Voortgezet Kunstatelier

Wie kiest voor het voortgezet kunstatelier, is minimum 18 jaar en heeft de vooropleiding van het kunstatelier of de opleiding beeldatelier voor jongeren gevolg en succesvol afgerond, maar twijfelt nog over de juiste keuze uit één van onze volwassenenateliers binnen de academie.

Het atelier biedt je een brede waaier aan artistieke mogelijkheden. Als cursist krijg je hier de kans jezelf verder te ontwikkelen binnen de verschillende disciplines in onze  academie: naast teken- en schilderkunst krijg je ook beeldhouwkunst. Aan het eind van elk jaar leg je dan je werk voor aan een interne jury die bestaat uit docenten van  
al onze volwassenenateliers. Zij geven je feedback, feed forward en advies, zodat je  jezelf verder kan oriënteren en eventueel overstappen. 

Het atelier wordt wekelijks geven in één les blok van 4 uren waarin je telkens 12  lessen doorloopt van de verschillende disciplines in onze academie. We borduren altijd verder op eerder verworven basisvaardigheden uit de vorige initiatiejaren van het kunstatelier en passen daarbij verschillende nieuwe onderzoeks- en  leermethoden toe. 

Daarnaast ga je jezelf en je artistieke werkzaamheden als toekomstig kunstenaar ook kritisch bevragen, toetsen en onderzoeken. Je analyseert, reflecteert en communiceert over het eigen proces en je werk. Daarnaast is er ook ruimte voor een vrije, interdisciplinaire of projectmatige aanpak binnen het  atelier waarin de nadruk meer ligt op je individuele vrije werk. Je leert daarin een  zelfstandig artistiek traject uitzetten, met eigen accenten,  onderzoeksvragen en  procesbenaderingen.  

Het maximaal traject dat je als cursist in deze opleiding kan afleggen is 10 jaar.

  • Docent: Leen Gys 
  • Vereiste: Je hebt met succes de vooropleiding van het kunstatelier of de opleiding beeldatelier voor jongeren gevolgd en afgerond. 
  • Lesmoment: Elke vrijdag op schooldagen van 13.30u t/m 17.30u  
  • Lesplaats: Toekomstlaan 9, 3910 Pelt