Klarinetvoorstelling voor kinderen Hechtel-Eksel!

Klarinetvoorstelling voor kinderen Hechtel-Eksel!Hechtel-Eksel

Op vrijdag 4 mei was klarinetdocent Kris Vuylsteke bereid, een groot deel van de dag te reserveren voor de jongens en meisjes van de derde leerjaren van de vier lagere scholen in Hechtel-Eksel. Het was voor de leerlingen een aangename ontmoeting, en een boeiende kennismaking met dit prachtige instrument!

Met aanstekelijk enthousiasme en op interactieve wijze liet hij de jongeren luisteren, kijken en actief zelf nadenken en respons geven. Het resultaat? Ze staken één en ander op over hout- en koperblazers, over rietjes en de andere onderdelen van het instrument. Langere instrumenten brengen een lagere klank voort, ook dat vergeten ze alvast nooit meer.

En vooral mochten ze de veelzijdigheid van de klarinet ervaren. Niet alleen qua bereik en registers, maar ook de variërende klanksterkte, van fluwelig zacht tot verrassend luid! Opvallend was de diversiteit aan muziekstijlen. Een Disney-melodietje was makkelijk herkenbaar, maar ook het fragment van een compositie van Mozart werd aandachtig beluisterd. Het “jazzy” muziekstukje was meer ontspannen, dat merkte je zelfs aan de lichaamstaal van de kinderen.
Tot slot volgde een uitnodiging aan het adres van de jongeren om de aanwezige cd’s en bladmuziek van de bib van Hechtel-Eksel eens te bewonderen. Deze bib blijft terecht inzetten op cd’s (dvd’s) en bladmuziek betreffende elk instrument en stroming, uit alle tijdperken en werelddelen, vandaar de samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg.

Heel hartelijk bedankt, Kris Vuylsteke, voor deze unieke dag, waarbij vast en zeker muzikale “vonken” oversprongen naar de tienjarigen van Hechtel-Eksel!