Nieuws

Glasstad

GlasstadLommel Tijdens de zomer van glas siert in Stad Lommel een glasheldere banner de ramen van het Huis van de Stad. Een collage van honderd huizen, getekend in contourlijnen en met transparante kleuren opgevrolijkt, zal de (…) Lees het hele bericht »

2500 kinderen op audiëntie bij Koningin Kumula

2500 kinderen op audiëntie bij Koningin KumulaOverpelt Gisteren speelden leraren van Kunstacademie Noord-Limburg een generale repetitie van "Koningin Kumula", een gratis voorstelling voor kleuters en lagere schoolkinderen uit Noord-Limburg. Ook bij de generale repetitie (…) Lees het hele bericht »

Ook de kunstacademie bezwijkt voor het Hènt

Ook de kunstacademie bezwijkt voor het HèntNeerpelt De kinderen van de lagere graad beeldende kunst van Kunstacademie Noord-Limburg uit het Herent werden door Stijn Lauwers uitgenodigd om samen met juf Lisa Janssen de “buis” van het speelpleintje Bettebos in een (…) Lees het hele bericht »

Beklijvend schilderwerk voor jurytentoonstelling!

Beklijvend schilderwerk voor jurytentoonstelling!Neerpelt Het was een gezwoeg en gepuzzel, maar ook de afstudeerwerken van de volwassenen schilderkunst kregen tijdig een plek op de jurytentoonstelling. Geniet alvast van een voorsmaakje in dit album. Van dromerig tot scherp, (…) Lees het hele bericht »

Beluister de liedjes van 'Koningin Kumula'!

Beluister de liedjes van 'Koningin Kumula'!Overpelt Beste juf, beste meester, Kom jij met je klas naar de schoolvoorstelling "Koningin Kumula" kijken en wil je graag op voorhand met je leerlingen al iets inoefenen zodat ze Kumula kunnen helpen? Dat kan! 1. Oefen de (…) Lees het hele bericht »

Atelier tekenkunst ook klaar voor de jury!

Atelier tekenkunst ook klaar voor de jury!Neerpelt Ondertussen hangen in Neerpelt ook de werken van de afstuderende volwassenen tekenkunst klaar voor de jury. Het zou zonde zijn om enkel de jury van dit moois te laten genieten. Daarom hier alvast een selectie, en vanaf (…) Lees het hele bericht »

De GROOTSTE kleine tentoonstelling geopend!

De GROOTSTE kleine tentoonstelling geopend! Onder het goedkeurend oog van Eric Vanmechelen (directeur Beeldende Kunst), Kurt Plessers (eerste schepen van Meeuwen-Gruitrode) en een 600-tal leerlingen en sympathisanten werd afgelopen zaterdag de GROOTSTE kleine (…) Lees het hele bericht »

Who let the dogs out?

Who let the dogs out?Neerpelt

De afstuderende volwassenen beeldhouwkunst vullen de toonzaal en gangen van onze academie met sculpturen, portretten, honden en nog meer fraais. Zaterdag opent de jurytentoonstelling (teken-, schilder-, glas- en beeldhouwkunst) en vanaf zondag kan iedereen komen kijken. Wees niet bang. De honden bijten niet. 

Jurytentoonstelling volwassenen beeldende kunst:

18-25 juni, 10u00-12u00 & 13u00-17u00 

Kunstacademie, Toekomstlaan 9, Neerpelt 

 


Kinderacademie in '17-'18 opnieuw in Bocholt!

Kinderacademie in '17-'18 opnieuw in Bocholt!

In de kinderacademie kunnen kinderen van 5 - 7 jaar op een fantasierijke, boeiende en kleurrijke manier kennismaken met muziek, woord, beweging en media. 1 uur per week experimenteren ze met klank, liederen, woorden, gedichten, beweging en dans. 

Volgend schooljaar (2017-2018) strijkt de kinderacademie neer in maar liefst 8 locaties in Noord-Limburg, eentje meer dan dit jaar. Naast Achel, Hechtel, Lommel, Meeuwen, Neerpelt, Overpelt en Peer kan je nu ook weer naar de kinderacademie in Bocholt.

Inschrijven kan online vanaf 19 juni 2017.

Waar en wanneer? Check de cursuswijzer! 


Volwassen kunst...

Volwassen kunst...Nogal wat leerlingen aan de Kunstacademie Noord-Limburg vallen onder de noemer 'volwassen'. Onder die noemer vallen alle leerlingen die met hun opleiding startten op 15-jarige leeftijd of ouder.
Die groep is de laatste jaren flink uitgebreid: een aantal van die leerlingen musiceerden en dansten op zaterdag 10 juni tijdens een avondconcert in de kerk van Neerpelt.
Het werd een erg afwisselende en heel genietbare kunstzinnige avond. De foto's die er gemaakt werden, spreken voor zich.

Fotograaf: Marc Faes
Volledige fotoreportage: klik hier 

Dans in Beweging 2.0

Dans in Beweging 2.0Overpelt Woensdag 7 juni werd het podium van CC Palethe ingenomen door de dansleerlingen van onze Kunstacademie.
Om de lagere graad af te sluiten brachten de leerlingen een dansante klassieke balletles op het podium, deskundig op de piano begeleid door onze vaste begeleiders Thomas Peeters en Martijn Van Den Dungen.
In het tweede deel van de voorstelling lieten de leerlingen een aantal pareltjes van choreografieën zien.
Deze choreo’s werden gecreëerd tijdens de lessen dansatelier en zijn vaak een resultaat van de samenwerking tussen leerkracht en leerlingen!
Ook de cross-over met de studierichting muziek en theater was tijdens de voorstelling zeer aanwezig: enkele dansleerlingen speelden live muziek of brachten een stukje voordracht.
Op die manier werden de mooie choreografieën nog versterkt.

Een selectie van de foto’s vind je hier.

Fotografen: Jean Vandijck en Hennie Heeren

Follow the red line...

Follow the red line...Neerpelt Jazz boswandeling langs visuele partituren Zaterdag 3 juni - Klankenbos Neerpelt Het concept van Musica beoogde jazz en visuele partituren te combineren op enkele locaties in het klankenbos te Neerpelt. Musica vroeg (…) Lees het hele bericht »

Gratis proefles beeldende kunst jongeren!

Gratis proefles beeldende kunst jongeren! Ben je tussen 12 en 17 jaar en zit je hoofd vol creatieve ideeën? In de ateliers van Kunstacademie Noord-Limburg laten jongeren wekelijks op een creatieve manier zien hoe ze naar de wereld kijken. In Neerpelt gingen ze (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief