Nieuws

Musiceren op de kerstmarkt in Peer

Musiceren op de kerstmarkt in PeerPeer Op zondag 16 december zongen de leerlingen muziekinitiatie van de Kunstacademie Peer op de kerstmarkt voor het goede doel. Met bellen, klankstaven en instrumentjes zetten ze de kerstliedjes extra luister bij. Als kers (…) Lees het hele bericht »

Iedereen welkom op vernissage schilderkunst

Iedereen welkom op vernissage schilderkunstNeerpelt De leerkrachten beeldende kunsten zullen vanaf dit schooljaar op regelmatige basis een welbepaald atelier of graad naar voren schuiven. Kunstwerken van hun leerlingen zullen gedurende een maand of twee exposeren in de (…) Lees het hele bericht »

O kom er eens kijken ...

O kom er eens kijken ... Vorige week verraste de Sint alle kinderen uit de beeldateliers voor 6- tot 12-jarigen met een passend cadeau: een puzzel voor creatieve geesten. De puzzeltjes moesten immers nog getekend worden. Enthousiast gingen de (…) Lees het hele bericht »

Marijn Geers geselecteerd voor kunstwedstrijd 2018

Marijn Geers geselecteerd voor kunstwedstrijd 2018 Marijn Geers, leerling schilderkunst aan de Kunstacademie Noord-Limburg is met dit abstracte werk geselecteerd voor de kunstwedstrijd van cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Uiteraard vinden wij het fijn om (…) Lees het hele bericht »

Forum van de Rechten van de Mens ingehuldigd

Forum van de Rechten van de Mens ingehuldigdLommel Vrijdag 7 december 2018 werd het kunstproject ‘Forum van de Rechten van de Mens’ ingehuldigd. Initiatiefnemer daarvoor is de stichting Charlotte van der Seijs. Ter gelegenheid daarvan vond er een plechtige academische (…) Lees het hele bericht »

Uitgewuifd …

Uitgewuifd …Lommel Op vrijdag 7 december vond in WZC Hoevezavel een feestje plaats naar aanleiding van de nakende pensionering van Ludo Vander Mierde. Ludo Vander Mierde volgde namens de stad Lommel het hele bouwproject van de (…) Lees het hele bericht »

Noord-Limburg loopt 12 jaar vooruit op de tijd...

Noord-Limburg loopt 12 jaar vooruit op de tijd... Met ingang van 1 september 2018 werd het door het nieuwe decreet Deeltijds KunstOnderwijs voor leerlingen mogelijk om zich in te schrijven voor het instrument "klavier" en niet verplicht te kiezen voor piano, (…) Lees het hele bericht »

Het bieden is begonnen!

Het bieden is begonnen! In het kader van De Warmste Week organiseert de Kunstacademie Noord-Limburg een kunstveiling met werken van leerlingen, leraren en lokale kunstenaars. We wisten zelfs enkele bekende namen te strikken. De opbrengst gaat (…) Lees het hele bericht »

5 top-pianisten …

5 top-pianisten …Lommel Op zondag 2 december concerteerden 5 geselecteerde leerling-pianisten uit het Vlaamse land tijdens een aperitiefconcert in het Raadhuis in Lommel. De zesjarige Akari Bastiaens zette het prachtige programma met barokke, (…) Lees het hele bericht »

Slagwerkers SlaEn perfecte mix!

Slagwerkers SlaEn perfecte mix!Neerpelt Op zaterdag 1 december werd de Toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg ingepalmd door de slagwerkers.  De klas groepsmusiceren ‘SlaEn’ van Nico Camps speelde een kort en licht programma. Het publiek werd verwend (…) Lees het hele bericht »

Vijftig tinten grijs ...

Vijftig tinten grijs ... Op 25 november - een typisch mistig grijze novemberzondag - trok een volle bus cursisten én kunstliefhebbers vanuit Neerpelt naar het verre Zwolle. Alle ateliers vierde graad (én zelfs het nieuwe Kunstatelier) (…) Lees het hele bericht »

Cellisten op het podium

Cellisten op het podiumNeerpelt Het podium van de Theaterzaal in het Dommelhof (Neerpelt) kleurde op zondagavond 25 november dieprood en warm roestbruin. Daarvoor zorgden de cello’s van een 90-tal leerlingen uit de klassen van Vera Baliko en Katrien (…) Lees het hele bericht »

Min Hee geeft masterclass dans

Min Hee geeft masterclass dansLommel In een organisatie van CC De Adelberg gaf Min Hee Bervoets op zaterdag 24 november een meer dan inspirerende masterclass aan dansleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg. Min Hee Bervoets is bij het grote publiek (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief