Nieuws

Leen Janssen wint …

Leen Janssen wint … Na eerdere selectie tijdens de Provinciale wedstrijden, mocht Leen Janssen uit de saxofoonklas van Suzy Vanderheiden op zondag 19 mei 2019 deelnemen aan “Sonatina”: het Belgisch kampioenschap voor solisten, (…) Lees het hele bericht »

Eén is niet genoeg …

Eén is niet genoeg …Neerpelt Op zaterdag 18 mei werd het publiek uitgenodigd om in het Hubertustheater (WICO) te komen luisteren naar de strijkers van de Kunstacademie Noord-Limburg. Omwille van de ruime publieke belangstelling waren er optredens (…) Lees het hele bericht »

Muzikale schatkist 18-19 wordt gesloten ...

Muzikale schatkist 18-19 wordt gesloten ... Het hele schooljaar lang volgden een 30-tal geïnteresseerde muziek- en cultuurliefhebbers wekelijks de cursus Muziekschatten bij Rose-Marie Hendrikx in Neerpelt.  Pareltjes uit de schatkist van de klassieke muziek (…) Lees het hele bericht »

Over grenzen heen ...

Over grenzen heen ...Bocholt Op uitnodiging van de gemeente Bocholt, trokken 5 leerlingen uit het beeldatelier voor jongeren, op 4 en 5 mei, naar het Duitse Bocholt om samen met Nederlandse en Duitse jongeren te werken aan een kunstproject.  Wat (…) Lees het hele bericht »

Noord-Limburg scoort in Antwerpen ...

Noord-Limburg scoort in Antwerpen ... Op zondag 12 mei 2019 vond in De Singel in Antwerpen het Nationaal Kampioenschap van Vlamo plaats. Leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg gooiden er hoge ogen: - Leen Janssen, leerling saxofoon 4.2 uit Gruitrode (…) Lees het hele bericht »

Schoolvoorstellingen 2019 - Simsalabim

Schoolvoorstellingen 2019 - Simsalabim

Schoolvoorstelling voor 1ste en 2de leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg

Productie en uitvoering: Leraren Podiumkunsten Kunstacademie Noord-Limburg

"Op een rustige zolderkamer gebeuren er vreemde dingen: afgedankte muziekinstrumenten spelen samen prachtige muziek, de poppen gaan aan het dansen en oude fotoportretten komen tot leven en vertellen over vroeger. Jaar na jaar duurt dit zo verder tot op een dag de lelijke, gevaarlijke heks Brucha de zolderkamer komt bewonen, ze haat muziek en alle muziekinstrumenten worden betoverd!"

 

in CC Palethe, Overpelt - Zaal De Zinne

  • Maandag 17 juni om 10.45u          
  • Maandag 17 juni om 13.30u           Volzet! 
  • Dinsdag 18 juni om 9.15u              
  • Dinsdag 18 juni om 10.45u            
  • Dinsdag 18 juni om 13.30u             Volzet! 
  • Woensdag 19 juni om 9.15u          
  • Woensdag 19 juni om 10.45u        

 

MEEZINGLIEDJES:

1. Ben je bang?
Partituur
Luistervoorbeeld

2. Brucha
Partituur
Luistervoorbeeld

Muziek om te voelen ...

Muziek om te voelen ...Overpelt In 'Sens-city' op de Sint-Odacampus in Overpelt vond op woensdag 8 mei 2019 een mooi en muzikaal-breekbaar initiatief plaats van de afdeling muziek Overpelt onder de naam 'Zintuigenstad'.  In kleine ensceneringen (…) Lees het hele bericht »

Muzikale drukte in Pelt …

Muzikale drukte in Pelt …Neerpelt Dat het op 3, 4 en 5 mei wel erg druk was in Pelt en omstreken zal wellicht niemand ontgaan zijn. Naar jaarlijkse traditie was het immers tijd voor het alom geprezen Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Ook het (…) Lees het hele bericht »

Kunst kijken in Londen ...

Kunst kijken in Londen ... Met de Eurostar treinden de cursisten schilderkunst van de Kunstacademie Noord-Limburg op 9 april recht het hart van Londen binnen. Tot 11 april verbleven ze in de bruisende stad die Londen toch wel is. De zon scheen, (…) Lees het hele bericht »

That's Life!

That's Life!Lommel Afgelopen weekend stonden maar liefst 260 dansleerlingen van de afdeling Lommel op het podium van CC De Adelberg. De productie “That's Life!” werd een ontdekkingsreis door het leven.  Heerlijk, eerlijk en bevallig (…) Lees het hele bericht »

Ateliers op zoek naar confrontatie

Ateliers op zoek naar confrontatie Impressionant zijn ze wel, de kunstwerken die deze maand de aandacht van bezoekers aan de Kunstacademie in Neerpelt opeisen. Beeldhouwwerk waar je niet omheen kan, in het oog springende schilder- en tekenkunst ... De (…) Lees het hele bericht »

Mooie woorden ...

Mooie woorden ...Lommel Op donderdag 25 april 2019 vond in het Raadhuis van Lommel de prijsuitreiking plaats van de poëziewedstrijd 2019 rond het thema "vrijheid". Naast de poëtische teksten uit de 9 winnende gedichten, waren er ook mooie en (…) Lees het hele bericht »

Keukenrobots gesignaleerd in Oudsbergen!

Keukenrobots gesignaleerd in Oudsbergen! Bliep, bliep … in de beeldateliers van Gruitrode lijkt er iets vreemds aan de hand.  Keukenafdankertjes zijn niet langer tevreden met een enkele rit naar het containerpark. Ze hergroeperen zich tot een eigenzinnig (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief