Nieuws

Tekenkunst naar 'Salon du dessin'

Tekenkunst naar 'Salon du dessin'Einde maart vertrokken we met een 30-tal enthousiaste cursisten tekenkunst naar Parijs om het jaarlijks "Salon du dessin contemporain" te bezoeken. Vooreerst was er het "Salon du dessin", een uniek evenement waar 39 (…) Lees het hele bericht »

Beeldig Lommel komt eraan …

Beeldig Lommel komt eraan …Lommel Net als het afgelopen jaar zullen ook in 2018 enkele leerlingen van de Kunstacademie deelnemen aan Beeldig Lommel - hét levende beeldenfestival in Vlaanderen. Om hun act voor te bereiden, kregen deze leerlingen op (…) Lees het hele bericht »

Wij presenteren Forfait!

Wij presenteren Forfait! Poppelepee en Kunstacademie Noord-Limburg presenteren Forfait: 5 vrouwen en een 0 in een pittige voorstelling over de liefde. Reserveer je tickets hier!   (…) Lees het hele bericht »

Hartverwarmend Knuffelbeer Concert

Hartverwarmend Knuffelbeer ConcertOp dinsdag 20 maart ontroerden de leerlingen zang uit de klas van Carla Schroijen met een intiem Knuffelbeer Concert. Midden in een cirkel van publiek lieten ze zich samen met hun knuffels van hun gevoeligste kant zien. (…) Lees het hele bericht »

Schat gevonden?

Schat gevonden?Meeuwen-Gruitrode Een schatkaart vinden die je regelrecht naar een berg goud en juwelen leidt? Wie droomt er niet van? De piraten uit de klas beeldende kunsten in Gruitrode hadden echter een beter idee. In plaats van te wachten op die (…) Lees het hele bericht »

Alcina! Nog 31 dagen ...

Alcina! Nog 31 dagen ... Het begint nu stilaan voelbaar te worden. Nog 31 dagen en dan is het aan de leerlingen zang, de koorklas en het strijkorkest Ponticello om een publiek te vervoeren met de meeslepende opera “Alcina” van Georg Friedrich (…) Lees het hele bericht »

Jazzen met z’n zessen …

Jazzen met z’n zessen … Op zaterdagavond 17 maart 2018 deden de 6 leraren pop & jazz op een schitterende manier de lucht zinderen in het Kasteel van de Commanderie in Gruitrode. Dat deden ze niet alleen met verschillende jazz-standards, maar (…) Lees het hele bericht »

Liesbeth Spruyt voor de leeuwen

Liesbeth Spruyt voor de leeuwen Liesbeth Spruyt is docente schilderkunst aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Haar hart, ziel, hoofd en lijf lopen over van kunst.  Eind februari waagde zij zich in de leeuwenkuil op zoek naar een investeerder met een (…) Lees het hele bericht »

Achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra

Achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra Op zaterdag 3 maart mocht onze tweede groep leerlingen AMC op bezoek bij het Antwerp Symphony Orchestra. In de gloednieuwe Koningin Elisabethzaal maakten ze achter de schermen een reportage over het orkest. Gewapend (…) Lees het hele bericht »


Op zoek in het sprookjesboek …

Op zoek in het sprookjesboek …

Meer dan honderd 6- en 7-jarige kinderen van de KinderAcademie gingen tijdens 2 voorstellingen op het podium van De Kroon op zondagvoormiddag 11 maart 2018 op zoek naar Sneeuwwitje.

De 7 dwergen waren haar immers ongewild kwijtgespeeld en kwamen tijdens hun zoektocht terecht in verschillende bekende sprookjes. 


Het werd een lentefrisse en levendige voorstelling die fel gesmaakt werd door papa’s, mama’s, broers, zussen, opa’s en oma’s.

Ook de juffen van de KinderAcademie zagen met veel plezier dat de kinderen genoten van dit eerste ‘grote’ optreden...

Foto's: Jean VandijckTegenstellingen

TegenstellingenLommel Ondanks het tegendraads klinkende thema 'Tegenstellingen', brachten leraren en leerlingen van de afdeling Lommel een mooi samenhangend geheel van kunstzinnige optredens op het podium van CC De Adelberg. Zij deden dat (…) Lees het hele bericht »

Samen op het podium!

Samen op het podium!Meeuwen-Gruitrode Op woensdag 7 maart stonden leerlingen muziek, theater en dans van de Kunstacademie Noord-Limburg uit Meeuwen-Gruitrode samen op het podium. Tijdens twee voorstellingen in Cultuurpunt Gruitrode verrasten de (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief