Nieuws

Maandag 18 september...

Maandag 18 september...Neerpelt Door werkzaamheden is de Kunstacademie telefonisch tijdelijk niet bereikbaar.

Speels, serieus?

Speels, serieus?Overpelt Gisterenavond werd onder grote belangstelling de tentoonstelling 'Speels, Serieus' geopend. Dominik Martin, illustratrice en lerares aan Kunstacademie Noord-Limburg tekent speelgoed en creëert daar vervolgens een (…) Lees het hele bericht »

Glass Unlimited X in Fjoezzz

Glass Unlimited X in FjoezzzLommel

Onlangs verscheen er in Fjoezzz een mooi artikel over Glass Unlimited X, de tentoonstelling van onze leerlingen glaskunst. Bekijk de foto's en lees het volledige artikel van Piet Augustijn hier.  

Ben je nog niet gaan kijken? De tentoonstelling is nog enkele dagen te bezichtigen:  

Dagelijks van 10u00 - 17u00 tot en met zondag 17 september in Huis Aerts Lommel. 


Ponticello op JAZEE in Oostende...

Ponticello op JAZEE in Oostende... Gepakt en gezakt vertrokken de strijkers van Ponticello op woensdag 5 juli met de trein naar Oostende. Het strijkorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg o.l.v. de dirigente Vera Baliko werd immers geselecteerd om (…) Lees het hele bericht »

Verhalen uit de oude doos op Open Monumentendag

Verhalen uit de oude doos op Open MonumentendagOverpelt Ter gelegenheid van Open Monumentendag zette Overpelt gisteren de wijk Overpelt-Fabriek in de kijker. Naast het wandelparcours van 4 km vertelden leerlingen theater uit de klas van Karla Deroost sappige anekdotes uit (…) Lees het hele bericht »

Detective Karla en haar piraten op pad!

Detective Karla en haar piraten op pad!Lommel Kunst is niet voor watjes. Laat dat duidelijk zijn. Detective Karla is met haar 2 piraten onderweg om reclame te maken voor de kunstacademie in enkele dagscholen in Lommel en dat is een serieuze aangelegenheid. (…) Lees het hele bericht »

Schooljaar start creatief met verf!

Schooljaar start creatief met verf!Bocholt De Kunstacademie Noord-Limburg bruist weer van activiteit. Deze week worden alle lessen in al onze afdelingen weer opgestart. De jongeren van de middelbare graad beeldende kunst in Bocholt vlogen er op 1 september met (…) Lees het hele bericht »

Klaar voor een nieuw academiejaar...

Klaar voor een nieuw academiejaar...Na een deugddoende zomervakantie springen de eerste creatievelingen terug in actie.
Dat ‘springen’ mag je trouwens ook letterlijk nemen: Tine Ras -leerlinge dans- schittert in een zogenaamde “Flour shoot”.
Zondagavond 20 augustus 2017 leek een ideaal moment daarvoor: de prefab-gebouwen van kleuterschool Boseind staan op het punt om afgebroken te worden en zijn daardoor een ideale locatie voor deze fotosessie.
Fotografen Jean Vandijck, Marc Ras en Bea Van Winkel slaan de handen in elkaar: samen met Tine Ras (dansleerling H2) mogen ze hun creativiteit botvieren en met bloem smijten dat het een lieve lust is en dat geeft enkele héél mooie plaatjes...Dankzij theater durft Luna meer!

Dankzij theater durft Luna meer! Er wordt veel gelachen in een les theater, maar ook veel geleerd. Luna getuigt: “Ik vind theater erg leuk. Het is ontspannend, ik leer veel bij en durf ook meer. Zo weet ik nu dat ik luid genoeg moet spreken. Een (…) Lees het hele bericht »

Omgaan met plankenkoorts kan je leren!

Omgaan met plankenkoorts kan je leren! De academie vindt het belangrijk dat leerlingen hun werk tonen aan een publiek. Daarom biedt de academie een rijk en gevarieerd palet aan podiumkansen aan.In de beeldende kunst toont iedere leerling jaarlijks zijn (…) Lees het hele bericht »

Vacature directeur Beeldende Kunst

Vacature directeur Beeldende Kunst

1 oktober 2017 is de officiële datum van pensionering van Eric Vanmechelen (directeur Beeldende Kunst).

Met het oog op zijn vervanging, startte de procedure tot het vinden van een opvolger.

Kandidaturen voor deze boeiende functie kunnen gesteld worden tot 28 augustus 2017. 

Je vindt de bekendmaking hier.

Je vindt de functiebeschrijving hier.

Je vindt de diplomavereisten hier.

 

 

 


Jong en gebeten door kunst?

Jong en gebeten door kunst? Creatieve jongeren kunnen hun ei kwijt tijdens de lessen beeldende kunst. Hier leren ze op een artistieke manier uiting geven aan wat hen bezig houdt. Ze appreciëren de ongedwongen sfeer en het samenzijn met andere (…) Lees het hele bericht »

Paulien, Lize en Sophie kiezen voor theater

Paulien, Lize en Sophie kiezen voor theater Waarom kiezen voor een opleiding theater? Paulien, Lize en Sophie getuigen:  “Wij volgen al verschillende jaren de lessen theater. Eerst werkten we met bestaande teksten en kregen we heel wat basisvaardigheden onder de (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief