Nieuws

Beeldatelier is trying to have a conversation

Beeldatelier is trying to have a conversationNeerpelt

Zaterdag 20 oktober hebben de leerlingen Beeldatelier van leerkracht Leen Gys een klank-performance gegeven in het Klankenbos aan het Dommelhof in het kader van het Festival "OORtreders". 

De leerlingen hadden met hun eigen gemaakte en beschilderde fluitjes onder de begeleiding van kunstenaars Maike Garnica en Lukas de Cleck een fluitconcert opgevoerd onder de titel "We are trying to have a conversation". 

Het publiek werd geacht hun ogen te sluiten. Enkel de fotograaf kon kiekjes maken...


Atelier Tekenkunst naar Tim Burton

Atelier Tekenkunst naar Tim Burton Donderdagnamiddag 18 oktober hebben de cursisten van het Atelier Tekenkunst de internationale tentoonstelling "The World of Tim Burton" bezocht in de creatieve erfgoedsite C-mine te Genk.  Deze rondreizende (…) Lees het hele bericht »

Fluiten voor OORtreders

Fluiten voor OORtredersNeerpelt De leerlingen uit de klas beeldatelier van Leen Gys volgden twee zaterdagen lang een workshop onder begeleiding van de kunstenaars Maike Garnica en Lukas de Clerck. De opdracht was om fluitjes te maken in klei en die (…) Lees het hele bericht »

Drie 'sneeuwhappers' krijgen een tweede leven!

Drie 'sneeuwhappers' krijgen een tweede leven!

Vorig schooljaar hebben de kinderen van de eerste en tweede graad beeldatelier van Juffen Lind en Dominik een tekening gemaakt over de winter. 

Het zijn de "sneeuwhappers" geworden. Vier tekeningen waren uitgekozen om een seizoen lang loeigroot op te hangen in het centrum van Overpelt. 

Drie van deze uitvergrote tekeningen op zeildoek hebben nu een tweede leven gekregen aan één van de muren van het directielokaal aan de Kunstacademie Noord-Limburg. 


De Adelberg goes “urban”!

De Adelberg goes “urban”!Lommel

Vrijdag 12 oktober: de leerlingen van het derde jaar dans graad 3 in Lommel bereiden zich tijdens de les dansatelier voor op een voorstelling die ze samen gaan bekijken. Na een stevig improvisatiespel krijgen de leerlingen de opdracht om met choreografische patronen te spelen en deze ook te herkennen. Met die ervaring trokken ze daarna samen met de begeleiders naar CC De Adelberg voor een voorstelling van het ‘WANP Urban Dance Theatre’!

Sinds 2014 ontpopt WANP zich tot een autonoom gezelschap en is zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Onder leiding van regisseur Yves Ruth en onder supervisie van geliefde choreograaf Ish Aït Hamou brengt het dansgezelschap de productie “We Are Not People”, uitgevoerd door acht dansers (waaronder zeker enkele bekende gezichten). In een mix van urban en hedendaagse dans krijgt de complexe relatie tussen individu, menselijkheid en maatschappij vorm.

“We Are Not People” werd een dansante schreeuw naar menselijkheid en neemt de verantwoordelijkheid om te spreken, dansen, dromen, zingen en bewegen in naam van alle minderheden. 

Het was een voorstelling om van te snoepen: vooral de mix van urban en hedendaagse dans kon het publiek zeer bekoren!

Smaakt naar meer...


Boerenloeren met Klankkunst en Striptekeningen

Boerenloeren met Klankkunst en StriptekeningenNeerpelt Gespot op TV-Limburg: Jun Daems (leerling muziek schrijven) demonstreert met verve het nagelnieuwe klankkunstwerk dat Musica plaatste naast de al even nieuwe fietsroute "Boerenloeren" in Neerpelt.  Tijdens deze (…) Lees het hele bericht »

Tussen Twee Werelden in Glas

Tussen Twee Werelden in GlasYvette Ickmans studeerde vorig schooljaar af in onze opleiding Glaskunst. In "Glas", het kwartaalblad van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, verscheen  dit mooie artikel van Piet Augustijn over haar (…) Lees het hele bericht »

Jacqueline Kee laureaat Key Colours

Jacqueline Kee laureaat Key Colours

Toen Jacqueline Kee drie jaar geleden tekenkunst ging volgen aan de Kunstacademie Noord-Limburg, werd het al snel duidelijk dat ze een bijzonder talent had om illustraties voor kinderboeken te tekenen.

Enthousiast en met heel veel werklust tekende ze op nog geen half jaar tijd een heel kinderboek bij mekaar voor een opdracht in de les rond beeldverhalen. De 'goesting' was gemaakt, het talent ontsproten en nog geen half jaar later tekende ze opnieuw een boek, waarvan ze overigens telkens ook het verhaal zelf verzon. 

Dat ze nu met dit werk geselecteerd is voor de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd 'Key Colours' is geen toeval. 

Key Colours wordt uitgeschreven door de stad Hasselt in samenwerking met Clavis Uitgeverij voor professionele en beginnende illustratoren en kent intussen internationale faam en uitstraling.

Uit 423 inzendingen werden 43 werken geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de hoofdprijs. Deze werken zijn te bezichtigen in de tentoonstelling 'Kleurboel' in het Stadsmus in Hasselt nog tot 1 november. 

Ook Jacqueline's werk kan je daar gaan bewonderen.  We zijn heel erg fier op haar en hopen voor haar op een mooie carrière als kinderillustrator.


Mobiele glasstudio in Lommel

Mobiele glasstudio in LommelLommel Op zaterdag 22 september streek de mobiele glasstudio van het Glazen Huis neer aan de gloednieuwe Kunstacademie in Lommel. Leerlingen en passanten genoten van demonstraties glasblazen en mochten ook zelf aan de slag. (…) Lees het hele bericht »

De Constghesellen stellen tentoon

De Constghesellen stellen tentoonNeerpelt Kunstacademie Noord-Limburg is trots op deze oud-leerlingen Schilderkunst. Afgelopen weekend openden "De Constghesellen" hun tentoonstelling "Dubbelzinning" in De Vliering boven het Oud Dommelhof in Neerpelt. U kan nog (…) Lees het hele bericht »

Pelt-logo's in de Kunstacademie

Pelt-logo's in de KunstacademieNeerpelt Het atelier tekenkunst van de Kunstacademie Noord-Limburg liet zich bij het oefenen van handen inspireren door het gloednieuwe logo van Pelt. Het resultaat? 'Eigenhandige' Pelt-logo's. Picobello!

Audiogids Teseum gebruikt de stem van Kaat!

Audiogids Teseum gebruikt de stem van Kaat! Kaat Gorssen, leerling theater uit de klas van Karla Deroost in Hamont-Achel heeft jullie iets spannends te vertellen: "Hallo,  Ik ben Kaat en ik heb iets fantastisch beleefd. Ik heb de audiogids van het Teseum in (…) Lees het hele bericht »

Lerarententoonstelling toont dialoog

Lerarententoonstelling toont dialoogOverpelt Het is ondertussen een mooie traditie die om de twee jaar de leerkrachten, de interimarissen en zelfs enkele ex-leerkrachten van onze academie samenbrengt in een tweejaarlijkse lerarententoonstelling. We kunnen deze (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief