Nieuws

Kunst tussen de boekenrekken!

Kunst tussen de boekenrekken!Bocholt De leerlingen middelbare graad beeldende kunsten uit Bocholt stellen enkele werken tentoon in de bibliotheek. Onder begeleiding van lerares Lind Rabyns vertaalden ze elk een bekend 2-dimensionaal werk naar een (…) Lees het hele bericht »

Hoe teken je ... een kunstenaar?

Hoe teken je ... een kunstenaar?

Lerares Lisa Janssen start de lessen beeldende vorming voor de lagere graad traditioneel met een schetsmoment “Hoe teken je …?”.
Eén leerling mag model zijn en de andere leerlingen tekenen wat ze zien. Zo poseerde Franne afgelopen week als kunstenaar, een rol die duidelijk op haar lijf geschreven is. Maar hoe teken je nu een kunstenaar? Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Al schetsend komen de vragen boven en zoeken de leerlingen samen met Lisa naar antwoorden.

Zo gaat het iedere week beter, en op een dag - dat zal je zien - tekenen deze leerlingen een kunstenaar, áls een kunstenaar. Vurige flamenco ...

Vurige flamenco ...Neerpelt Op zaterdag 13 januari verzamelden gitaristen, dansers en tekenaars in het hoofdgebouw in Neerpelt voor een intensieve dag rond de Flamenco. Er werd met grote passie getekend, gedanst en gespeeld vanaf 15:00 uur. Er (…) Lees het hele bericht »

Nooit genoeg paradijsvogels ...

Nooit genoeg paradijsvogels ...

In de kerstvakantie organiseerde Kunstacademie Noord-Limburg twee kunstkampen voor kinderen in CC Palethe, Overpelt.

Op 3 en 4 januari ging lerares Leen Gys aan de slag met de allerkleinsten, tijdens het kamp “Rupsje Nooitgenoeg en zijn vriendjes”. De 4- tot 6-jarigen lieten zich inspireren door de boeken van Eric Carle, waar rupsen, vlinders, kameleons en andere kleurrijke schepsels tot leven komen. Aan fantasie was er in die kleine hoofdjes geen gebrek en dankzij de deskundige begeleiding van juf Leen lukte het hen ook om die fantasie te vertalen naar unieke, persoonlijke werkjes.

Op 5 en 6 januari mochten de 7- tot 14- jarigen met juf Leen aan het werk. Het thema van dit kamp was “Paradijsvogels” en opnieuw zagen de meest verscheiden creaturen het levenslicht. Maar liefst vijftig kinderen namen deel aan dit kamp en toch kon je op momenten een speld horen vallen in het atelier. Er is dan ook heel wat concentratie en vaardigheid nodig om een creatief idee tot uitvoering te brengen. Waarom valt mijn vogel om, blijft de snavel van mijn vogel niet plakken, … en andere vragen hielden de jonge geesten en handen bezig. Gelukkig wist juf Leen raad, leerde iedereen weer veel bij en werd er ook veel plezier gemaakt.

Twee geslaagde kampen, waarvan deze foto’s het bewijs …Leerlingen BK werken samen met rapper Graci

Leerlingen BK werken samen met rapper GraciOverpelt Zaterdag stelt Overpeltse rapper Graci zijn nieuwe CD voor. Door positief te denken, geef je meer kleur aan je leven. Dat is de boodschap waarmee hij België wil veroveren. Op zijn nieuwe plaat “Kleurrijker” horen we (…) Lees het hele bericht »

‘Covers for Life’ voor Akindo!

‘Covers for Life’ voor Akindo!Neerpelt Op 21 december 2017 gaven pianoleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg een benefietconcert in het kader van “De Warmste Week.” Dertig geëngageerde muzikanten uit de klassen van Erik Fuchs en Bran Mondelaers (…) Lees het hele bericht »

Nog kaartjes beschikbaar voor flamenco-recital!

Nog kaartjes beschikbaar voor flamenco-recital!Neerpelt Zaterdag 13 januari wordt een vurige dag op onze kunstacademie. Tijdens de projectnamiddag ‘Flamenco’ zullen dansers, gitaristen, tekenaars en volwassen leerlingen AMC zich laten onderdompelen in de wondere wereld van (…) Lees het hele bericht »

Eindejaarswensen voor iedereen!

Eindejaarswensen voor iedereen!

Kunstacademie Noord-Limburg wenst u door middel van deze spontane videoboodschap fijne feestdagen en een kunstzinnig 2018!

 

In de hoofdrollen: leerlingen theater L3 +L4 Meeuwen, uit de klas van Wouter Fimmers

 

Ontwerp eindejaarswens: Michel Wellens 


Kerstmijmeringen...

Kerstmijmeringen...Neerpelt

In aanloop naar het kerstfeest van aanstaande maandag, kon ook de Kunstacademie niet achterwege blijven met het organiseren van een heus kerstconcert. Dat gebeurde dit jaar op woensdag 20 december in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Leerlingen muziek en theater verzorgden optredens waardoor het publiek even kon wegmijmeren bij een streepje muziek en een vleugje theater. 

 

 

Foto's: Jean Vandijck

Bekijk alle foto's op Neerpelt.in

 


Wintersterretjes schitteren in Dommelhof

Wintersterretjes schitteren in DommelhofNeerpelt

Op woensdag 20 december werd het theater van Dommelhof overspoeld door 120 dansende sterretjes! Met hun mooiste bewegingen vertelden de jongste dansleerlingen van de Kunstacademie het verhaal van de ster Stella:

“Terwijl Stella en haar oma tijdens een koude winteravond aan de hemel fonkelen, maken de mensen zich klaar voor kerst. Stella ziet plots al die kleine, fonkelende en dansende sterachtige lichtjes op aarde...
Daar wordt ze wel heel nieuwsgierig van en wil graag een kijkje nemen. Maar opgepast, want als een ster valt, dan …”

Tijdens twee uitverkochte voorstellingen kon het publiek genieten van mooie choreografieën, prachtige kostumering, een fonkelend decor en ontroerend mooie muziek!
Veel leerlingen, leraren, maar ook ouders, medewerkers en begeleiders werkten mee aan deze vertederende voorstellingen.
Door hun inzet en samenwerking konden de jongste dansleerlingen schitteren als een ster aan de hemel!

Foto's: Jean Vandijck 


Intussen in Lommel...

Intussen in Lommel...

Tijdens de week voor kerstmis werd in Lommel het fundament gegoten voor de toekomstige Lommelse kunstacademie. Dat gebeurde met enige vertraging omwille van extra bodemonderzoek. Toch blijft de planning intact om het volledige gebouw in september 2018 in gebruik te kunnen nemen. Daarvoor zal ook tijdens de zomervakantie naarstig verder gebouwd worden.

Op dit ogenblik vinden de lessen lagere en middelbare graad Beeldende Kunst, dans en enkele lessen muziek al plaats in het gerenoveerde gedeelte van het gebouw. 


Kerstlichtjes stralen in de Kroon!

Kerstlichtjes stralen in de Kroon!Op maandagavond 18 december zorgden leerlingen muziek en dans van Bocholt-Kaulille op het podium van CC “De Kroon” voor een sprankelende ouverture van het feestseizoen.
Titel van het concert was -hoe kan het bijna anders in deze tijd van het jaar- ‘Kerstlichtjes’. Voor een volle zaal zongen de leerlingen Algemene Muzikale Vorming kerstliederen en “rockten” de leerlingen dans rond de kerstboom. Enkele solisten piano, slagwerk, saxofoon en fluit speelden stemmige stukken die helemaal bij het seizoen pasten. Een heus fluitenkoor verraste met een sfeervolle versie van “Adiemus”. Het publiek genoot en zong tot slot nog mee met de vrolijke sing-along, waarbij ze ondersteund werden door de leerlingen AMV.

Tekenkunst bezoekt Hugo Voeten

Tekenkunst bezoekt Hugo Voeten Op donderdag 7 december bezochten de volwassenen tekenkunst ‘Art Center Hugo Voeten’ in Herentals. In een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals brengt Hugo Voeten een deel van zijn (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief