Dans in Beweging

Dans in Beweging

“Dans met heel je hart en ziel.
Dans alsof niemand je kan zien…”

Dat zijn woorden van één van de ouders van onze dansleerlingen die een intense, maar fantastische dansweek mooi samenvatten.

CC Palethe werd vorige week overspoeld door maar liefst 170 dansleerlingen van onze Kunstacademie.

Op woensdag 30 mei stonden de leerlingen L6 op het podium voor hun grote toonmoment: tijdens het klassieke gedeelte werden ze deskundig begeleid door huispianisten Johan Thaens en Martijn van Den Dungen, en in het tweede deel konden ze, samen met de leerlingen L5, hun creativiteit tonen tijdens verschillende choreografieën.

Vrijdag 1 juni was het dan de beurt aan de leerlingen M3. Zij brachten een mooie klassieke les, begeleid door pianisten Johan Thaens en Thomas Peeters.

In het tweede deel werden de leerlingen M3 versterkt door verschillende leerlingen M2, hierbij zagen we inspirerende choreografieën uit de les dansatelier. Door de mooie belichting en de prachtige kostuums konden de leerlingen zich echt van hun beste kant tonen!

En dan… de grote dag! 

Zaterdag 2 juni 2018 -een primeur voor Kunstacademie Noord-Limburg- een eerste lichting dansleerlingen studeert af!

Onder muzikale begeleiding van pianist Thomas Peeters en het saxofoonkwartet van Tom D’ Joos brachten de leerlingen H3 een klassieke les op het podium, wat een prachtig samenspel van muziek en dans!

Na de pauze kon het publiek genieten van afwisselende choreografieën, waarbij verschillende leerlingen hogere graad hun eigen werk konden tonen! 

Het publiek werd even muisstil tijdens het gitaarspel van Gert Peeten, waarbij de dansers de intieme sfeer van het muziekstuk Future Hope konden omzetten in beweging.

De avond eindigde met een grote apotheose, handgeklap, staande ovatie, en tranen van emotie…

“Dans in Beweging” werd een week om nooit meer te vergeten!


Foto’s: Hennie Heeren