Nieuwsarchief
Academiejaar 2017 - 2018

Infoavond volwassenen beeld op di 4 september!

Infoavond volwassenen beeld op di 4 september!Neerpelt Geïnteresseerden en nieuwe ingeschreven eerste jaars cursisten voor de ateliers Tekenkunst, Schilderkunst of Kunstatelier worden van harte uitgenodigd op dinsdag 4 september om 18:30 uur in de Kunstacademie te Neerpelt (…) Lees het hele bericht »

Harmonieorkest schittert in Gouden Zaal...

Harmonieorkest schittert in Gouden Zaal... Wie kent hem niet ? De Gouden zaal in Wenen, waar jaarlijks het wereldbefaamde Nieuwjaarsconcert plaatsvindt van de Wiener Symphoniker ? Het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg onder de begeesterende (…) Lees het hele bericht »

Openingsuren secretariaat in de zomer

Neerpelt
  • zaterdag 30 juni 2018 gesloten
  • maandag 2 juli t.e.m. donderdag 5 juli 2018 open van 9:00-17:00
  • donderdag 16 augustus t.e.m. vrijdag 31 augustus 2018 open van 9:00-17:00

    Secretariaat Kunstacademie Noord-Limburg
    Toekomstlaan 9 - 3910 Neerpelt
    Tel. 011 80 87 10 

Koksinella: een voorstelling mét stip!

Koksinella: een voorstelling mét stip!Neerpelt Ongeveer 2400 kleuters en lagere schoolkinderen uit Noord-Limburg genoten op 18, 19 en 20 juni van de avonturen van Koksinella, een lieveheersbeestje zonder stippen. Deze kleurrijke voorstelling werd gratis aangeboden (…) Lees het hele bericht »

Jurytentoonstelling Beeldende Kunsten

Jurytentoonstelling Beeldende KunstenNeerpelt Van 17 tot 24 juni stelden onze afstuderende volwassenen schilder-, teken-, beeldhouw- en glaskunst tentoon. Geniet mee van hun werk, dankzij deze fotoreportage van Jan Box.  (…) Lees het hele bericht »

Beeldige partners ...

Beeldige partners ...Lommel Op zaterdag 16 juni om 11u30 waren nogal wat mensen druk in de weer met kostuums, schmink en haarspray. Dat alles gebeurde in de zaal van de Koninklijke Harmonie ‘Hoop in de Toekomst’, waar de spanning te snijden was. (…) Lees het hele bericht »

Houden van Hem

Houden van HemNeerpelt Op vrijdag 8 en vrijdag 15 juni speelden twee van onze volwassen leerlingen theater nog hun zelfgeschreven toneelstuk ‘Houden van hem’. Een stuk over liefde die zich niet laat leiden en hoe verrassende wendingen je (…) Lees het hele bericht »

Tekenkunst trekt erop uit

Tekenkunst trekt erop uit Naar goede gewoonte, en als het weer het toelaat, trekken de tekenaars van HG1 en HG2 de laatste schoolmaand naar buiten. De wereld is een schitterende leerschool en het is zo eens wat anders dan een stilleven. Weg uit (…) Lees het hele bericht »

Gratitude from Maranghada!

Gratitude from Maranghada!

Afgelopen schooljaar verkochten de leerlingen en leerkrachten beeldende kunsten weer zelfgemaakte hebbedingen om de Maranghada school in India te steunen. Maar liefst 1018 euro kon er deze keer overgemaakt worden. Eerder deze week ontvingen we uit Maranghada een bericht met de titel 'Gratitude': 

"Respected Dominik Martin and all our very dear students and staff of KANL an art School,


Along with the children and staff of Maranghada boarding school, I extend our gratitude and thanks to you all for the big gift you have sent for us.We saw in the mail the exhibition of your beautiful cards for sale.We acknowledge and appreciate your art. You are making use of God given talent and art for the poor and less privileged children of the society at large like our children of Maranghada and thus  glorifying  the giver - God.Hearing the good news I went to Maranghada,.60 KM. from my place to tell them the news and to find out their need.Children don't have bath-rooms.Hence they take bath in a open place around the open well. It is dangerous and no privacy .They don't have proper place to dry their clothes.Hence we shall use the money to build a few bath-rooms and put wire in a proper place to dry their clothes. Children and their guardians will be very happy, for this provision will enhance their safety,  health and human values. Once the project is complete I shall send you the complete report.

Once again thank you very much for your kind help.May God bless your good will and all you do for the needy.

With warm regards to all,

Yours gratefully

Sr. Matilda, all the children & staff of Maranghada" 

Kunsthanden

KunsthandenBocholt Schilderen moet niet altijd traditioneel op doek of papier. Dit bewijzen de leerlingen beeldende kunsten van de Middelbare Graad in Bocholt. (…) Lees het hele bericht »

Veelzijdig volwassenenconcert in Neerpelt!

Veelzijdig volwassenenconcert in Neerpelt!Neerpelt Op zaterdag 9 juni toonden volwassen leerlingen ‘hun’ kunst aan het publiek. Onder grote belangstelling brachten zij een veelzijdig, avondvullend programma in drie verschillende ruimtes van de Kunstacademie in (…) Lees het hele bericht »

Intussen in Lommel ...

Intussen in Lommel ...Lommel De maand juni is de uitgelezen maand van de toonmomenten naar aanleiding van de afsluiting van het schooljaar.Ook heel 'toonbaar' is de nieuwe Kunstacademie in Lommel. Intussen werden daar de eerste contouren zichtbaar (…) Lees het hele bericht »

Dans in Beweging

Dans in Beweging “Dans met heel je hart en ziel. Dans alsof niemand je kan zien…” Dat zijn woorden van één van de ouders van onze dansleerlingen die een intense, maar fantastische dansweek mooi samenvatten. CC Palethe werd vorige week (…) Lees het hele bericht »

Van aardappel tot friet ...

Van aardappel tot friet ...Neerpelt In Neerpelt werkt de middelbare graad beeldende kunsten aan een project voor 'Plattelandsklassen': een strip over de geschiedenis van de aardappel en de Belgische friet. Binnenkort kan u het resultaat zien langs het (…) Lees het hele bericht »

Geschonken!

Geschonken! Hans Roelofs uit  Lommel speelde lange tijd geleden dwarsfluit. Onlangs schonk hij zijn instrument aan de Kunstacademie omdat hij zelf niet langer speelt. Het instrument werd volledig nagekeken en weer helemaal (…) Lees het hele bericht »

Struikvogels?!

Struikvogels?!Overpelt Eerder deze week in de klas lagere graad beeldende kunsten van juf Lind en Dominik uit Overpelt: "Nee vergis je  niet! Wij zijn geen struisvogels! Wel familie.  Wat is het verschil? Wel onze familie de struisvogels (…) Lees het hele bericht »

Queens of Hearts

Queens of HeartsNeerpelt Vrijdag 25 en zaterdag 26 mei speelden vier studentes theater van de kunstacademie Noord-Limburg hun afstudeerproject. Queens of Hearts was een spannende voorstelling over stiefmoeders en stiefdochters. In een donkere, (…) Lees het hele bericht »

Ponticello musiceert ...

Ponticello musiceert ...Neerpelt Naar jaarlijkse gewoonte speelde het strijkorkest Ponticello onder leiding van Vera Baliko in het Hubertustheater in Neerpelt. Dat gebeurde op zaterdag 19 mei 2018 om 18:30 en 20:30. Een volle zaal publiek kon telkens (…) Lees het hele bericht »

Puur Dans

Puur DansNeerpelt Op zaterdag 19 mei stonden maar liefst 105 dansleerlingen van de middelbare en hogere graad uit de afdelingen Neerpelt en Overpelt op het podium van Dommelhof theater ... De productie PUUR DANS was een ontdekkingsreis (…) Lees het hele bericht »

Schoolvoorstellingen 2018 - Koksinella!

Schoolvoorstellingen 2018 - Koksinella!Overpelt Koksinella Schoolvoorstelling voor 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg Productie en uitvoering: Leraren Podiumkunsten Kunstacademie Noord-Limburg "Koningin Stekebie geeft een (…) Lees het hele bericht »

'HOOG' bezoek in Overpelt

'HOOG' bezoek in OverpeltOverpelt Uit de klas lagere graad beeldende kunsten uit Overpelt, die dit schooljaar een creatieve rondreis door Zuid-Afrika maken, ontvingen we deze week dit reisverslag:  "Als je een reis maakt door Zuid-Afrika dan zie je (…) Lees het hele bericht »

Klarinetvoorstelling voor kinderen Hechtel-Eksel!

Klarinetvoorstelling voor kinderen Hechtel-Eksel!Hechtel-Eksel Op vrijdag 4 mei was klarinetdocent Kris Vuylsteke bereid, een groot deel van de dag te reserveren voor de jongens en meisjes van de derde leerjaren van de vier lagere scholen in Hechtel-Eksel. Het was voor de (…) Lees het hele bericht »

Wij zijn de jury!

Wij zijn de jury!Meeuwen-Gruitrode Op 8 mei kregen de leerlingen van de lagere graad beeldende kunsten uit Meeuwen een flinke opdracht van de gemeente.  Ze mochten de inzendingen voor het maken van verkeersborden beoordelen. Samen met juf Nele zochten (…) Lees het hele bericht »

CeDeL-saxofoonwedstrijd

CeDeL-saxofoonwedstrijd Van 10 tot 13 mei vond in het Casino van Koksijde een nationale Saxofoonwedstrijd plaats. Dat gebeurde in samenwerking met YAMAHA Music Europe, Légère Reeds inc., de gemeente Koksijde en het CeDeL saxofoonkwartet. Met (…) Lees het hele bericht »

Kunstacademie lokt veel bezoekers ...

Kunstacademie lokt veel bezoekers ...Lommel Tijdens de open wervendag op zondag 6 mei kwamen er 100-den bezoekers een kijkje nemen in de toekomstige Kunstacademie in Lommel. Zij konden een eerste indruk krijgen van de nieuwe lokalen, maar gelijktijdig enkele (…) Lees het hele bericht »

Hedendaagse kunst proeven in Antwerpen

Hedendaagse kunst proeven in Antwerpen Op zondag 29 april bracht onze middelbare graad beeldende kunsten een blitzbezoek aan Antwerpen. Dankzij opstapplaatsen in Hamont, Neerpelt en Lommel waren ook alle klassen goed vertegenwoordigd op deze treinuitstap. (…) Lees het hele bericht »

Oud-leerling Roeland Hendrikx in Londen...

Oud-leerling Roeland Hendrikx in Londen...Liefhebbers van klassieke muziek hebben allicht vaker van hem gehoord: klarinettist Roeland Hendrikx.Roeland is een oud-leerling van onze academie uit de klas van oud-leraar Nico Neyens.
Inmiddels maakt Roeland carrière als befaamd klarinettist in binnen- en buitenland. 
Een recent project van hem speelde zich af in Londen: in april ll. nam hij samen met het wereldvermaarde London Philharmonic Orchestra een cd op met werk van Mozart, Finzi en Bruch. Een uniek project, waar samen met een heel team, al enkele jaren voorbereidend werk aan vooraf ging. De CD die daaruit gaat voortvloeien, zal een artistiek visitekaartje zijn, dat  ongelooflijk kan helpen om hem nog meer internationale podiumkansen te bieden.

Met een crowdfunding-campagne zal een gedeelte van de middelen verzameld worden.
Op het online crowdfunding platform www.crofun.be vind je alles over het project en kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden om dit project te steunen.  

Via een bijdrage op rekening IBAN BE15 0689 0352 6230 - BIC GKCCBEBB op naam van RH Music vzw, met vermelding “project LPO”, kan je voor een bijdrage vanaf 25 euro in november 2018 een exemplaar van de nieuwe cd toegestuurd krijgen.  Indien je dat wenst, wordt je ook als schenker vermeld op de website www.roelandhendrikx.com

Bange bloemen bloeien ook!

Bange bloemen bloeien ook!Lommel Op vrijdag 27 april vond in het Raadhuis van Lommel de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse poëziewedstrijd voor kinderen en jongeren met als thema 'Theater'. Op uitnodiging van de Lommelse Bib luisterden (…) Lees het hele bericht »

Dag van de Dans

Dag van de DansLommel Naar aanleiding van de Dag van de Dans op zaterdag 28 april 2018 lanceerde de koepelorganisatie "Danspunt" in verschillende gemeenten een oproep aan iedereen die met dans bezig is, om deel te nemen aan de (…) Lees het hele bericht »

Forfait!

Forfait!Neerpelt Theater! Op 22, 23 27 en 28 april zat onze Speelkamer vier keer helemaal vol. Meer dan 200 theaterliefhebbers kwamen er genieten van de voorstelling Forfait. Een fantastisch project van 5    leerlingen theater en hun (…) Lees het hele bericht »

Even terugblikken op ... ALCINA!

Even terugblikken op ... ALCINA! Het is weer geleden van zondag 22 april dat GC De Kroon in Kaulille tot twee maal toe tot de nok gevuld werd met uitvoerders en publiek voor de opera Alcina. Er heerste een gezonde spanning omdat een maandenlang (…) Lees het hele bericht »

1 mei GEEN les, 30 april WEL les

1 mei GEEN les, 30 april WEL lesOp 1 mei, de dag van de arbeid, geven wij geen les. We wensen iedereen een heerlijke vrije dag toe!
Let op: Wij maken de brug NIET. Op maandag 30 april geven wij gewoon les op alle locaties.


New York, New York ...

New York, New York ...Nee, het was geen aprilgrap. Op 1 april 2018 zaten 24 leerlingen schilderkunst van de Kunstacademie Noord-Limburg aan boord van vlucht 998 van United Airlines met als bestemming New York. Zij bezochten de vier grote (…) Lees het hele bericht »

Johan Biemans in Content Magazine

Johan Biemans in Content MagazineGespot in het Nederlandse Content Magazine: Johan Biemans en zijn orgel. Met zijn 85 jaar is Johan de oudste muziekleerling aan de Kunstacademie Noord-Limburg, maar dat is geenszins aan hem te merken. Aan energie ontbreekt het Johan niet. Naast muzikant blijkt hij ook nog eens een toegewijd schrijver te zijn. Trots is hij niet op zichzelf, zegt hij, maar wij wel op hem. Dit artikel klinkt ons dan ook als muziek in de oren.

Tekenkunst naar 'Salon du dessin'

Tekenkunst naar 'Salon du dessin'Einde maart vertrokken we met een 30-tal enthousiaste cursisten tekenkunst naar Parijs om het jaarlijks "Salon du dessin contemporain" te bezoeken. Vooreerst was er het "Salon du dessin", een uniek evenement waar 39 (…) Lees het hele bericht »

Beeldig Lommel komt eraan …

Beeldig Lommel komt eraan …Lommel Net als het afgelopen jaar zullen ook in 2018 enkele leerlingen van de Kunstacademie deelnemen aan Beeldig Lommel - hét levende beeldenfestival in Vlaanderen. Om hun act voor te bereiden, kregen deze leerlingen op (…) Lees het hele bericht »

Wij presenteren Forfait!

Wij presenteren Forfait! Poppelepee en Kunstacademie Noord-Limburg presenteren Forfait: 5 vrouwen en een 0 in een pittige voorstelling over de liefde. Reserveer je tickets hier!   (…) Lees het hele bericht »

Hartverwarmend Knuffelbeer Concert

Hartverwarmend Knuffelbeer ConcertOp dinsdag 20 maart ontroerden de leerlingen zang uit de klas van Carla Schroijen met een intiem Knuffelbeer Concert. Midden in een cirkel van publiek lieten ze zich samen met hun knuffels van hun gevoeligste kant zien. (…) Lees het hele bericht »

Schat gevonden?

Schat gevonden?Meeuwen-Gruitrode Een schatkaart vinden die je regelrecht naar een berg goud en juwelen leidt? Wie droomt er niet van? De piraten uit de klas beeldende kunsten in Gruitrode hadden echter een beter idee. In plaats van te wachten op die (…) Lees het hele bericht »

Alcina! Nog 31 dagen ...

Alcina! Nog 31 dagen ... Het begint nu stilaan voelbaar te worden. Nog 31 dagen en dan is het aan de leerlingen zang, de koorklas en het strijkorkest Ponticello om een publiek te vervoeren met de meeslepende opera “Alcina” van Georg Friedrich (…) Lees het hele bericht »

Jazzen met z’n zessen …

Jazzen met z’n zessen … Op zaterdagavond 17 maart 2018 deden de 6 leraren pop & jazz op een schitterende manier de lucht zinderen in het Kasteel van de Commanderie in Gruitrode. Dat deden ze niet alleen met verschillende jazz-standards, maar (…) Lees het hele bericht »

Liesbeth Spruyt voor de leeuwen

Liesbeth Spruyt voor de leeuwen Liesbeth Spruyt is docente schilderkunst aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Haar hart, ziel, hoofd en lijf lopen over van kunst.  Eind februari waagde zij zich in de leeuwenkuil op zoek naar een investeerder met een (…) Lees het hele bericht »

Achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra

Achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra Op zaterdag 3 maart mocht onze tweede groep leerlingen AMC op bezoek bij het Antwerp Symphony Orchestra. In de gloednieuwe Koningin Elisabethzaal maakten ze achter de schermen een reportage over het orkest. Gewapend (…) Lees het hele bericht »


Op zoek in het sprookjesboek …

Op zoek in het sprookjesboek …

Meer dan honderd 6- en 7-jarige kinderen van de KinderAcademie gingen tijdens 2 voorstellingen op het podium van De Kroon op zondagvoormiddag 11 maart 2018 op zoek naar Sneeuwwitje.

De 7 dwergen waren haar immers ongewild kwijtgespeeld en kwamen tijdens hun zoektocht terecht in verschillende bekende sprookjes. 


Het werd een lentefrisse en levendige voorstelling die fel gesmaakt werd door papa’s, mama’s, broers, zussen, opa’s en oma’s.

Ook de juffen van de KinderAcademie zagen met veel plezier dat de kinderen genoten van dit eerste ‘grote’ optreden...

Foto's: Jean VandijckTegenstellingen

TegenstellingenLommel Ondanks het tegendraads klinkende thema 'Tegenstellingen', brachten leraren en leerlingen van de afdeling Lommel een mooi samenhangend geheel van kunstzinnige optredens op het podium van CC De Adelberg. Zij deden dat (…) Lees het hele bericht »

Samen op het podium!

Samen op het podium!Meeuwen-Gruitrode Op woensdag 7 maart stonden leerlingen muziek, theater en dans van de Kunstacademie Noord-Limburg uit Meeuwen-Gruitrode samen op het podium. Tijdens twee voorstellingen in Cultuurpunt Gruitrode verrasten de (…) Lees het hele bericht »

Eureka! Robots in de Bib?

Eureka! Robots in de Bib?Hamont-Achel De leerlingen beeldende kunsten van de lagere graad in Achel hebben de afgelopen twee weken gewerkt rond het thema van de jeugdboekenmaand: Eureka! Wetenschap & Techniek. Ze hebben prachtige robots gemaakt. Deze (…) Lees het hele bericht »

La douce France

La douce FranceMeeuwen-Gruitrode Een ontspannende zondagnamiddag op een zuiders terrasje in Frankrijk: die sfeer kon je op 4 maart 2018 opsnuiven in het Cultuurpunt in Gruitrode. De dansleerlingen van Kaulille en Gruitrode sloegen daarvoor de handen (…) Lees het hele bericht »

Op safari in je eigen tekening

Op safari in je eigen tekeningOverpelt De kinderen van de zaterdaggroep algemeen beeldende vorming van Overpelt-centrum maken tijdens schooljaar 2017-2018 een geweldige reis met juffen Lind en Dominik. Ze gaan in hun verbeelding naar Zuid-Afrika. Zopas (…) Lees het hele bericht »

Aanstekelijke dansproductie in Lommel

Aanstekelijke dansproductie in LommelLommel Op zaterdag 3 maart liep CC De Adelberg goed vol: tussen het publiek ook een 50-tal leerlingen dans van onze Kunstacademie, die mochten genieten van de dansvoorstelling SNAP XL, een energieke en aanstekelijke (…) Lees het hele bericht »

Jeugd op het podium ...

Jeugd op het podium ...Bocholt

Onder de titel 'Jeugd op het podium' sloegen de koninklijke harmonie van Bocholt en de Kunstacademie Noord-Limburg naar jaarlijkse traditie de handen in mekaar om een concert te organiseren in De Steen (Bocholt). Dit jaar gebeurde dat op zondagvoormiddag 4 maart.

Het concert werd geopend door het jeugdorkest 'The Funtunes'. Deze groep staat sedert enkele maanden onder leiding van Lise Helsen, bekend binnen de Kunstacademie als oud-leerlinge en ook dochter van collega's Ilse Vande Meulebroeke en Geert Helsen.

Verschillende leerlingen dwarsfluit en saxofoon speelden als solist en het concert werd stijlvol afgesloten door percussiegroep Vibracoustic onder leiding van collega-slagwerker Nico Camps.

Na het concert werd bij wijze van aperitief nagenoten met een drankje in de foyer op de tweede verdieping: een leuke start van een mooie ontspannende maartse zondag.Samen ...

Samen ...Neerpelt Op zaterdag 3 maart 2018 musiceerden het strijkorkest Ponticello en enkele koorgroepen van de Kunstacademie tijdens een concert in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt. Niet alleen stemmen en strijkinstrumenten brachten de (…) Lees het hele bericht »

Together we are one

Together we are onePeer De harmoniezaal van Peer werd op donderdag 1 maart 2018 helemaal gevuld voor het leerlingenconcert van Peer met als thema 'Together we are one'.  Het concept van de uitvoering was erg leuk : de optredens begonnen met (…) Lees het hele bericht »

Binnenstebuiten

BinnenstebuitenHechtel-Eksel Op woensdag 28 februari 2018 keerden de leerlingen van Hechtel-Eksel zich helemaal binnenstebuiten op het podium van de Schans in Hechtel: niet letterlijk natuurlijk, maar ze toonden hun diepste emoties aan de hand van (…) Lees het hele bericht »

AMC- reporters naar Antwerp Symphony Orchestra!

AMC- reporters naar Antwerp Symphony Orchestra! Leerlingen AMC bezochten op 10 februari 2018 Sound-SCOOP. Sound-SCOOP is een educatief project van het Antwerp Symphony Orchestra. Het orkest nodigde de kunstacademie uit in de gloednieuwe Koningin Elisabethzaal. Een (…) Lees het hele bericht »

Townships doen ons nadenken

Townships doen ons nadenkenOverpelt De kinderen van de zaterdaggroep algemeen beeldende vorming van Overpelt-centrum maken tijdens schooljaar 2017-2018 een geweldige reis met juffen Lind en Dominik. Ze gaan in hun verbeelding naar Zuid-Afrika.We (…) Lees het hele bericht »

Marijn Geers te zien in 'Painting the future'

Marijn Geers te zien in 'Painting the future' Met enige trots mogen wij melden dat een werk van Marijn Geers, leerling schilderkunst van Igor Verpoorten, geselecteerd werd voor “Painting the future”.   Tijdens de campagne van 2018 ontvangt Broederlijk Delen de (…) Lees het hele bericht »

Intussen in Lommel...

Intussen in Lommel...Lommel Ondanks de vrieskoude gaan de bouwwerken aan de nieuwe Kunstacademie in Lommel gestaag vooruit: tot op heden zitten daarmee de werken mooi op schema om op 1 september ook met muziek en theater van start te kunnen gaan (…) Lees het hele bericht »

Ans Beelen wint Like My Painting!

Ans Beelen wint Like My Painting! Like My Painting is een Nederlandse wedstrijd voor amateurschilders. Uit meer dan 700 inzendingen selecteerde de vakjury een ontroerend portret van Ans Beelen als winnaar. Ans schilderde “Mijn vader op de motor” (…) Lees het hele bericht »

Het prikt en het helpt ... rarara?

Het prikt en het helpt ... rarara?Neerpelt Sedert jaren steunen de leraren en leerlingen beeldende kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg de Maranghada school in India. Zo werd er op de opendeurdag van 3 februari nog €733 ingezameld door het verkopen van (…) Lees het hele bericht »

Beestige tekenkunst

Beestige tekenkunstNeerpelt Dat tekenkunst een beestig fijne opleiding is, dat hebben de cursisten mogen ondervinden. Omdat het oefenen van vacht en veren op opgezette modellen niet genoeg uitdaging bood, kwamen er, in de weken voor de (…) Lees het hele bericht »

Het mysterie van de stipjes …

Het mysterie van de stipjes … De stippen zijn geteld. Jullie antwoorden zijn gelezen. De winnaars zijn gekend! Op zaterdag 3 februari hingen er tijdens de “Dag van de Academies” in de Kunstacademie Neerpelt en in de Kunstacademie Lommel twee (…) Lees het hele bericht »

Bruisende Dag van de Academies!

Bruisende Dag van de Academies! Op zaterdag 3 februari, de Dag van de Academies, verspreidden de kunstacademies van het deeltijds kunstonderwijs over heel Vlaanderen een belangrijke boodschap: een "Boodschap van Algemeen Nut": “ Heb je interesse in (…) Lees het hele bericht »

Veel interesse voor de instrumentenmarkt!

Veel interesse voor de instrumentenmarkt!

Op woensdag 31 januari zakten naar jaarlijkse gewoonte eerstejaarsleerlingen muziek en hun ouders af naar het Dommelhof en het gebouw van de Kunstacademie voor een instrumentenvoorstelling en een heuse markt. 

Bedoeling van deze avond was om leerlingen te helpen de juiste keuze te maken van een instrument dat ze vanaf volgend schooljaar zullen bespelen. Het aanbod is groot en elk instrument klinkt mooi: dat maakt de keuzestress er niet minder om... Een beetje uitleg, het beluisteren, het vasthouden en zelf bespelen zijn wellicht de beste manier om te komen tot een juiste keuze.

Later dit schooljaar volgen nog kennismakingslessen, waarna de definitieve keuze gemaakt kan worden.

Met dank aan Marc Faes voor de mooie foto's, meer foto's op Neerpelt.in.


Poëtische samenwerking met de bib!

Poëtische samenwerking met de bib!In de week van 25 t.e.m. 31 januari 2018 werd in heel Vlaanderen het feest van de poëzie gevierd! Een afspraak die ook onze theaterafdeling natuurlijk niet miste. Kinderen, jongeren en volwassenen gaven het beste van (…) Lees het hele bericht »

Programma Dag van de Academies!

Programma Dag van de Academies! Op zaterdag 3 februari is het zover! Op de Dag van de Academies zetten wij onze deuren open voor iedereen met interesse in beeldende kunsten, muziek, theater en/of dans. Je kan terecht op drie locaties voor open (…) Lees het hele bericht »

Dertien leraren op het podium!

Dertien leraren op het podium!Neerpelt Op zondag 28 januari beklommen dertien leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg het podium van het Dommelhof in Neerpelt. Met de eenvoudige schoonheid van muziek, dans en theater voerden zij het publiek mee naar de (…) Lees het hele bericht »

Kunst tussen de boekenrekken!

Kunst tussen de boekenrekken!Bocholt De leerlingen middelbare graad beeldende kunsten uit Bocholt stellen enkele werken tentoon in de bibliotheek. Onder begeleiding van lerares Lind Rabyns vertaalden ze elk een bekend 2-dimensionaal werk naar een (…) Lees het hele bericht »

Hoe teken je ... een kunstenaar?

Hoe teken je ... een kunstenaar?

Lerares Lisa Janssen start de lessen beeldende vorming voor de lagere graad traditioneel met een schetsmoment “Hoe teken je …?”.
Eén leerling mag model zijn en de andere leerlingen tekenen wat ze zien. Zo poseerde Franne afgelopen week als kunstenaar, een rol die duidelijk op haar lijf geschreven is. Maar hoe teken je nu een kunstenaar? Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Al schetsend komen de vragen boven en zoeken de leerlingen samen met Lisa naar antwoorden.

Zo gaat het iedere week beter, en op een dag - dat zal je zien - tekenen deze leerlingen een kunstenaar, áls een kunstenaar. Vurige flamenco ...

Vurige flamenco ...Neerpelt Op zaterdag 13 januari verzamelden gitaristen, dansers en tekenaars in het hoofdgebouw in Neerpelt voor een intensieve dag rond de Flamenco. Er werd met grote passie getekend, gedanst en gespeeld vanaf 15:00 uur. Er (…) Lees het hele bericht »

Nooit genoeg paradijsvogels ...

Nooit genoeg paradijsvogels ...

In de kerstvakantie organiseerde Kunstacademie Noord-Limburg twee kunstkampen voor kinderen in CC Palethe, Overpelt.

Op 3 en 4 januari ging lerares Leen Gys aan de slag met de allerkleinsten, tijdens het kamp “Rupsje Nooitgenoeg en zijn vriendjes”. De 4- tot 6-jarigen lieten zich inspireren door de boeken van Eric Carle, waar rupsen, vlinders, kameleons en andere kleurrijke schepsels tot leven komen. Aan fantasie was er in die kleine hoofdjes geen gebrek en dankzij de deskundige begeleiding van juf Leen lukte het hen ook om die fantasie te vertalen naar unieke, persoonlijke werkjes.

Op 5 en 6 januari mochten de 7- tot 14- jarigen met juf Leen aan het werk. Het thema van dit kamp was “Paradijsvogels” en opnieuw zagen de meest verscheiden creaturen het levenslicht. Maar liefst vijftig kinderen namen deel aan dit kamp en toch kon je op momenten een speld horen vallen in het atelier. Er is dan ook heel wat concentratie en vaardigheid nodig om een creatief idee tot uitvoering te brengen. Waarom valt mijn vogel om, blijft de snavel van mijn vogel niet plakken, … en andere vragen hielden de jonge geesten en handen bezig. Gelukkig wist juf Leen raad, leerde iedereen weer veel bij en werd er ook veel plezier gemaakt.

Twee geslaagde kampen, waarvan deze foto’s het bewijs …Leerlingen BK werken samen met rapper Graci

Leerlingen BK werken samen met rapper GraciOverpelt Zaterdag stelt Overpeltse rapper Graci zijn nieuwe CD voor. Door positief te denken, geef je meer kleur aan je leven. Dat is de boodschap waarmee hij België wil veroveren. Op zijn nieuwe plaat “Kleurrijker” horen we (…) Lees het hele bericht »

‘Covers for Life’ voor Akindo!

‘Covers for Life’ voor Akindo!Neerpelt Op 21 december 2017 gaven pianoleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg een benefietconcert in het kader van “De Warmste Week.” Dertig geëngageerde muzikanten uit de klassen van Erik Fuchs en Bran Mondelaers (…) Lees het hele bericht »

Nog kaartjes beschikbaar voor flamenco-recital!

Nog kaartjes beschikbaar voor flamenco-recital!Neerpelt Zaterdag 13 januari wordt een vurige dag op onze kunstacademie. Tijdens de projectnamiddag ‘Flamenco’ zullen dansers, gitaristen, tekenaars en volwassen leerlingen AMC zich laten onderdompelen in de wondere wereld van (…) Lees het hele bericht »

Eindejaarswensen voor iedereen!

Eindejaarswensen voor iedereen!

Kunstacademie Noord-Limburg wenst u door middel van deze spontane videoboodschap fijne feestdagen en een kunstzinnig 2018!

 

In de hoofdrollen: leerlingen theater L3 +L4 Meeuwen, uit de klas van Wouter Fimmers

 

Ontwerp eindejaarswens: Michel Wellens 


Kerstmijmeringen...

Kerstmijmeringen...Neerpelt

In aanloop naar het kerstfeest van aanstaande maandag, kon ook de Kunstacademie niet achterwege blijven met het organiseren van een heus kerstconcert. Dat gebeurde dit jaar op woensdag 20 december in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Leerlingen muziek en theater verzorgden optredens waardoor het publiek even kon wegmijmeren bij een streepje muziek en een vleugje theater. 

 

 

Foto's: Jean Vandijck

Bekijk alle foto's op Neerpelt.in

 


Wintersterretjes schitteren in Dommelhof

Wintersterretjes schitteren in DommelhofNeerpelt

Op woensdag 20 december werd het theater van Dommelhof overspoeld door 120 dansende sterretjes! Met hun mooiste bewegingen vertelden de jongste dansleerlingen van de Kunstacademie het verhaal van de ster Stella:

“Terwijl Stella en haar oma tijdens een koude winteravond aan de hemel fonkelen, maken de mensen zich klaar voor kerst. Stella ziet plots al die kleine, fonkelende en dansende sterachtige lichtjes op aarde...
Daar wordt ze wel heel nieuwsgierig van en wil graag een kijkje nemen. Maar opgepast, want als een ster valt, dan …”

Tijdens twee uitverkochte voorstellingen kon het publiek genieten van mooie choreografieën, prachtige kostumering, een fonkelend decor en ontroerend mooie muziek!
Veel leerlingen, leraren, maar ook ouders, medewerkers en begeleiders werkten mee aan deze vertederende voorstellingen.
Door hun inzet en samenwerking konden de jongste dansleerlingen schitteren als een ster aan de hemel!

Foto's: Jean Vandijck 


Intussen in Lommel...

Intussen in Lommel...

Tijdens de week voor kerstmis werd in Lommel het fundament gegoten voor de toekomstige Lommelse kunstacademie. Dat gebeurde met enige vertraging omwille van extra bodemonderzoek. Toch blijft de planning intact om het volledige gebouw in september 2018 in gebruik te kunnen nemen. Daarvoor zal ook tijdens de zomervakantie naarstig verder gebouwd worden.

Op dit ogenblik vinden de lessen lagere en middelbare graad Beeldende Kunst, dans en enkele lessen muziek al plaats in het gerenoveerde gedeelte van het gebouw. 


Kerstlichtjes stralen in de Kroon!

Kerstlichtjes stralen in de Kroon!Op maandagavond 18 december zorgden leerlingen muziek en dans van Bocholt-Kaulille op het podium van CC “De Kroon” voor een sprankelende ouverture van het feestseizoen.
Titel van het concert was -hoe kan het bijna anders in deze tijd van het jaar- ‘Kerstlichtjes’. Voor een volle zaal zongen de leerlingen Algemene Muzikale Vorming kerstliederen en “rockten” de leerlingen dans rond de kerstboom. Enkele solisten piano, slagwerk, saxofoon en fluit speelden stemmige stukken die helemaal bij het seizoen pasten. Een heus fluitenkoor verraste met een sfeervolle versie van “Adiemus”. Het publiek genoot en zong tot slot nog mee met de vrolijke sing-along, waarbij ze ondersteund werden door de leerlingen AMV.

Tekenkunst bezoekt Hugo Voeten

Tekenkunst bezoekt Hugo Voeten Op donderdag 7 december bezochten de volwassenen tekenkunst ‘Art Center Hugo Voeten’ in Herentals. In een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals brengt Hugo Voeten een deel van zijn (…) Lees het hele bericht »

Sneeuwhappers in Overpelt

Sneeuwhappers in OverpeltOverpelt

Het zal je maar gebeuren, je tekening loeigroot opgehangen in het centrum van je dorp!

Op vraag van de gemeente Overpelt hebben de kinderen van de lagere graad beeldende vorming van juffen Lind en Dominik een tekening gemaakt over de winter. Het zijn de sneeuwhappers geworden, want wie heeft er nog nooit stiekem geproefd van de sneeuw? 

 

 

 


"Als je aan een snotneus wil ontsnappen,
dan moet je veel sneeuw happen,
want door het happen van sneeuw
word je zo sterk als een leeuw!"

4 tekeningen zijn uitgekozen, maar eigenlijk waren ze allemaal even mooi. De kinderen tonen hier heel trots hun werkjes.

Proficiat!


Ho-ho-hopgepast! Sleeënd monster gesignaleerd!

Ho-ho-hopgepast! Sleeënd monster gesignaleerd!

Ho-ho-hopgepast! Er is iets vreemds aan de hand met de arrenslee die morgen door het winterkinderdorp in Lommel glijdt. Het lijkt wel … een monster? Een monster dat cadeautjes eet? Wie verzint zoiets?

Dat waren de leerlingen van de middelbare graad beeldende kunsten uit Lommel. Hun fantasie kent geen grenzen, en onder de deskundige begeleiding van lerares Christa Clerix komen de meest gekke ideeën tot leven.

Ga morgen zeker een kijkje nemen:

Winterkinderdorp - Marktplein Dorp Lommel - 10 december 2017 van 14:00 - 18:00Wie goed speelt, krijgt lekkers!

Wie goed speelt, krijgt lekkers!Op de verjaardag van Sinterklaas vond in de kunstacademie een klasconcert plaats van collega's An Vranken (gitaar) en Dorenda Notermans (piano). De leerlingen deden hun uiterste best om de Sint een muzikale avond te geven. Na het concert konden de leraren alleen maar besluiten: "Geen valse noten dit jaar" ! De tafel met veel lekkers was dan ook snel leeg ...

75 kunstwerken te veil voor warmste week!

75 kunstwerken te veil voor warmste week!Neerpelt Zaterdag vindt in Kunstacademie Neerpelt een heuse kunstveiling plaats. Initiatiefneemster is Sophie Van Dael, een enthousiaste leerling beeldhouwkunst . De afgelopen weken maakte ze haar medecursisten en docenten van de Kunstacademie Noord-Limburg warm om kunst te doneren voor “de warmste week”.  

“De warmste week is een mooi initiatief dat mij wel prikkelt om actie te ondernemen,” zegt Sophie. “Ik heb een aantal jaren geleden zelf kanker overwonnen, en die ervaring versterkt het verlangen om zinvolle dingen te doen. Na mijn herstel schreef ik me in voor een opleiding beeldhouwkunst aan de kunstacademie, iets dat ik al lang wilde, maar waar ik nooit eerder tijd voor gemaakt had. Bezig zijn met kunst is voor mij therapeutisch. Het geeft zin en betekenis. Wat is er mooier dan de opbrengst daarvan weg te schenken aan een goed doel?” 

Eerder veilde Sophie al eens een kunstwerk van zichzelf voor “Kom op tegen kanker”, maar er zijn zoveel noden in de wereld. Daarom koos ze deze keer voor Oxfam Solidariteit, een brede organisatie die in meer dan 90 landen, samen met 3.200 lokale organisaties, mensen helpt om uit de armoede te klimmen.

Sophie overtuigde docent Jan Cox en enkele van haar medeleerlingen om deel te nemen aan het initiatief, waarna de bal pas echt goed aan het rollen ging. Samen met Cees Obbens en Mareen Kierkels organiseerde ze de veiling. Vele anderen zetten mee hun schouders onder het initiatief en al snel werd de collectie te groot voor Sophie’s huiskamer. Ze verzamelden ondertussen al 75 werken van ongeveer 25 verschillende kunstenaars. 

De werken bewonderen en een bod uitbrengen kan hier:
> Facebook: KANL Kunstenaars for Life
> Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9, Neerpelt: zaterdag 9 december van 10u00 - 16u00

Uiteraard hopen Sophie en haar collega's op een mooie opbrengst, dus allen daarheen!Warm huisconcert met Stringendo

Warm huisconcert met Stringendo

Een cursist algemene muziekcultuur vertelt ...


“Op zondagvoormiddag 26 november ’17 ging ik in het kader van de cursus algemene muziekcultuur naar het huisconcert van het Stringendo Ensemble.  Het zou mijn eerste huisconcert zijn. Niet wetende wat te verwachten, werd ik onmiddellijk op mijn gemak gesteld door het warme welkom en de hartelijke ontvangst.


Het Stringendo Ensemble bestaat uit Veerle Gistelinck (viool), Doroteya Jankova (altviool), Vera Baliko (cello) en Erik Fuchs (piano), alle vier leerkrachten aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Veerle en Erik stellen hun huis graag open om hun passie voor muziek met anderen te delen.

Het Stringendo Ensemble bracht ons een boeiend programma van componisten die in tijd en stijl van elkaar verschillen. Erik praatte alle stukken vlotjes aan elkaar met wetenswaardige en humoristische details en wist ons telkens nieuwsgierig te maken naar wat ging volgen.
Het concert begon met twee delen uit het Pianokwartet in c van Gabriel Fauré, dat hij schreef in een moeilijke periode waarin zijn vrouw hem na een kort huwelijk verliet. Daarna brachten ze een deel uit het pianokwartet van Robert Schumann, een melodisch stuk waar de cello prominent aanwezig is. Het volgende stuk was heel verrassend met invloeden van de blues van de Amerikaanse componist William Bolcom. Tot slot stond er nog een pianokwartet van de Spaanse componist Joaquin Turina op de pupiter. Zijn scholing in Parijs had een grote blijvende invloed op zijn muziekstijl, maar de Andalusische invloeden maken zijn stukken authentiek.


We bleven nog even napraten met een glaasje cava en fruitsap en sloten zo een gezellige en leerrijke voormiddag af.”

Silvy Dewith, cursist AMC-volwassenen M1Van Richter naar Angst in Gent!

Van Richter naar Angst in Gent! Op zaterdag 25 november gingen de volwassen cursisten teken- en schilderkunst op studiereis naar Gent. Voormiddag trok de kunstzinnige bende naar het SMAK voor de overzichtstentoonstelling “Over Schilderen” van Gerhard (…) Lees het hele bericht »

Musica Maestro!

Musica Maestro!Op 28 november speelden leerlingen en leerkrachten van de Kunstacademie Noord-Limburg een Musica-concert. Ouders, vrienden en musicaklasleerlingen uit Rijkevorsel mochten volop genieten van hemelse stukjes muziek.  (…) Lees het hele bericht »

Leerlingen veilig aangekomen in Bo-kaap!

Leerlingen veilig aangekomen in Bo-kaap!Overpelt De kinderen van de zaterdaggroep algemeen beeldende vorming van Overpelt-centrum maken tijdens schooljaar 2017-2018 een geweldige reis met juffen Lind en Dominik. Ze gaan in hun verbeelding naar Zuid-Afrika.We (…) Lees het hele bericht »

Leerlingen muziektheorie componeren filmmuziek

Leerlingen muziektheorie componeren filmmuziekLommel Op vrijdagavond 27 oktober 2017 vond de première plaats van de film ‘Van Hooi Naar Mazout’, een film van Henny Herps en Will Dekoninck. Deze documentaire geeft op een uitzonderlijke wijze de geschiedenis van het (…) Lees het hele bericht »

Luister naar de lach in u!

Luister naar de lach in u! Graag blikt de Kunstacademie Noord-Limburg samen met u nog eens terug op de tentoonstelling “Speels, serieus?”. Van 15 september tot eind oktober sierden de werken van Dominik Martin, docent algemeen beeldende vorming (…) Lees het hele bericht »

Op bezoek bij vioolbouwer Stijn Smeets

Op bezoek bij vioolbouwer Stijn Smeets Op 16 november ‘17 waren de cursisten van het vak Algemene Muziek Cultuur voor volwassenen te gast in de Hoogstraat in Bree. Daar stond Stijn Smeets te wachten in zijn atelier. Zijn beroep? Vioolbouwer. Hier kregen de (…) Lees het hele bericht »

Glas in veel gedaanten ...

Glas in veel gedaanten ...Op 3, 4 en 5 november werd Kunstacademie Noord-Limburg door 7 exposanten uitstekend vertegenwoordigd op de Glas- en Keramiekbeurs in Leerdam. De werken van Gery Bouw, Ria Brands, Hennie Bruheim, Yvette Ickmans, Leon (…) Lees het hele bericht »

Talent en toewijding zorgen voor mooie avond!

Talent en toewijding zorgen voor mooie avond!

Op zaterdagavond 18 november stroomde onze Toonzaal in Neerpelt vol voor 'Jong Talent'. Enkele bijzonder getalenteerde muziekleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg speelden een gevarieerd programma. Zowel muzikanten als publiek kwamen uit verschillende gemeentes van Noord-Limburg. 

Liesl Sleurs (altsaxofoon) beet de spits af met 'Summer Memory' van Frank Tomme. Daarna volgden nog Simon Snoeks op cello, Anke Bastini op althobo, Jeff Mennen op gitaar, Karlijn Wuilmus op cello, Flo Driesen op contrabas, Michiel Claes op tuba, Wout Bastini op hoorn en Wouter Haumont op klarinet. 

We willen zowel leerlingen als leraren feliciteren met dit mooie concert, dat niet alleen het resultaat is van talent, maar ook van gedrevenheid en toewijding. Wij weten als geen ander hoeveel uren zweet er aan een mooi stuk muziek vooraf gaat. We hebben dan ook van jullie genoten. Proficiat!Igor Verpoorten Torenhoog ...

Igor Verpoorten Torenhoog ...Van 10 tot en met 12 november konden liefhebbers van kunst en exclusief interieur hun hart ophalen op het “Torenhoog Event” in de cementtoren Beringen. Interieurspecialist “KEwa en no FeyK”, organisator van dit weekend, (…) Lees het hele bericht »

Weekend vol muzikaal talent in aantocht!

Weekend vol muzikaal talent in aantocht! Tijdens het weekend van 18 november trakteert de Kunstacademie Noord-Limburg uitbundig op talent. Zaterdagavond zullen enkele jonge talenten uit verschillende afdelingen van de academie de sterren van de hemel spelen (…) Lees het hele bericht »

Meer dansplezier dankzij live pianobegeleiding?

Meer dansplezier dankzij live pianobegeleiding? Drie uitstekende pianisten begeleiden live alle lessen klassieke dans aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Ontdek in deze video welke voordelen dat voor onze leerlingen biedt.  (…) Lees het hele bericht »

Spooktaculair concert in Hamont…

Spooktaculair concert in Hamont…Hamont-Achel Optreden voor een volle zaal vraagt steeds een portie durf van de uitvoerder. Dit jaar hadden de leerlingen uit Hamont-Achel een extra portie moed nodig : het concert van woensdag 25 oktober 2017 viel immers nog vrij (…) Lees het hele bericht »

Hechtel-Eksel zoekt talent...

Hechtel-Eksel zoekt talent...Hechtel-Eksel Voor de nieuwe en zesde editie van ‘Top Secret’ op zaterdag 2 december 2017 in De Geer wordt gezocht naar lokaal jong muzikaal talent dat in een gezellige sfeer op en top Belgische muziek wil spelen voor een geïnteresseerd publiek. Kandidaten kunnen zich opgeven bij An Plessers van de dienst bibliotheek, cultuur en vrijetijd:  an.plessers@hechtel-eksel.be

Een jaar naar Zuid-Afrika?

Een jaar naar Zuid-Afrika?De kinderen van de zaterdaggroep algemeen beeldende vorming van Overpelt-centrum maken tijdens schooljaar 2017-2018 een geweldige reis met juffen Lind en Dominik. Ze gaan in hun verbeelding naar Zuid-Afrika. Van wat ze (…) Lees het hele bericht »

Commedia dell'arte in Lommel

Commedia dell'arte in Lommel14 leerlingen uit de hogere graad van de studierichting ‘theater’ (Kunstacademie Noord-Limburg) kregen de kans om zich op zaterdag 14 oktober tijdens een workshop te verdiepen in de ‘commedia dell’arte’. Commedia (…) Lees het hele bericht »

Beeldende vorming is allesbehalve stilzitten...

Beeldende vorming is allesbehalve stilzitten...Meeuwen-Gruitrode Ouders vragen ons wel eens of hun kind tijdens de lessen beeldende vorming drie uur stil moet zitten. Ze betwijfelen of hun energieke spruit dat wel zo lang kan volhouden. Onze lessen beeldende vorming voor kinderen (…) Lees het hele bericht »

Flamenco Project

Flamenco ProjectZaterdag 13 januari wordt een vurige dag op onze kunstacademie. Tijdens de projectnamiddag ‘Flamenco’ zullen dansers, gitaristen, tekenaars en volwassen leerlingen AMC zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de flamencomuziek met Arabisch geïnspireerde klanken, uitbundige versieringen, knetterende gitaren en fier bewegende dansers.  

De gitaristen uit de hogere graad kunnen genieten van een workshop initiatie flamenco-gitaar door Michel Gillain, één van de meest vooraanstaande flamencogitaristen van België.
Intussen zetten de dansers hun beste beentje voor tijdens een initiatie flamencodans, gegeven door de alom bekende Saidjah Galo! En als kers op de taart zullen de tekenaars schetsend meegenieten van deze dansworkshop!
We sluiten deze unieke dag af met een introductie en recital van de flamencogroep
‘CUADRO MUDANZA’
Saidjah Galo (dans), Antonio Paz (zang), Michel Gillain (gitaar) en An Heynen (nyckelharpa)

Een uniek samenwerkingsproject AMC-gitaar-dans- beeldende kunst!
Zaterdag 13 januari 2018, van 15u-20u
Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9, Neerpelt

Meer informatie betreffende de inschrijving vind je hier.

Nieuwe directeur Beeldende Kunsten!

Nieuwe directeur Beeldende Kunsten!Op de raad van bestuur van 10 oktober 2017 werd met algemeenheid van stemmen Michel Wellens verkozen tot nieuwe directeur van de academie Beeldende Kunsten.
Hij volgt hiermee Eric Vanmechelen op die op 1 oktober 2017 met pensioen ging.
Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst te Hasselt en was jaren actief in de grafische sector.
De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Namens de raad van bestuur verwelkomen voorzitter Jaak Hoeben en de algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.Kijk !? ... zonder stokken...

Kijk !? ... zonder stokken...Neerpelt Op zaterdag 7 oktober legden de slagwerkers uit de klas samenspel en instrumentaal ensemble van Nico Camps de stokken neer. Dat deden ze niet om te staken, maar om eens iets anders te doen: bodypercussion.
Ruim twee uur lang werden er warm-ups, ritmische uitdagingen en ook ritmische spelletjes uitgevoerd in deze workshop waarin het eigen lichaam of dat van de medespeler even het slagwerkinstrument van dienst werd.
De leerlingen werden uitgedaagd in groep en duels. De handen en billen waren dan ook goed opgewarmd achteraf! Wordt vervolgd!

Halloweenconcert in voorbereiding ....

Halloweenconcert in voorbereiding ....Hamont-Achel Op 25 oktober vindt in Hamont-Achel het afdelingsconcert plaats. Het concert staat in het teken van 'Halloween' en dat hebben onze leraren geweten. Samen met onderhoudspersoneel, secretariaat, en leraren uit diverse afdelingen moesten de pompoenen eraan geloven.
Het resultaat kan je komen bekijken op ons afdelingsconcert.

Brel & Brass in beeld!

Brel & Brass in beeld!

Zaterdag 7 oktober speelde het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg 'Brel & Brass', een ode aan Jacques Brel. Het was voor onze muzikanten een hele ervaring en eer om het podium te delen met één van Europa's beste Brel-vertolkers, Micheline Van Hautem. 

Micheline liet ondertussen weten de jeugdige energie van het orkest enorm te waarderen. Het was een geslaagde, muzikale ontmoeting die zowel muzikanten als publiek niet onberoerd liet.

Bekijk hier het glamoureuze fotoalbum, samengesteld door Palethe Cultuurcentrum, met foto's van Sonja Sleurs.


Van hooi naar mazout...

Van hooi naar mazout...

Henny Herps en Will Dekoninck zijn 2 inwoners van Lommel die een educatieve film van een 30-tal minuten maakten. Bij hun zoektocht om bij deze film muziek te plaatsen, kwamen ze terecht bij de Kunstacademie.


2 leerlingen muziektheorie uit de klas van Peter Testelmans gingen de uitdaging aan en schreven speciaal voor deze film de muziek.

Ben je benieuwd naar de muziek van Tieke Van Winkel en Robbe Ghysen dan kan je de première van de film meemaken op 28 oktober om 19:30 uur in buurthuis De Kom in Lommel (Kolonie 2 in 3920 Lommel)Repeteren voor Brel & Brass

Repeteren voor Brel & Brass

Volgende week is het zover! Dan deelt het harmonieorkest van Kunstacademie Noord-Limburg het podium met Micheline van Hautem. Micheline zal onder begeleiding van het orkest een prachtige ode aan Jacques Brel brengen. Uiteraard wordt er druk gerepeteerd. Benieuwd naar het resultaat? Kom dan zeker luisteren op 7 oktober 2017 om 20u30 in CC Palethe.

Meer info en ticketverkoop via Palethe

 Ook pianobegeleiding in balletklas Gruitrode...

Ook pianobegeleiding in balletklas Gruitrode...Meeuwen-Gruitrode Begeleider van dienst is Johan Thaens. Hij omschrijft zijn passie als volgt:
Een balletbegeleider vervangt geen CD, noch kan een CD de begeleider vervangen. Hij/zij zorgt ervoor dat de leerkracht creatief en in alle vrijheid kan lesgeven en draagt bij tot de muzikale ontwikkeling en auditieve concentratie van de dansers. En verder vertelt ie ook wel eens een flauw grapje.

Politiereglement

PolitiereglementPolitiereglement van kracht op zaterdag 30 september 2017 : veldrit ‘Soudal Classics’ aan het Dommelhof
Naar jaarlijkse gewoonte vindt de veldrit ‘Soudal Classics’ plaats in Neerpelt.
Op zaterdag 30/09 zal in de Toekomstlaan daarom eenrichtingsverkeer worden doorgevoerd.
Parkeren kan enkel op de luttele parkeerplaatsen aan de voorkant van ons gebouw.
De parking van het Dommelhof en Syntra zullen niet beschikbaar zijn.
Chauffeurs kunnen leerlingen laten uitstappen, maar dienen dan onmiddellijk verder te rijden richting Kanaaldijk.
Er is een verbod op stilstaan en parkeren op de rijbaan.
Dit betekent dus ook dat er niet op de straat gewacht kan worden om leerlingen te komen oppikken na de les!
Parkeren is enkel mogelijk langs de Haagdoorndijk of via de parkeerroute die in het centrum wordt aangegeven.
De politie zal streng toezien op het respecteren van het verkeersreglement van die dag en ook verbaliseren!!!

Maandag 18 september...

Maandag 18 september...Neerpelt Door werkzaamheden is de Kunstacademie telefonisch tijdelijk niet bereikbaar.

Speels, serieus?

Speels, serieus?Overpelt Gisterenavond werd onder grote belangstelling de tentoonstelling 'Speels, Serieus' geopend. Dominik Martin, illustratrice en lerares aan Kunstacademie Noord-Limburg tekent speelgoed en creëert daar vervolgens een (…) Lees het hele bericht »

Glass Unlimited X in Fjoezzz

Glass Unlimited X in FjoezzzLommel

Onlangs verscheen er in Fjoezzz een mooi artikel over Glass Unlimited X, de tentoonstelling van onze leerlingen glaskunst. Bekijk de foto's en lees het volledige artikel van Piet Augustijn hier.  

Ben je nog niet gaan kijken? De tentoonstelling is nog enkele dagen te bezichtigen:  

Dagelijks van 10u00 - 17u00 tot en met zondag 17 september in Huis Aerts Lommel. 


Ponticello op JAZEE in Oostende...

Ponticello op JAZEE in Oostende... Gepakt en gezakt vertrokken de strijkers van Ponticello op woensdag 5 juli met de trein naar Oostende. Het strijkorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg o.l.v. de dirigente Vera Baliko werd immers geselecteerd om (…) Lees het hele bericht »

Verhalen uit de oude doos op Open Monumentendag

Verhalen uit de oude doos op Open MonumentendagOverpelt Ter gelegenheid van Open Monumentendag zette Overpelt gisteren de wijk Overpelt-Fabriek in de kijker. Naast het wandelparcours van 4 km vertelden leerlingen theater uit de klas van Karla Deroost sappige anekdotes uit (…) Lees het hele bericht »

Detective Karla en haar piraten op pad!

Detective Karla en haar piraten op pad!Lommel Kunst is niet voor watjes. Laat dat duidelijk zijn. Detective Karla is met haar 2 piraten onderweg om reclame te maken voor de kunstacademie in enkele dagscholen in Lommel en dat is een serieuze aangelegenheid. (…) Lees het hele bericht »

Schooljaar start creatief met verf!

Schooljaar start creatief met verf!Bocholt De Kunstacademie Noord-Limburg bruist weer van activiteit. Deze week worden alle lessen in al onze afdelingen weer opgestart. De jongeren van de middelbare graad beeldende kunst in Bocholt vlogen er op 1 september met (…) Lees het hele bericht »