Nieuws

Blij weerzien …

Blij weerzien …Neerpelt Op zaterdag 2 maart bracht oud-leerlinge Marie François een concert-lezing in De Toonzaal van de Kunstacademie in Pelt. Als jonge concertpianiste legde ze de laatste jaren een mooi en eigenzinnig parcours af. Met veel (…) Lees het hele bericht »

Masterclass Léon Berben in Averbode

Masterclass Léon Berben in Averbode Zaterdag 3 maart verzorgde Léon Berben uit Keulen een bijzonder inspirerende masterclass voor de leerlingen orgel en klavier van de Kunstacademie Noord-Limburg en de academie van Herentals. Léon Berben is een (…) Lees het hele bericht »

Showtime in De Kroon

Showtime in De KroonBocholt Op woensdag 28 februari stonden om 15:00 uur in De Kroon in Kaulille de spots gericht op jeugdig talent van eigen bodem. Tijdens een concert met als titel ‘Showtime’ gingen leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Lees het hele bericht »

Tekenkunst in Beeld

Tekenkunst in Beeld Onder het genot van een lekker glaasje, openden docenten Dominik Martin en Liene Bouwen samen met directeur Michel Wellens, leerlingen en sympathisanten op maandag 26 februari de tentoonstelling "Atelier in Beeld: (…) Lees het hele bericht »

Ties vertegenwoordigt Noord-Limburg in Riemst

Ties vertegenwoordigt Noord-Limburg in Riemst Op zondag 25 februari om 15:00 uur ging de gemeente Riemst klassiek: in zaal ‘t Paenhuys organiseerde de academie van Voeren-Riemst in het kader van haar 50-jarig bestaan een concert met het Orkest Jeugd en Muziek (…) Lees het hele bericht »

Terugkijken naar 'Kunstatelier in Beeld'

Terugkijken naar 'Kunstatelier in Beeld' Voordat we de volgende tentoonstelling openen, blikken we graag even terug op de tentoonstelling van vorige maand. Op 22 januari openden docenten Lind Rabyns, Leen Gys en directeur Michel Wellens samen met hun (…) Lees het hele bericht »

Arto Meli verovert Bijloke in Gent ...

Arto Meli verovert Bijloke in Gent ...15 jaar is hij en een leerling 4.1 uit de KANL-koperklas van Kristien Schuurmans. Zijn naam? Arto Meli. Zijn passie? Muziek. Meer bepaald de eufonium heeft zijn hart gestolen en dat liet hij als solist met veel bravoure (…) Lees het hele bericht »

Podium-magie op 'Dag van de Academies'

Podium-magie op 'Dag van de Academies'Kunstacademie Noord-Limburg strooide kwistig met magie op zaterdag 3 februari, de ‘Dag van de Academies’. De leraren en leerlingen podiumkunsten verdeelden zich over Lommel en Pelt om de werking van het deeltijds (…) Lees het hele bericht »

Kunstkoepeltjes gesignaleerd in Noord-Limburg

Kunstkoepeltjes gesignaleerd in Noord-LimburgHet lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn: plexi koepeltjes gevuld met kunst uit de kinderateliers van Kunstacademie Noord-Limburg. Ze werden al gesignaleerd in Oudsbergen, Hamont-Achel, (…) Lees het hele bericht »

Op naar een magische Dag van de Academies!

Op naar een magische Dag van de Academies! Mocht je het nog niet gedaan hebben, noteer dan nu alvast zaterdag 3 februari in je agenda, want op die dag zetten de kunstacademies van het deeltijds kunstonderwijs hun werking in de kijker. Dit jaar doen ze dat met (…) Lees het hele bericht »

Groot succes voor leraren op podium Dommelhof

Groot succes voor leraren op podium Dommelhof Niet alleen in de klas, maar ook op het podium tonen de leraren podiumkunsten zich ware meesters in de kunsten. Dat mocht duidelijk blijken op zondag 28 januari op de scène van het provinciaal cultuurcentrum Dommelhof (…) Lees het hele bericht »

Gedichtendag in Meeuwen!

Gedichtendag in Meeuwen!Meeuwen-Gruitrode Op donderdag 25 januari waren onze leerlingen theater en gitaar weer te gast in de bibliotheek van Oudsbergen. Zij vierden daar traditiegetrouw de jaarlijkse gedichtendag. Het poëtische toonmoment, doorspekt met een (…) Lees het hele bericht »

Leerlingen op het podium

Leerlingen op het podiumNeerpelt Op woensdag 24 januari was het om 19.00 uur een gezellige drukte in de theaterzaal van het Dommelhof.   Leerlingen van het strijkorkest, de harpklas, theater, piano, hobo en muzikale vorming verzorgden een smakelijk (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief