Muziekschatten naar Eindhoven

Muziekschatten naar Eindhoven De cursisten muziekschatten trokken op 20 mei naar Eindhoven voor een concert van de philharmonie zuidnederland. Marleen Driesen vertelt ... " ONVERGETELIJKE CONCERTUITSTAP NAAR EINDHOVEN Als cursisten van (…) Lees het hele bericht »

Strijkers palmen kerk Neerpelt in

Strijkers palmen kerk Neerpelt inNeerpelt Op zaterdagavond 21 mei om 19:30 gaf directeur Celis met zijn welkomstwoordje het startschot voor een avond muzikaal vertier met de strijkers van de Kunstacademie Noord-Limburg. Onder de bezielende leiding van Vera (…) Lees het hele bericht »

Aperitieven in Peer ...

Aperitieven in Peer ...Peer Naar jaarlijkse traditie traden op zondag 22 mei verschillende KANL-leerlingen uit Peer op in de harmoniezaal van Peer. Er werd vooral geblazen en getokkeld want het waren de hout- en koperblazers, piano en harp die (…) Lees het hele bericht »

Start van een mooie traditie?

Start van een mooie traditie? Vorig schooljaar traden de leerlingen van de afdeling jazz, pop & rock omwille van de heersende coronamaatregelen noodgedwongen op in een grote tent achter het KANL-gebouw in Neerpelt: dat gebeurde op een zonnige (…) Lees het hele bericht »

KANL-drang in Hamont-Achel

KANL-drang in Hamont-AchelHamont-Achel

Op maandag 16 mei werd enthousiast gemusiceerd in de grote zaal van het Michielshof in Achel door de leerlingen van Hamont-Achel.

Die dag stonden maar liefst 3 verschillende toonmomenten gepland. Leerlingen uit de 2de, 3de en 4de graad speelden er slagwerk, saxofoon, bugel, cornet, althoorn, trompet, bariton, bastuba, trombone of eufonium.

Ook was er als afsluiter tijdens de eerste 2 concertjes (16:30 en 18:00 uur) plaats voor de leerlingen muzikale vorming die zich -onder leiding van juf Ilse- enthousiast de ziel uit het lijf zongen.

Héérlijk om na een lange periode terug te kunnen genieten van jeugdig muzikaal talent op een podium : de talrijk opgekomen papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zagen trots dat het goed was … Deur de Deur deur

Deur de Deur deurLommel Op woensdag 11, donderdag 12 en zondag 15 mei stonden maar liefst 380 dansleerlingen van de afdeling Lommel op het podium van CC De Adelberg! Tijdens deze reeks van 4 verschillende voorstellingen (!), kreeg je als (…) Lees het hele bericht »

Kunstatelier in Beeld

Kunstatelier in BeeldNeerpelt

De cursisten uit het kunstatelier en voortgezet kunstatelier voor volwassenen stellen tentoon in de kunstacademie van Pelt. Op vrijdag 6 mei werd de tentoonstelling geopend met een feestelijke vernissage. Naar goede gewoonte opende directeur Michel Wellens met een korte toespraak. Daarna kon iedereen op eigen tempo en onder het genot van een lekker glaasje en elkaars gezelschap de kunstwerken in de toonzaal en trappenhal bewonderen.

In het kunstatelier voor volwassenen komen meerdere beeldende kunstvormen aan bod. Het programma is gevarieerd, laagdrempelig, fris en met een open geest. Cursisten leren in dit atelier zichzelf uiten in diverse plastische vormen en worden geprikkeld door allerlei kunstdisciplines, ook toegepaste kunst. Ook de manier waarop kunst ons dagelijks leven beïnvloedt, komt in het kunstatelier aan bod. De basis van tekenen, schilderen en beeldend werk worden aangeleerd of opgefrist, evenals grafische technieken.

Geïnteresseerden kunnen de tentoonstelling nog bezoeken tot 7 juni: op donderdag en vrijdag tussen 10u00 en 15u00 of na afspraak: 011 80 87 10.


Liefde voor muziek!

Liefde voor muziek!Bocholt Met heel veel plezier namen de leerlingen uit Bocholt-Kaulille  op maandag 9 mei 2022 -na een onderbreking van 2 schooljaren- het podium van de Kroon weer in voor het (jaarlijkse) leerlingenconcert van deze afdeling.  (…) Lees het hele bericht »

Schoolvoorstellingen 2022 - Simsalabim

Schoolvoorstellingen 2022 - Simsalabim Schoolvoorstelling voor 2de en 3de leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg Productie en uitvoering: Leraren Podiumkunsten Kunstacademie Noord-Limburg "Op een rustige zolderkamer gebeuren er vreemde dingen: (…) Lees het hele bericht »

Selfmade

SelfmadeOp zaterdag 7 mei verzamelden muzikanten en publiek in de Toonzaal van de kunstacademie in Pelt voor 'Selfmade'. Op het programma stond ook dit jaar weer muziek die vloeide uit de pen van leerlingen uit de klas (…) Lees het hele bericht »

In (W)Onderland

In (W)Onderland

Op 6 en 7 mei stonden maar liefst 108 KANL-dansleerlingen van de afdeling Pelt op het podium van Dommelhof theater.

De voorstelling was een ontdekkingsreis doorheen (W)Onderland, waarbij Alice samen met de Hoedenmaker en het Konijn een feeëriek en uitzonderlijk avontuur beleefde!

De leerlingen dansten met hedendaagse dansstukken, klassieke dansen en creatieve choreografieën gracieus door de wondere wereld van Alice.

En ons 4-jarig muisje steelde het hart van zowel het publiek als de mededansers!
De prachtige kostumering en de mooie belichting maakten ‘In (W)Onderland’ helemaal af…

Tot driemaal toe kreeg het publiek de kans om te genieten van deze heerlijke opvoering!

Welgemeende felicitaties aan alle dansleerlingen, begeleiders, muzikanten en ouders. Dankzij jullie werd ‘In (W)Onderland’ een feest voor oog en oor van de toeschouwers in de zaal...

Foto’s Jean Vandijck
Foto’s Marc Faes
Foto’s Hennie HeerenActie, reactie en interactie in Oudsbergen

Actie, reactie en interactie in Oudsbergen Na een inleidend welkomstwoord van directeur Celis en schepen Wevers waren de podia van het Cultuurpunt in Gruitrode op woensdag 4 mei 2022 helemaal ter beschikking voor de leerlingen muziek, dans en theater van de (…) Lees het hele bericht »

Lokale Helden in Oudsbergen

Lokale Helden in Oudsbergen Op zaterdag 30 april traden er 12 leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg op in de Sint-Lambertuskerk van Opglabbeek tijdens 'lokale helden Oudsbergen'.  Het talrijk aanwezige publiek kon genieten van optredens (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief