Muziek en theater in Dommelhof: smakelijk!

Muziek en theater in Dommelhof: smakelijk! Onder het thema 'Tafelmanieren' verenigden leerlingen theater en muziek zich op woensdag 23 januari op het podium van het Dommelhof in Pelt. 75 minuten lang kon de volle zaal tijdens dit afdelingsconcert genieten van (…) Lees het hele bericht »

Kunstatelier in Beeld geopend

Kunstatelier in Beeld geopendTot 4 februari kan je in Kunstacademie Noord-Limburg de tentoonstelling “Kunstatelier in Beeld” bewonderen. Op donderdag 19 januari tekenden de eerste kijklustigen al present voor de vernissage. Samen met docenten Lind (…) Lees het hele bericht »

Jeugd ontmoet 3de en 4de jeugd bij Sint-Jozef …

Jeugd ontmoet 3de en 4de jeugd bij Sint-Jozef …Neerpelt Onder de kerstboom vond op woensdag 21 december een leuke ontmoeting plaats tussen jonge leerlingen uit de Kunstacademie en de bewoners van het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt. Afspraak werd gemaakt in de (…) Lees het hele bericht »

Vrolijk kerstfeest uit de koperklas!

Vrolijk kerstfeest uit de koperklas! Deze drie guitige koperblazers uit de klas van Kristien Schuurmans wensen jullie allen een vrolijk kerstfeest! (…) Lees het hele bericht »

Beste wensen uit de academie ...

Beste wensen uit de academie ...

Kunst verbindt alle 365 dagen van het jaar. We wensen jullie graag fijne feestdagen en een creatief 2023.

Kamerorkest Ponticello speelde o.l.v. Vera Baliko het kerstconcerto van Arcangelo Corelli voor deze oprechte kerstwens van ons voor jou. Om ze te ontvangen, scroll je naar beneden en klik je op de YouTube-link. Veel kijk- en luisterplezier! 


ModelAtelier in Beeld

ModelAtelier in BeeldOp vrijdag 9 december werd in de Kunstacademie Noord-Limburg de tentoonstelling “ModelAtelier in Beeld” met een feestelijke vernissage geopend. Het ModelAtelier is een interdisciplinair atelier waar volwassenen, die (…) Lees het hele bericht »

Orgelconcert Zonhoven

Orgelconcert ZonhovenZaterdag 3 december brachten de gevorderde leerlingen orgel/klavier aan de academies van Noord-Limburg, Herentals en Turnhout een gesmaakt concert in de Sint-Quintinuskerk te Zonhoven. Het monumentaal Robustelly-orgel (…) Lees het hele bericht »

Absolute première in KANL!

Absolute première in KANL! Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Kunstacademie Noord-Limburg werd een heuse stand-up comedy-avond georganiseerd. Dat gebeurde in de theaterklas van Lize Theunis. Eerder dit schooljaar werkten de (…) Lees het hele bericht »

December feestelijk ingespeeld door Ponticello ...

December feestelijk ingespeeld door Ponticello ...Neerpelt Op zaterdag 3 december gaf het kamerorkest Ponticello de aftrap van de maand december met al haar glitter en eindejaarsgedruis. Zij deden dat vol overtuiging en enthousiast met een hoofdzakelijk klassiek programma. Er (…) Lees het hele bericht »

Tekenkunstenaars naar het KMSK

Tekenkunstenaars naar het KMSKOp 27 november maakte het atelier tekenkunst met docenten Liene Bouwen en Dominik Martin een uitstapje naar het vernieuwde KMSK in Antwerpen. Twee fijne gidsen schotelden hen daar 'de schoonste toer' voor: een absolute (…) Lees het hele bericht »

Jong talent lokt volle Toonzaal

Jong talent lokt volle ToonzaalNeerpelt Het werd gezellig druk op vrijdag 25 november in de Toonzaal van de KANL. 12 talentvolle jongeren verzamelden al voor het startuur van het concert om zich fysiek en mentaal op te warmen voor hun muzikale prestatie (…) Lees het hele bericht »

Schilderkunst in beeld

Schilderkunst in beeldNeerpelt Momenteel loopt in de kunstacademie van Pelt de eerste tentoonstelling van het schooljaar: Schilderkunst in Beeld . In de gangen en toonzaal van de academie tonen de leerlingen van Igor Verpoorten en Ine Schriers hun (…) Lees het hele bericht »

Masterclass Wim Vanlessen

Masterclass Wim Vanlessen Zondag 13 november was een hoogdag voor onze leerlingen dans! Grootmeester Wim Vanlessen was bij ons te gast voor maar liefst 3 masterclasses klassieke dans. Wim Vanlessen groeide op in Pelt en studeerde ballet aan de (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief