Nieuws

Stemmen voor Rian!

Stemmen voor Rian!

Rian Lemaire-Smulde, leerling uit het modelatelier, doet mee aan een kunstwedstrijd 'de nationale expo'. Het zou tof zijn als ze genoeg stemmen verzamelt om haar werk in een groot museum te krijgen. Help jij mee? Je kan stemmen via deze link. 

Dankjewel!


Eindelijk weer op het podium!

Eindelijk weer op het podium!

Dankzij een mooie samenwerking tussen CC Palethe, vzw Passerelle en Kunstacademie Noord-Limburg werd zaterdag 9 oktober een hoogdag voor enkele van onze dansleerlingen.

Die dag werden zij ondergedompeld in een bad van hedendaagse dans o.l.v. gastchoreografe Sarah Vingerhoets.

Creëren, improviseren en uitproberen rond het thema ‘impulse, pulse, momentum’: dat stond op het programma.

Op een paar uren tijd (en wat blauwe plekken later!) ontstond er een choreografie op het lijf van de leerlingen geschreven!

Er volgde een podiumrepetitie in de Zinnezaal van Palethe en om 20:30 uur volgde het échte toonmoment als voorprogramma van danseres Judith Clijsters. 

Wat deed het deugd voor de leerlingen om na 2 jaar weer op het podium te staan met een eigen 10 minuten durende choreografie!

Ook de voorstelling die daarop  volgde (‘The road to anywhere van Judith Clijsters) was zowel voor de deelnemende leerlingen als voor het publiek puur genieten...Judith Clijsters geeft podium aan leerlingen KANL

Judith Clijsters geeft podium aan leerlingen KANL Op zaterdag 9 oktober dansen Judith Clijsters en haar Colombiaanse danspartner, Isabella Arboleda, in CC Palethe.  In hun nieuwe voorstelling 'Road to Anywhere' betrekken ze het publiek en geven ze een podium aan (…) Lees het hele bericht »

KANL in PLT-magazine

KANL in PLT-magazine De inwoners van Pelt hebben het waarschijnlijk al gezien: PLT, het gemeenteblad besteedde in de recente oktober-editie uitgebreid aandacht aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Wanneer je het magazine openslaat, springen (…) Lees het hele bericht »

Koor zkt mannen die graag zingen!

Koor zkt mannen die graag zingen! Het koor van de Kunstacademie Noord-Limburg is op zoek naar volwassen mannenstemmen. Voor leerlingen muziek uit de derde of vierde graad kan dit meetellen als een uur groepsmusiceren, maar ook indien je (nog) geen (…) Lees het hele bericht »

Theatermakers vinden inspiratie bij Vinylpraat

Theatermakers vinden inspiratie bij VinylpraatMeeuwen-Gruitrode Theaterdocent Wouter Fimmers trok eropuit met de oudste leerlingen Theater maken van Oudsbergen. In hun laatste jaar wordt er vaak gesproken over inspiratie en wat de studenten bezighoudt om eventueel op de scène mee (…) Lees het hele bericht »

Luisterverhalen uit de theaterklas!

Luisterverhalen uit de theaterklas! Geen live toonmoment voor Cedric, Fé, Sien, Silke, Laurika en Mariane vorig schooljaar, maar niet getreurd, samen met docent Wouter Fimmers blikten deze leerlingen theater luisterverhalen en podcasts in. Vandaag delen (…) Lees het hele bericht »

Extra kinder- en jongerenatelier in Lommel en Pelt

Extra kinder- en jongerenatelier in Lommel en Pelt Wegens het overweldigende aantal inschrijvingen richten wij twee extra lesmomenten in:  Beeldatelier voor kinderen (6-12 jaar): iedere woensdag van 16u00-17u00 Kunstacademie, Lommel (Jan Davidlaan 9) Beeldatelier voor (…) Lees het hele bericht »

Ponticello in Brugge

Ponticello in Brugge Begin juli ging Ponticello, het strijkorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg onder leiding van Vera Baliko, op concertstage naar Brugge. Zelfs de mondmaskers kunnen niet verhullen hoeveel plezier onze leerlingen en (…) Lees het hele bericht »

Graffiti, green screens en nog meer fraais ...

Graffiti, green screens en nog meer fraais ... Anderhalf jaar lang hebben de beeldende kunstenaars van onze academie publiek moeten missen, maar vorige week was het dan zo ver. De volwassen leerlingen die afstudeerden in 2020 en 2021 stelden hun werken tentoon in (…) Lees het hele bericht »

Nieuw! Nieuw! Nieuw! Muziekproductie

Nieuw! Nieuw! Nieuw! Muziekproductie Door de vele mogelijkheden van relatief goedkope en degelijke opnameapparatuur, maken steeds meer muzikanten opnames van hun eigen muziek in verschillende stijlen. Nochtans is het maken van een degelijke geluidsopname (…) Lees het hele bericht »

Opendeurdag Beeldende Kunsten

Opendeurdag Beeldende Kunsten De ateliers beeldende kunsten zetten op zondag 29 augustus de deuren wagenwijd open. Jong en oud zijn welkom om de ateliers in Lommel en Neerpelt te komen bezoeken, kennis te maken met de docenten en het werk van de (…) Lees het hele bericht »

Tentoonstelling laatstejaars volwassenen

Tentoonstelling laatstejaars volwassenen Ook volwassenen kunnen aan de Kunstacademie Noord-Limburg terecht voor boeiende opleidingen beeldende kunsten. De afstuderende leerlingen glaskunst, beeldhouwkunst, tekenkunst en schilderkunst stellen hun werk tentoon (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief