Nieuws

In première: Digitale instrumentenvoorstelling!

In première: Digitale instrumentenvoorstelling!

Ontdek alle instrumenten die je kan leren bespelen in KANL.
Welkom in de wondere wereld van de instrumenten!

Musical Melange

Musical MelangeHet zal je maar overkomen: keihard werken aan een musical en die dan tot twee keer toe niet kunnen opvoeren. De spelbreker? Juist ja ... CORONA!

De leerlingen en docenten musical besloten echter om niet bij de pakken te blijven zitten en zich te richten op een haalbaar alternatief.

Zo ontstond Musical Melange: 8 korte voorstellingen per duo of solo.

Een potpourri van teksten, choreo's en muziek, maar één verhaal van moed, doorzettingsvermogen, hoop en positiviteit. 

Veel dank aan iedereen die geholpen heeft om dit te realiseren en een dikke proficiat aan de leerlingen!

Kijk hier naar een korte compilatie: 


Hoop … in de theaterklas volwassenen

Hoop … in de theaterklas volwassenen

Samen theater maken was bijzonder moeilijk dit schooljaar, zeker voor de volwassen leerlingen, die vaak noodgedwongen alleen of op afstand moesten werken.

Tijdens de online-lessen namen de volwassen leerlingen uit Pelt een brede waaier aan monologen onder de loep. Zij kozen elk, los van elkaar, voor één monoloog en gingen daarmee aan de slag. Op basis van die monoloog, creatieve collages en vragenlijsten creëerden ze een eigen personage. Toen ze elkaar dan eindelijk weer live mochten ontmoeten, maakten ook de personages kennis. De personages ontdekten wat ze gemeen hadden of waarin ze net verschilden, en zo ontstond een verhaal. 

Klik hier voor een sfeerbeeld van één van de laatste repetities van hun (nog) onafgewerkte toonmoment.

Zien jullie wat de personages bij elkaar brengt?


Workshop accordeonklas

Workshop accordeonklas Op zaterdag 12 juni werd er in De Toonzaal in het KANL-gebouw in Pelt een workshop gegeven door Sander Jakubka voor de leerlingen uit de accordeonklas. De namiddag begon met het ontdekken van de veelzijdigheid van het (…) Lees het hele bericht »

De hemel boven Beringen kleurt kunstig

De hemel boven Beringen kleurt kunstig Tijdens de pandemie vonden we vaak troost, verstilling en afleiding in de natuur. Nu onze bewegingsvrijheid en toekomstperspectief weer met mondjesmaat op kruissnelheid komen, organiseert de gemeente Beringen een mooi (…) Lees het hele bericht »

Première op maandag 21 juni ...

Première op maandag 21 juni ... Acteurtjes uit de theaterklas van Lize Theunis waren op zondag 13 juni een hele dag in Leuven te gast bij de firma Mojuice. Er werden opnames gemaakt voor de digitale instrumentenvoorstelling die de Kunstacademie (…) Lees het hele bericht »

Projectatelier toont souvenirs op het strand

Projectatelier toont souvenirs op het strand Ook dit jaar sieren ontwerpen uit het projectatelier van onze kunstacademie enkele van de  45 strandcabines van Sint-Idesbald die deel uitmaken van de zomerexpo Cabin Art.  Marianne Verbeek, Ann Witters, Gerda (…) Lees het hele bericht »

RE - CONNECTED

RE - CONNECTED In een overkoepelend project tussen beeldende kunst, dans en muziek verzamelden de leerlingen van ons 'LEK' (laboratorium voor experimentele kunst) op zaterdag 5 juni in de tent achter het hoofdgebouw in Neerpelt. Die (…) Lees het hele bericht »

Kleurrijk bezoek in het bos

Kleurrijk bezoek in het bos Cursisten (afgestudeerden schilder- en tekenkunst) van het projectatelier maakten eind mei een ludieke interventie in de speeltuin en groene omgeving van De Scoutsrally in Neerpelt. De pandemie dreef ook hen naar (…) Lees het hele bericht »

Verbonden door poëzie ...

Verbonden door poëzie ... Jaarlijks organiseren de bib en het Cultuurcentrum De Adelberg een gedichtenwedstrijd voor kinderen en jongeren tussen 10 en 25 jaar. Het thema was dit jaar SAMEN, want poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en (…) Lees het hele bericht »

Onderweg met Emiel …

Onderweg met Emiel … Op Pinkstermaandag 24 mei nam Emiel Vrolix (leerling klarinet 2.3 uit de klas van K. Vuylsteke) deel aan de finale van de wedstrijd voor Jonge Talentvolle Solisten (Vlamo) in het Lemmensinstituut Leuven.  Hij behaalde (…) Lees het hele bericht »

9 orgelpuntconcerten op een rij ...

9 orgelpuntconcerten op een rij ... Het 10-jarige parcours van leerlingen muziek aan de Kunstacademie Noord-Limburg bevat veel elementen van een boeiende partituur: een enthousiaste ouverture, rustig kabbelende periodes in andante sostenuto, vrolijke (…) Lees het hele bericht »

Blij als een kind ...

Blij als een kind ... Na een periode van ongeveer anderhalf jaar was het eindelijk nog eens zover: een optreden in groep voor een heus "live" aanwezig publiek. Die eer viel te beurt aan het strijkorkest "Ponticello" o.l.v. Vera Baliko op (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief