Nieuwsarchief
Academiejaar 2020 - 2021

Eenzaam aan de barre ...

Eenzaam aan de barre ...Helemaal anders is het, zo'n dansles één op één, waarbij alle aandacht gericht is op die ene eenzame danser aan de barre. Het gemis van de groep collega-dansers is groot! Het 'solo-gevoel' van de leerling-danser is (…) Lees het hele bericht »

Sinterklaasconcerten Saxofoon

Sinterklaasconcerten SaxofoonPeer De leerlingen saxofoon uit de klas van Suzy Vanderheiden spelen op zaterdag 5 december twee klasconcertjes. Om 11.00u bijten de leerlingen uit de tweede graad de spits af. Om 11.45u zijn de leerlingen uit de 3de en 4de (…) Lees het hele bericht »

Hij komt, hij komt!

Hij komt, hij komt!Neerpelt In de klas theaterinitiatie zit de sfeer er al goed in. Zoals je ziet, zijn de Sint en zijn Pieten van harte welkom. Als de goedheiligman dit weekend nog extra hulp nodig heeft, dan kan dat ook geregeld worden. Onze (…) Lees het hele bericht »

Linde Loomans geselecteerd voor Louise Dehem

Linde Loomans geselecteerd voor Louise Dehem Goed nieuws uit de academie: Linde Loomans, voormalig leerling schilderkunst van Igor Verpoorten en leerling projectatelier van Stijn Lauwers, werd geselecteerd voor  de nationale prijs voor schilderkunst van de Stad (…) Lees het hele bericht »

Ondertussen in de altvioolles ...

Ondertussen in de altvioolles ...Al enkele weken krijgen alle leerlingen die ouder zijn dan 12 jaar hun KANL-instrumentles individueel. Zo kunnen zij op een veilige manier hun muzikaal talent blijven ontwikkelen. Uit de klas altviool van Doroteya (…) Lees het hele bericht »

Blijheid in donkere dagen …

Blijheid in donkere dagen … Veel positieve reacties kwamen er op het allereerste streaming-concert van de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat werd uitgezonden op vrijdag 27 november om 20:00 stipt. 8 leerlingen verzorgden samen -maar toch alleen- (…) Lees het hele bericht »

Jong Talent Livestream

Jong Talent Livestream Het 'Jong Talent' - concert is in de Kunstacademie Noord-Limburg een traditie waar we ieder jaar weer naar uitkijken. Enkele bijzonder getalenteerde leerlingen muziek laten op dit concert het beste van zich horen: (…) Lees het hele bericht »

Verkennend onderzoek Vlaamse onderwijsinspectie

Verkennend onderzoek Vlaamse onderwijsinspectie Onder normale omstandigheden zou de Kunstacademie Noord-Limburg (Podiumkunsten) vlak na de Paasvakantie tijdens het vorige schooljaar een externe doorlichting gekregen hebben van de Vlaamse onderwijsinspectie. De (…) Lees het hele bericht »

Zorg voor licht!

Zorg voor licht!

Het is fijn om te zien hoe onze leerlingen hun talenten inzetten om voor anderen licht te brengen in deze vreemde tijden. Op vrijdag 13 november filmde de nieuwsploeg van VTM #zorgvoorlicht in Hamont-Achel.

Wij herkenden alvast Tuur Jaspers met zijn mooi verlichte marimba. Goed gedaan!

 

 


Wij zijn er weer!

Wij zijn er weer! De herfstvakantie is voorbij. Vanaf 16 november starten de lessen aan de Kunstacademie Noord-Limburg weer, zij het onder bepaalde voorwaarden. Voor de leerlingen tot 12 jaar worden alle lessen gewoon georganiseerd (…) Lees het hele bericht »

Over ridders en draken ...

Over ridders en draken ...Peer In de klassen Kunstenmix in Peer (1.1 en 1.2) sloten onze jongste kunstenaars deze week het thema 'Ridders en Draken' af.  Ze zongen, speelden toneel, verzonnen een echte ridderdans en maakten deze stoutmoedige (…) Lees het hele bericht »

Herfstvakantie verlengd!

Herfstvakantie verlengd!

Wellicht hoorde je het al op school of in de media: De herfstvakantie in de Vlaamse scholen wordt verlengd, ook in het deeltijds kunstonderwijs.

Zaterdag 31 oktober mogen wij geen fysieke lessen organiseren. Sommige lessen zullen online gegeven worden. Indien dat voor jou van toepassing is, dan zal je leraar je hierover contacteren.

De herfstvakantie begint op maandag 2 november en loopt tot en met zondag 15 november.

Wij wensen al onze leerlingen, leraren en hun families een fijne vakantie en een goede gezondheid!


Het spookt in de Kunstacademie Noord-Limburg!

Het spookt in de Kunstacademie Noord-Limburg! Zowel in Plons Peer als in de Speelkamer van de Kunstacademie van Neerpelt werd afgelopen week verdachte activiteit opgemerkt. Het bleken de spoken en heksen uit de theaterklas van Lize Theunis te zijn. Griezelig goed, (…) Lees het hele bericht »

SMAK GENT. Tekenen in lockdown.

SMAK GENT.  Tekenen in lockdown.Een museum leeft door zijn publiek. Tijdens de lockdown was het ook in S.M.A.K. heel stil: iedereen werd gedwongen tot isolement. Tekenen is een activiteit die vaak in afzondering wordt beoefend. Om deze reden nodigde (…) Lees het hele bericht »

Ontmoeting Limburgs talent in Genk

Ontmoeting Limburgs talent in Genk Op zaterdag 10 oktober 2020 hebben 12 jongeren zich op muzikaal vlak met elkaar gemeten in het cultuurcentrum van Genk. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse selecties om als solist op te mogen treden met het Limburgs (…) Lees het hele bericht »

Bored to death

Bored to death Zaterdag 10 oktober: dankzij een samenwerking tussen vzw Passerelle, C-Takt, CC Palethe en Kunstacademie Noord-Limburg konden leerlingen dans van de Kunstacademie deelnemen aan enkele unieke workshops hedendaagse dans! (…) Lees het hele bericht »

Gezocht...

Gezocht... Tussen 19 en 26 oktober organiseert MUSICA (de buren van de KANL in de Toekomstlaan in Neerpelt), het OORtreders Festival. Aan dat festival zal de kunstacademie trouwens ook actief deelnemen met enkele leerlingen en (…) Lees het hele bericht »

Uitstel is geen afstel…

Uitstel is geen afstel… Het schooljaar 2019-2020 eindigde door de Corona-perikelen zonder het traditionele afscheidsritueel voor afstuderende leerlingen aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat ontbrekende onderdeel van de 10 jaar durende (…) Lees het hele bericht »

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar!

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar! Kunstacademie Noord-Limburg was sedert de gedeeltelijke afbraak van de gebouwen van het Sint-Hubertuscollege op zoek naar een geschikte danszaal voor de lessen ballet. Een voorlopige huisvestiging werd gevonden in de (…) Lees het hele bericht »

4de beiaardtune wedstrijd!

4de beiaardtune wedstrijd!Lommel Op zondag 13 september werden in de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 4de beiaardtune wedstrijd. Er waren maar liefst 21 inzendingen! Alle tunes werden ingespeeld door de (…) Lees het hele bericht »

Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours

Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours Leen Janssen, leerling saxofoon, werd begin dit jaar geselecteerd voor de nationale halve finale van het Prinses Christina Concours op 5 april in Den Haag. Wegens de coronapandemie kon dit evenement echter niet op de (…) Lees het hele bericht »

Kleuterdans voor 4- en 5-jarigen!

Kleuterdans voor 4- en 5-jarigen!Lommel Goed nieuws voor kleuters met danskriebels! Vanaf dit schooljaar kan je al vanaf 4 jaar aan de Kunstacademie Noord-Limburg komen dansen, en dit iedere zaterdag van 11.30u tot 12.20u in de Kunstacademie van Lommel.  Er (…) Lees het hele bericht »

5 voor 12: muziek voor het klimaat!

5 voor 12: muziek voor het klimaat! De muziekstudenten van Kunstacademie Noord-Limburg spelen met de tijd en slaan alarm voor het klimaat. Samen met stadsbeiaardier en leerkrachten Jan Verheyen en Martijn Vanbuel werken ze vanaf september aan een (…) Lees het hele bericht »

Eerste les kunstenmix Oudsbergen was betoverend

Eerste les kunstenmix Oudsbergen was betoverendMeeuwen-Gruitrode Op woensdag 2 september was het tijd voor de eerste les kunstenmix in Oudsbergen. Er was duidelijk een tovenaar in de klas geweest die zijn tovenaarshoed had laten liggen. Daarnaast lag een briefje met een opdracht: (…) Lees het hele bericht »