Nieuwsarchief
Academiejaar 2014 - 2015

Secretariaat terug open...

Secretariaat terug open...Vanaf maandag 17 augustus is het secretariaat terug open tijdens de kantooruren.

CEDRIC VERLEGT GRENZEN...

CEDRIC VERLEGT GRENZEN...Gitarist Cedric Honings (16) uit Peer, leerling van Karel Ooms aan de Kunstacademie Noord-Limburg, is in de vakantie naar het zuidwesten van Londen afgereisd om een CD op te nemen
in de opnamestudio van Roland Chadwick.
Roland Chadwick (geboren in Australië) is een internationaal gerenommeerde gitarist, componist en performer. Hij geeft talrijke concerten in Engeland, maar ook in Italië, Zweden, Mexico… Als componist schrijft hij werken voor solo gitaar, gitaarconcerti, experimentele werken voor jazz en blues…
Cedric heeft in de opnamestudio het nieuwe muziekwerk “Tiny Wooden Gods” van deze topgitarist opgenomen. Een muziekwerk dat bestaat uit 8 delen. De CD zal in de toekomst zowel in Engeland als België worden voorgesteld.
Dankzij deze unieke samenwerking zal Cedric ook enkele concerten in Engeland mogen geven.

Kunstacademie Noord-Limburg zoekt even de luwte op

Kunstacademie Noord-Limburg zoekt even de luwte opZoals dat in alle Vlaamse scholen het geval is, schroeven ook wij onze activiteiten fel terug. Na de leerlingen en de leraren die op 30 juni de academiepoort achter zich dicht trokken, vertrekt ook het secretariaat, de stafmedewerker en de directie met vakantie vanaf 8 juli.

Vanaf maandag 17 augustus is de administratie terug bemand.

Onder de zomervakantie zijn er toch ook enkele activiteiten. We sommen ze even voor jullie op:
 • CD-opname van Koor en Stem in het gebouw van de Kunstacademie in Neerpelt;
 • workshops voor kleuters in Lommel, Bocholt en Neerpelt;
 • de internationale compositiestage ‘Soundmine’ van Musica in het gebouw in de toekomstlaan te Neerpelt;
 • workshops voor kinderen in Lommel en Bocholt;
 • workshops voor jongeren in Bocholt.
Je vindt er meer info over in onze kalender.

We wensen iedereen alvast een zonnig zinderende zomervakantie toe en … tot in september ?

DANSZAAL NEERPELT AL KLAAR VOOR NIEUW SCHOOLJAAR

DANSZAAL NEERPELT AL KLAAR VOOR NIEUW SCHOOLJAARDe zomervakantie staat nog voor de deur en toch denken we al aan het volgende schooljaar... Immers werd in de danszaal van het Sint-Hubertuscollege een spiksplinternieuwe vloer geplaatst. Het werd niet zomaar een nieuwe (…) Lees het hele bericht »

Inschrijvingsdag 20 juni ... Jij komt toch ook?

Inschrijvingsdag 20 juni ... Jij komt toch ook?Maandag, dinsdag en woensdag 15, 16 en 17 juni brachten een aantal leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg een eigen muziektheaterproductie in CC Palethe in Overpelt. 
'Simsalabim' was de titel van de voorstellingen waarmee de Kunstacademie in al haar facetten onder de aandacht werd gebracht van om en bij de 3000 leerlingen uit verschillende Noord-Limburgse basisscholen.
Klik hier voor het artikel van de internetgazet en meer foto's.

Met deze voorstellingen hopen de leraren kinderen warm te maken om zelf ook voor een creatieve hobby te kiezen. De trouwe bezoeker van deze site zullen we niet meer moeten overtuigen van de meerwaarde van datgene wat je kan leren aan de Kunstacademie.
In heel Noord-Limburg kan je cursussen muziek, theater, dans en beeldende kunst volgen.

Op zaterdag 20 juni wordt in alle gemeenten van 10u tot 12u een INSCHRIJVINGSDAG georganiseerd voor nieuwe leerlingen. Je kan er terecht voor informatie en er is de mogelijkheid om je in te schrijven!
Wees er snel bij, de inschrijvingen zijn beperkt!

Waar vind je ons tijdens dat inschrijvingsmoment ?
 • Bocholt: De Steen, Pastoorsdreef 3
 • Hamont-Achel: Michielshof, Michielsplein 3
 • Hechtel-Eksel: De Schans, Rode Kruisplein 10
 • Lommel: Huis van de Jeugd, N. Neeckxlaan 50
 • Meeuwen-Gruitrode: 't Heem, Kloosterstraat 5
 • Neerpelt: Kunstacademie, Toekomstlaan 9
 • Overpelt: Palethe, Jeugdlaan 2
 • Peer: Basisschool, Kloosterstraat 35  

Twee oud-leerlingen maken kortfilm...

Of... hoe creativiteit ook na de opleiding blijft doorwerken …

Pieter Rabijns (oud-leerling gitaar en BK) en Nick Van Elsen (oud-leerling bugel en AMT) hebben de handen in elkaar geslagen voor de kortfilm ‘Procrastination’. Pieter, student aan de KULeuven schreef het scenario en stond in voor de regie en montage. Nick, student aan het Conservatorium van Antwerpen voorzag de beelden van muziek.

Ze stuurden de film in voor een internationale wedstrijd in Australië. Het verhaal dat maar drie minuten mocht duren, gaat over een scenarioschrijver die niet tot schrijven komt. Zijn uitstelgedrag (in het Engels ‘Procrastination’) leidt tot een bizar avontuur. Wil je weten hoe het afloopt, klik dan door naar http://www.rode.com/myrodereel/watch/entry/1084

En omdat er ook een publieksprijs is, kan je Pieter en Nick steunen door een simpele klik op ‘Vote’.

SCHOOLVOORSTELLINGEN 2015

SCHOOLVOORSTELLINGEN 2015
Schoolvoorstelling voor 1ste, 2de en 3de leerjaar
van de basisscholen in Noord-LimburgSimsalabim


Productie en uitvoering: Leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg

Zaal De Zinne - CC Palethe - Overpelt

Maandag 15 juni om 9.15    
Maandag 15 juni om 10.45
   Volzet!
Maandag 15 juni om 13.30   Volzet!
Dinsdag 16 juni om 9.15       Volzet!
Dinsdag 16 juni om 10.45     Volzet!
Dinsdag 16 juni om 13.30     Volzet!
Woensdag 17 juni om 9.15   Volzet!
Woensdag 17 juni om 10.45 Volzet!


MEEZINGLIEDJES :


    1. Banglied

     
    2. HeksenliedCedric Honings krijgt statuut 'topkunstenaar'...

Na indiening van een dossier en een sollicitatiegesprek met de bevoegde commissie in Brussel, ontving Cedric Honings (leerling gitaar, slagwerk en piano) het zogenoemde 'topkunstenstatuut'. Heel concreet betekent dit (…) Lees het hele bericht »

NIKO wordt Kunstacademie Noord-Limburg

NIKO wordt Kunstacademie Noord-LimburgOp woensdag 2 juni 2015 werd het NIKO ingeruild voor de Kunstacademie Noord-Limburg.

Een nieuwe naam en een nieuw logo zullen vanaf heden in het straatbeeld verschijnen.

Het logo werd ingehuldigd door de 8 schepenen van cultuur uit Noord-Limburg.

Een fris, jeugdig en kunstzinnig logo zullen de kunstacademie een mooie uitstraling geven.

Klik hier voor de perstekst van het logo en de naamswijziging.

MIERENKOLONIE GESIGNALEERD...

MIERENKOLONIE GESIGNALEERD...Wat een vreemde titel voor een nieuwsbericht op de pagina van een kunstacademie. Duidelijker wordt het wanneer je vaststelt dat het om de titel van een originele compositie gaat van oud-leerling en inmiddels ook (…) Lees het hele bericht »

NIKO ontmoet MS-kliniek...

Op woensdag 13 en 27 mei was het NIKO te gast in de MS-kliniek te Overpelt. In het kader van hun eindevaluatie speelden leerlingen piano en gitaar voor de bewoners en bezoekers. Vanaf dit schooljaar musiceert iedere leerling minimaal tijdens 2 toonmomenten. Voor de patiënten werd het een aangename middagverpozing. Daar waar leerlingen vroeger speelden op een 'examen', krijgt hun optreden op deze manier net dat extra's en krijgt de maatschappelijke relevantie van de academie een heel duidelijk en praktisch gezicht. Een leuk initiatief waardoor 2 organisaties die ooit nog door Gilbert Seresia werden opgericht, mekaar ontmoetten.

Het vrouwenparlement...

Het vrouwenparlement...Ook dit weekend was er weer toneel te zien uit de klas van Wouter Fimmers. Met ‘Het vrouwenparlement’ van Aristophanes speelden de leerlingen van de hogere graad uit Meeuwen-Gruitrode een klepper uit de (…) Lees het hele bericht »

NIKO-ensembles met de S van 'Schitterend'...

NIKO-ensembles met de S van 'Schitterend'...Een Saxofoonkwartet, Strijkersensemble en Symfonisch orkest vormden de basis van een Schitterend avondvullend concert op zaterdag 23 mei 2015 in CC Palethe. Noteer daarbij nog dat de strijkers Solisten begeleidden en je (…) Lees het hele bericht »

Cedric Honings speelt preludeconcert te Antwerpen

Cedric Honings speelt preludeconcert te AntwerpenIn Deurne (Antwerpen) presenteerde CC Deurne een avond met warmbloedige Spaanse gitaarmuziek. Het concert kreeg de naam "Spanish Gardens" en was de prelude voor de vijfde editie van het Antwerpen Gitaarfestival dat op 27,28 en 29 november exclusief in het CC Deurne zal plaatsvinden.

De Spaanse concertavond op vrijdag 22 mei startte met Cedric Honings en Jasper Iturrospe, de twee jonge laureaten die in 2014 de festivalwedstrijd wonnen. Ze deelden de affiche met Jan Depreter, internationaal gitaarvirtuoos en tevens oprichter van het festival.  Als slot van de avond bracht NIKO-leerling Cedric Honings met Jan Depreter een mooi, verrassend duet. Het werd een mooie avond voor alle gitaarliefhebbers!


Lindsay Gijbels ontvangt laureaattrofee van Vlamo

Lindsay Gijbels ontvangt laureaattrofee van VlamoEnkele weken geleden kon u lezen dat fluitiste Lindsay Gijbels uit de klas van Johan Bols de finalewedstrijd van Vlamo won in de superieure afdeling met 94% en grootste onderscheiding. Op woensdag 20 mei werd haar door Paul Claes, bestuurslid van Vlamo Limburg, de trofee van ‘Laureaat Vlaamse Solistenwedstrijd 2015’ overhandigd. Wij wensen Lindsay nog veel succes met haar muzikale carrière!


JAZZBOMMEL TE LOMMEL

Via dit forum werd het al eerder aangekondigd: zondag 17 mei werd het eetcafé De Bommel (Lommel-barrier) ingenomen door de leerlingen pop en jazz. Zowel solistisch als in comboverband zorgden zij voor optredens van 16:00 tot 17:45 uur. Ter afsluiting was het aan de 'meesters' zelf: de leraren toonden op die manier dat zij niet alleen kunnen vertellen aan de leerlingen hoe je jazzmuziek van de bovenste plank maakt, maar dat ze het vak zelf ook perfect in de vingers hebben.

LOMMEL DANST...

LOMMEL DANST...CC De Adelberg was op zondag 17 mei tot de nok gevuld met dansers en publiek. Tijdens 3 voorstellingen sloegen balletschool Pantarei en de NIKO Kunstacademie de handen in mekaar om de dansvoorstelling "De kleine (…) Lees het hele bericht »

Lysistrata...

Lysistrata...Op zaterdag 9 en zondag 10 mei waren de toneelleerlingen van de NIKO kunstacademie uit de klas van Wouter Fimmers te zien in cinema Walburg in Hamont-Achel. Ze brachten ‘Lysistrata’ van Aristophanes. Het publiek kwam, (…) Lees het hele bericht »

Peerse jeugd musiceert...

Zondag 10 mei: moederdag én de dag waarop een deel van de musicerende jeugd van Peer haar kunsten toonde tijdens een leerlingenaperitiefconcert in de harmoniezaal van Peer.  Er was muziek van het mini-jeugdorkest o.l.v. Michiel Rubens en er waren ook optredens van leerlingen op hobo, drums, dwarsfluit, gitaar, hoorn, piano en trompet.
Voor enkele van de leerlingen was hun optreden tevens het toonmoment waarop ze geëvalueerd werden met het oog op het einde van het schooljaar.
Het geheel werd een lentefris muzikaal begin van een mooie lentedag...

NIKO popt en jazzt in Bommel te Lommel...

NIKO popt en jazzt in Bommel te Lommel...Heeft deze ietwat rare titel je aandacht getrokken ?
Kom dan zeker naar café De Bommel, Leuken 85 in Lommel. Die plaats is op zondag 17 mei van 16u tot 18u 'the place to be' om te kunnen genieten van pop- en jazzmuziek van de bovenste plank. Leerlingen van de NIKO-Kunstacademie spelen er op dat moment de ziel uit hun lijf om te tonen wat ze dit jaar allemaal geleerd hebben.

60 jaar NIKO bijna voorbij...

60 jaar NIKO bijna voorbij...Het volledige schooljaar 2014-2015 stond in het teken van 60 jaar NIKO. Van oktober tot en met mei werd daarom maandelijks een groots opgezet leerlingenconcert georganiseerd in de 8 aangesloten gemeenten. Een start werd (…) Lees het hele bericht »

NIKO prominent aanwezig op Festival Neerpelt

NIKO prominent aanwezig op Festival NeerpeltDe 63ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zit er weer op: 1000-den jongeren van over heel de wereld vertrokken weer terug naar huis.
Opnieuw werd het een geslaagde editie waarin muziek en ontmoeting hand in hand gingen met mekaar.
Het NIKO-harmonieorkest speelde naar jaarlijkse traditie een schitterende proclamatie tijdens de 3 festivaldagen.
Daarenboven namen ze ook nog eens deel aan de juryoptredens. Ze werden beloond met een mooie 1ste prijs cum laude.
Op 1 mei speelden de leerlingen viool Dries De Haas en Sofie Geerkens -beiden leerlingen uit de klas van Veerle Gistelinck- onder de naam NIKO Arco duo hun juryoptreden: zij behaalden een 1ste prijs. Ze speelden niet alleen overbekende klassieke muziek, maar ook een werk van de Vlaamse componist Felix Ceunen waarbij ze een workshop volgden.
Op 2 mei presenteerden de broers Toirkens (leraars B. Mondelaers en E. Fuchs) zich als NIKO-pianoduo.  Ook zij behaalden een 1ste prijs.
Allemaal mooie resultaten waar wij van het NIKO erg trots op zijn!
Proficiat aan iedereen die er weer een onvergetelijk weekend van maakte.

EMJ - Eerste prijs voor NIKO Arco duo

EMJ - Eerste prijs voor NIKO Arco duoDries De Haas en Sofie Geerkens (arco duo) hebben op vrijdag 1 mei deelgenomen aan Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Om 13u speelden ze viool voor een internationale jury in de kerk van de Grote Heide. De jury beloonde hen met een eerste prijs. Ze speelden werken van Sergei Prokofiev, W.A. Mozart, Felix Ceunen (Belgisch componist waarvan ze een masterclass kregen) en Bela Bartok.
Proficiat !!

Diamant schittert in Gruitrode...

Diamant schittert in Gruitrode...Het Cultuurpunt in Gruitrode schitterde in het licht door de aanwezigheid van verschillende diamanten op woensdag 29 april. Het was toen dat naar aanleiding van het 60-jarig jubileum van het NIKO een leerlingenconcert (…) Lees het hele bericht »

Hoornklanken vullen Toonzaal...

Hoornklanken vullen Toonzaal...Op maandag 27 april 2015 bracht de hoornklas van Marie-Paule Verlinde onder haar deskundige leiding een prachtig themaconcert. Titel was "In Flanders Fields". Juf Marie-Paule is afkomstig uit West-Vlaanderen en groeide als kind op in de Westhoek. Wellicht mede daardoor kon ze door de gepaste keuze van muziek en poëzie de juiste toon neerzetten om met haar leerlingen de 100-jarige verjaardag te gedenken van wereldoorlog I. Het optreden werd een juweeltje : het samenspel tussen muziek en tekst focuste op een authentieke manier rond het thema 'oorlog en vrede'. Dat werd ook opgemerkt door het publiek. Mooi waren de woorden van één van hen: dit concert kan je zo gaan spelen onder de welbekende Menenpoort in Ieper.  Een ideetje om daadwerkelijk uit te voeren?

Klara zoekt strijkers...

Klara zoekt strijkers...Elfie Braeken is leerlinge altviool in de klas van Doroteya Jankova. Elfie woont in Meeuwen-Gruitrode en doet mee aan de wedstrijd 'Klara zoekt strijkers'. Daarom zond ze een filmpje in met haar opname. Die opname werd gemaakt in De Toonzaal van het NIKO.
Het zou leuk zijn indien er zoveel mogelijk op haar gestemd wordt !
Ze verdient door haar inzet en muzikale prestaties zeker onze stem, vinden wij.
NIKO-directeur Diederik Celis bracht zijn stem al uit !!!
Wie volgt ???
Je kan haar inzending beluisteren op de wedstrijdpagina van www.Cobra.be en voor haar stemmen.


Cedric Honings te gast op Antwerps Gitaarfestival

Cedric Honings te gast op Antwerps GitaarfestivalTijdens de openingsavond op 22 mei 2015 van het Antwerps Gitaarfestival zal Cedric Honings uit de klas van K. Ooms, concerteren. Cedric werd bij zijn deelname aan de concertwedstrijd in het verleden laureaat tijdens dit (…) Lees het hele bericht »

NIKO zendt haar zonen en dochters uit...

NIKO zendt haar zonen en dochters uit... Fluitiste Lindsay Gijbels wint finalewedstrijd Vlamo Enkele weken geleden werd de Achelse fluitiste Lindsay Gijbels (18) geselecteerd voor de finalewedstrijd van Vlamo. Op zaterdag 25 april vond in het Lemmensinstituut (…) Lees het hele bericht »

The Rite of Drawing...

The Rite of Drawing...In een innig samenspel tussen verschillende kunstvormen en uitvoerders werd op zaterdag 25 april in CC De Adelberg een boeiend en uitzonderlijk kunstzinnig ritueel in scène gezet. Tekenaars, dansers en muzikanten (…) Lees het hele bericht »

Sieje Neyens laureaat Vlaamse Klavecimbelwedstrijd

Sieje Neyens laureaat Vlaamse KlavecimbelwedstrijdZaterdag 25 April ging de 4de editie van de Vlaamse Klavecimbeldag door in het Mechelse cultuurcentrum met als thema “Versailles”. Op het programma stond een klavecimbelwedstrijd, workshops, een internationale expositie (…) Lees het hele bericht »

Een droom van een instrument...

Een droom van een instrument... Bibliothecaris Marc Renckes vertelt: De bibliotheek van Hechtel-Eksel heeft er als het ware een traditie van gemaakt om ieder jaar opnieuw een instrumentenvoorstelling te organiseren voor de kinderen van het derde (…) Lees het hele bericht »

Voorbeeld voor Vlaanderen...

Voorbeeld voor Vlaanderen...Dinsdag 21 april was tot op heden de warmste dag van het prille jaar 2015. Voor de directie, secretariaat en verschillende leraren van de Academie voor Podiumkunsten werd het ook figuurlijk een warme dag. Een 80-tal (…) Lees het hele bericht »

Bigband ontmoet harmonie...

Bigband ontmoet harmonie...Met een 7-tal jazzstandards verzorgde de Aca Bigband van de Academie van Beringen het programma voor de pauze op Paasmaandag 6 april in De Kroon in Kaulille. Naar tweejaarlijkse gewoonte ontving het NIKO-harmonieorkest (…) Lees het hele bericht »

Dansend de lente in...

Dansend de lente in...Met een schit-te-ren-de avondvoorstelling op 21 maart in CC Palethe zetten een 30-tal leerlingen dans de lente in. Ze deden dat voor een bijna 200 hoofden tellend publiek, dat met grote aandacht het samenspel tussen (…) Lees het hele bericht »

FEEST IN OVERPELT !

FEEST IN OVERPELT !Op woensdag 18 maart vierde de kunstacademie haar 60-jarig bestaan in Overpelt. Fotograaf: Hennie (…) Lees het hele bericht »

Steen biedt podium aan jeugd...

Op zondag 15 maart 2015 musiceerde de jeugd van koninklijke harmonie St-Laurentius Bocholt samen met leerlingen van het NIKO in De Steen. Percussiegroep Vibracoustic opende het programma met muziek en bewerkingen van dirigent en NIKO-leraar Nico Camps. Vanwege het NIKO waren er leerlingen uit alle disciplines van de podiumkunsten vertegenwoordigd: zowel ballet, theater als muziek werden getoond. Een 15-tal leerlingen speelden hobo, viool, drums gitaar, harp, saxofoon, trompet en marimba. Het ochtendlijke concert werd afgesloten door het jeugdorkest 'the funtunes'.


Eeuwen geleden...

Eeuwen geleden...De landcommanderij van Gruitrode, waarvan de oorspronkelijke gebouwen dateren uit de 15de en 16de eeuw, was het decor voor een uniek optreden van een aantal NIKO-leraren. Op blokfluit, klavecimbel, gitaar, hobo, fagot (…) Lees het hele bericht »

Zing, zing, zing...

Maandag 9 maart 19:00 uur: de Toonzaal in het NIKO-gebouw vult zich met zangers en publiek. Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de beide leraressen zang (Anja Van Engeland en Carla Schroyen) immers hun "Soiree". Er (…) Lees het hele bericht »

AMC Klas volwassenen op concertbezoek...

AMC Klas volwassenen op concertbezoek...Op zondag 8 maart ’15 bezochten de volwassen leerlingen AMC uit de klas van Rose-Marie Hendrikx het muziekgebouw in Eindhoven om niemand minder dan de topvioliste Janine Jansen aan het werk te zien. Het werd een avond (…) Lees het hele bericht »

Strijkers vullen Sint-Niklaaskerk tot de nok...

Strijkers vullen Sint-Niklaaskerk tot de nok...Tijdens een schitterend avondconcert op zaterdag 7 maart speelden een 80-tal leerlingen in de kerk van Neerpelt centrum een felgesmaakt concert. Niet alleen strijkinstrumenten in alle maten en gewichten passeerden de (…) Lees het hele bericht »

NIKO-Fagotleerlingen nemen deel aan masterclass

NIKO-Fagotleerlingen nemen deel aan masterclassOp 1 maart namen de leerlingen van de fagotklas van Inge Peters deel aan een masterclass fagot in de academie van Genk. Alle fagotleerlingen van DE NIKO kUNSTACADEMIE, de academie van Beringen en Genk waren aanwezig. (…) Lees het hele bericht »

Achtste editie van Studio Blokfluit

Achtste editie van Studio BlokfluitLiesbet Derese, collega blokfluit aan de academie van Ninove, ging dit jaar de uitdaging aan om Studio blokfluit te organiseren in het CC De Plomblom van Ninove. Met de nodige blokfluiten onder de arm trokken enkele (…) Lees het hele bericht »

Circus circus...

Circus circus...Met "Circus circus" als titel bracht dansstudio Crescendo in samenwerking met de NIKO balletafdeling van Gruitrode een kunstzinnig visueel dansspektakel op de planken van CC Cultuurpunt Gruitrode. Tot 3 maal toe was de zaal gevuld met een enthousiast publiek. In een vlotte voorstelling passeerden 170 balletleerlingen op de scène. Groot en klein, beginners en gevorderden brachten met hun danspassen het verhaal van Sara, een schoolmeisje dat door een val bewusteloos raakt en wordt opgenomen in een ziekenhuis. In haar droom komt ze terecht in haar fantasiewereld van het circus.
De dansoptredens werden leuk afgewisseld met goocheltrucs van goochelaar Jahon.
Optredens waren er op zaterdag 28 februari om 15:00 uur en zondag 1 maart om 13:30 en 16:30.

Belfius Classics in de Munt

Belfius Classics in de Munt Slotconcert en proclamatie 50ste editie Belfius Classics in de Munt Op zaterdag 28 februari vond in de Munt in Brussel het slotfeest van de 50ste editie van Belfius Classics plaats. De grootste talenten van de (…) Lees het hele bericht »

Dansleerlingen naar Introdans

Dansleerlingen naar IntrodansOp vrijdag 27 februari trokken een 30-tal NIKO dansleerlingen naar de voorstelling MODERNlive van het dansensemble Introdans in CC De Adelberg. Introdans bestaat al sedert 1971 en is inmiddels uitgegroeid tot een uniek (…) Lees het hele bericht »

J&M Limburg : Jamsessie - Workshop

J&M Limburg : Jamsessie - WorkshopJeugd en Muziek Limburg zet een reeks workshops ‘musiceren op het gehoor’ op touw: FOLKBENDE. In het kader van het loslaten van de partituur, leren ad hoc arrangementen schrijven, improviseren, je instrument nu eens als (…) Lees het hele bericht »

TOONZAAL- en ORGELPUNTCONCERTEN

TOONZAAL- en ORGELPUNTCONCERTENIn het kader van hun evaluatie spelen een aantal leerlingen op dinsdag 24 februari 2015 een mooi concert in De Toonzaal van het NIKO-gebouw in Neerpelt. Tijdens deze concerten zullen deze muzikanten beoordeeld worden. (…) Lees het hele bericht »

NIKO vult Adelberg 2 maal…

NIKO vult Adelberg 2 maal…Op woensdag 11 februari waren er 2 voorstellingen door de leerlingen van de NIKO Kunstacademie in Lommel. Thema van de concerten was ‘in de tijd van toen...’ Een heus radioprogramma -gepresenteerd in oude stijl- was het (…) Lees het hele bericht »

Slagwerkleerlingen op uitstap

Slagwerkleerlingen op uitstapOp woensdag 11 februari trokken we met 14 leerlingen hogere graad slagwerk naar Ittervoort (Nl). Ton Ronckers was onze gids van dienst en leidde ons doorheen de hele fabriek. We begonnen bij de blaasinstrumenten. Mooi, (…) Lees het hele bericht »

Jong Limburgs talent…

Jong Limburgs talent…Op zondag 8 februari 2015 ontving de stedelijke academie van Beringen jong Limburgs talent in CC Casino in Beringen-Mijn. In de voormiddag repeteerde het Limburgs symfonisch orkest Jeugd en Muziek voor een laatste keer (…) Lees het hele bericht »

Aranis en NIKO talenten in CC De Adelberg

Aranis is een groep muzikanten die zich moeilijk onder één bepaalde noemer laat plaatsen. Je kan stellen dat dit ensemble nieuwe, avontuurlijke muziek brengt die nu en dan vol tegenstellingen zit.
Speciaal ter gelegenheid van de Dag van het DKO op zaterdag 7 februari 2015, musiceerden zij tezamen met een aantal NIKO-leerlingen.  Eerder deden zij dat ook al in andere academies.
In de Adelberg musiceerden naast de 5 vaste leden van Aranis vanwege het NIKO Michiel Jaspers, An-Sofie Cloet (viool), Jana Honings (altviool), Karl Meermans (accordeon), Shalina Vromans, Matts De Keuster (gitaar), Myriam Rabijns (klavecimbel) en Jonas Cogen (piano).
Het project werd voor hen een heel unieke ervaring : gedurende diverse weken repeteerden zij onder begeleiding van Aranis-leden. Dat samen afgelegde muzikale parcours kreeg dan een unieke bekroning met het gezamenlijke concert op het podium van De Adelberg.
Laat je door het filmpje even onderdompelen in de unieke sfeer van dit geslaagde project.


Kunst (k)linkt renaissancedansen....

Kunst (k)linkt renaissancedansen....Op de dag van het DKO zetten de volwassen leerlingen Algemene Muziekcultuur letterlijk hun beste beentje voor, want in het kader van de module Renaissancedans konden ze kennismaken met de oude dansen uit die tijd. (…) Lees het hele bericht »

Nick van Elsen scoort bij Prinses Christina...

Nick van Elsen scoort bij Prinses Christina...Met deze ietwat koninklijke kop van dit artikel willen we zeker niet de royalty-roddelpers halen. Wel berichten we jullie met trots dat oud-leerling Nick van Elsen (hij volgde o.a. muziektheorie bij P. Testelmans en (…) Lees het hele bericht »

Gedichtendag Meeuwen-Gruitrode

Gedichtendag Meeuwen-GruitrodeOp woensdag 28 januari 2015 vond naar jaarlijkse traditie in Meeuwen-Gruitrode een voorstelling rond gedichtendag plaats. Tijdens deze samenwerking tussen het NIKO en de bibliotheek aan de vooravond van de gedichtendag (…) Lees het hele bericht »

Schitterend concert bij 'De 4 Jaargetijden' ...

Schitterend concert bij 'De 4 Jaargetijden' ...
De muzikale vonken vlogen er af, zondagmorgen 25 januari in het Hubertustheater, tijdens het nieuwjaarsconcert van De 4 Jaargetijden. De sopraan Martine Reyners bracht er samen met Arman Simonian op viool en Peter Jeurissen op piano een prachtig programma van zigeunerliederen van Dvorak, Liszt, Bizet en anderen. De tienjarige Juliette Sleurs uit Achel speelde op een voortreffelijke manier de Sonatine in C opus 13.1 van Dmitri Kabalevsky en de Minutenwals opus 64 nr 1 van Frédéric Chopin. Juliette is leerling aan onze kunstacademie en volgt piano bij Ann-Marie Beks. Ze is een talent om te koesteren!

Met zingen is de liefde begonnen...

Dat is het thema van de poëzieweek 2015 in Vlaanderen.  In het kader van diezelfde poëzieweek organiseerde de stad Lommel opnieuw haar 2-jaarlijkse wedstrijd. Onderwerp van die wedstrijd was het schrijven van een gedicht waarin de complexiteit van de liefde bezongen werd. Op donderdag 29 januari -de startdag van de poëzieweek 2015- werden de prijzen uitgedeeld in het Raadhuis in Lommel. De presentatie daarvan was in de stijlvolle handen van Charlotte Dijckmans, leerlinge theater hogere graad 1 uit de klas van Karla Deroost.
Tevens trad de Nederlandstalige zanger/ performer 'Stoomboot' op.  Het werd een poëtische avond in de intieme setting van het Raadhuis.


Gedichtendag ...

Gedichtendag ...Van 29 januari tot en met 4 februari staat poëzie centraal in de bibliotheek van Neerpelt. Je kan er kennismaken met onze dichtbundels. Verspreid tussen de boekenrekken hoor je fluistergedichten. Deze gedichten werden gekozen en ingesproken door leerlingen van de NIKO Kunstacademie.
Kom langs en laat je verrassen!

PRACHTIGE MUZIKALE AVOND TEN HUIZE VAN WIM WINTERS

PRACHTIGE MUZIKALE AVOND TEN HUIZE VAN WIM WINTERSOp donderdag 22 januari ’15 was de volwassenenklas Algemene Muziekcultuur van Rose-Marie Hendrikx te gast bij muzikant Wim Winters. Hij liet ons kennismaken met het clavichord, een klavierinstrument dat in de 17e en 18e (…) Lees het hele bericht »

60 jaar NIKO in Poorthuis

60 jaar NIKO in PoorthuisTijdens een kort maar krachtig leerlingenconcert werd op woensdag 21 januari 2015 60 jaar NIKO-werking in Peer gevierd. Dat vieren gebeurde met mooie optredens muziek, theater en dans door verschillende leerlingen die (…) Lees het hele bericht »

Mijnheer BACH…

Mijnheer BACH…In een originele setting was De Toonzaal in het NIKO-gebouw op zondag 18 januari 2015 twee maal het decor voor een innige ontmoeting tussen theater en muziek.
Oud-lerares An Melis en pianolerares Ann-Marie Beks brachten samen met (oud)-leerlingen een bijwijlen grappig en dan weer ontroerend spel van Sebastiaan die de slaap niet kan vatten.  Bij diens zoektocht naar gemoeds- en nachtrust roept hij de hulp in van zijn geliefde Amalia.
Dat leverde afgelopen zondag mooie taferelen op die het (twee maal) 50-koppige publiek erg konden bekoren.
Muziek en theater vloeiden vlekkeloos in mekaar over.  De pianisten waren organisch geïntegreerd in het toneelgebeuren en vice versa. De gebruikte muziek was van Johann Sebastian BACH: muziek van een tijdloze schoonheid en dus uitermate geschikt voor een origineel programma als dit… De auteur Toon Tellegen geeft met deze hedendaagse theatertekst een ferme knipoog aan de slapeloze graaf Goldberg, Bachs opdrachtgever van weleer.


NIEUWJAAR MET ANJA VAN ENGELAND EN FRASCATI

NIEUWJAAR MET ANJA VAN ENGELAND EN FRASCATI1 januari 2015: dat leek het wel in Palethe (Overpelt) afgelopen zaterdag 17 januari. In een zwierig nieuwjaarsconcert speelde het symfonisch orkest “Frascati” onder leiding van Kris Stroobants de pannen van het dak. (…) Lees het hele bericht »

Lyana Joosten schittert in Musical !

Lyana Joosten schittert in Musical !Lyana Joosten is nog maar 9 jaar en schitterde deze kerstvakantie op het podium van de Stadsschouwburg in Antwerpen. Ze speelde Martha Von Trapp in de musical The Sound of Music, naast o.a. Kurt Rogiers. Ze volgt AMV (…) Lees het hele bericht »

Iene Miene Mutte...

Iene Miene Mutte...Het eerste waar je als muzikant aan denkt bij het lezen van deze titel, is wellicht het overbekende kinderlijke aftelrijmpje. Wij hebben het hier echter over het kleuterschooltje in Overpelt met diezelfde naam. Dat (…) Lees het hele bericht »

Kerstmis en Nieuwjaar…

… de periode waarin we -meer nog dan in elke andere tijd van het jaar- ons verlangen naar liefde en saamhorigheid willen uitdrukken. 

… de periode ook waarin we -meer nog dan in elke andere tijd van het jaar- schoonheid met elkaar willen delen.
 
NIKO-leraren, NIKO-leerlingen, NIKO-oud-leraren en NIKO-oud-leerlingen sloegen de handen in mekaar en maakten wars van elke commercie op hun eigen weinig materiële, maar kunstzinnige manier een originele kerstwens.

Een sprankelende opera van Mozart

Een sprankelende opera van MozartDe klas volwassenen Algemene MuziekCultuur deed 2014 met een bijzondere muzikale activiteit uitgeleide. Op 18 december ging de groep naar de Vlaamse opera van Antwerpen om daar met volle teugen te genieten van Così fan (…) Lees het hele bericht »

MAANDAG 15 DECEMBER : LES OF GEEN LES ???

MAANDAG 15 DECEMBER : LES OF GEEN LES ???Voor aanstaande maandag werd een nationale stakingsdag aangekondigd door de vakbonden.
Het stakingsrecht is een individueel recht van elke werknemer.  Om praktische redenen werd aan de leraren gevraagd om hun intentie tot staken kenbaar te maken aan het NIKO voor zaterdag 13 december.  Slechts zeer beperkt aantal leraren gaf te kennen om inderdaad te staken.  De leerlingen van deze leraren krijgen een sms-bericht dat hun lessen niet zullen doorgaan.
Het NIKO kan geen opvang voorzien voor de leerlingen aangezien er lessen gegeven worden op een groot aantal verschillende plaatsen en op verspreide uurroosters.
Wij excuseren ons voor het mogelijke ongemak.

Niet langer in de put…

Niet langer in de put…De trouwe bezoeker van deze site weet het al langer: het NIKO-gebouw krijgt een lift. Niet alleen goed nieuws voor zij die niet goed te been zijn. Ook leerlingen met zware instrumenten of materiaal hoeven vanaf het (…) Lees het hele bericht »

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG Op woensdag 10 december staat er voor de leraren een pedagogische studiedag op het programma. Bijgevolg zullen er geen lessen georganiseerd worden in de NIKO-Kunstacademie.

FEESTELIJKE HERFST IN KAULILLE...

FEESTELIJKE HERFST IN KAULILLE..."Fiesta del Otono" was de titel van een erg geslaagd leerlingenconcert in De Kroon in Kaulille. De titel betekent zoveel als "Feest van de herfst". Daarmee werd uiteraard verwezen naar het tijdstip van het concert. (…) Lees het hele bericht »

DE EERSTE SNEEUW…

DE EERSTE SNEEUW…Op de avond van dinsdag 2 december vielen in het centrum en het zuiden van Limburg de eerste sneeuwvlokken… Het noorden van de provincie (het werkgebied van het NIKO) kreeg daar nog niet meteen mee te maken. Toch kon in (…) Lees het hele bericht »

Gespot ! Beatboxende NIKO-fluitisten

Gespot ! Beatboxende NIKO-fluitistenZaterdag 22 november was het eindelijk zover: fluitdag, masterclass, workshop en slotconcert met Toon Fret in De Toonzaal van het NIKO. De organiserende fluitleerkrachten, Johan Bols, Philippe Dewulf, Raymonde van (…) Lees het hele bericht »

FEEST LOKT BOMVOLLE ZAAL IN HECHTEL

FEEST LOKT BOMVOLLE ZAAL IN HECHTELDe organisatoren van het leerlingenconcert van de NIKO-afdeling Hechtel-Eksel haalden alles uit de kast om een feestelijke gebeurtenis te maken van het jaarlijkse leerlingenconcert. Dit jaar stond dat in het teken van (…) Lees het hele bericht »

DE BODEM WERD GELEGD…

DE BODEM WERD GELEGD…Via dit forum houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen het NIKO-gebeuren.
Dat kan van alles zijn: concerten, projecten, tentoonstellingen, …
Maar ook minder abstracte zaken dan kunst komen aan bod.  Zo ook vandaag (20 november): toen werd de bodemplaat geplaatst van onze nieuwe lift.  Die zou in werking moeten kunnen gaan vanaf 1 september 2015. Bij de bouw van zulk een apparaat begin je uiteraard onderaan.  Na het graven van een diepe put (niet voor een ander…) werd inmiddels de bodemplaat gegoten.  Je kan dat zien op enkele foto’s als bijlage.


OOK BRITT SIMONS SCOORT OP BELFIUS

OOK BRITT SIMONS SCOORT OP BELFIUSHet werd eerder al vermeld: 5 NIKO (oud-)leerlingen namen dit jaar deel aan de overbekende wedstrijd Belfius-classics.  Die 5 leerlingen werden allemaal laureaat.  Op donderdag 20 november was het de beurt aan de laatste oud-NIKO-kandidate Britt Simons.  Zij behaalde met haar harpoptreden 90 % en dus een eerste prijs. Een mooie bekroning voor een even mooie DKO-carrière. Momenteel studeert Britt verder aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Lieve Robbroeckx.  De lerares die ook oud-NIKO-leerlinge Anneleen Lenaerts onder haar vleugels nam. 

Belfius Classics : dag 2

Belfius Classics : dag 2Op de tweede finaledag, woensdag 12 november, traden de gitaristen en koperblazers aan in de Belfius Classics-wedstrijd.  5 gitaristen van diverse Vlaamse academies speelden tijdens deze finale.  Ze mochten zich alle 5 laureaat noemen van de wedstrijd.  Dat betekent dat ze alle 5 een 2de of 1ste prijs behaalden.  Onder hen ook Gert Peeten die zijn 4 stukken mooi vertolkte en daarvoor 87 % kreeg.  Opnieuw een NIKO-leerling die een mooie muzikale toekomst tegemoet gaat.

14 kandidaten op eerste Belfius-finale...

14 kandidaten op eerste Belfius-finale...Maandag 10 november was de eerste dag van de finales van de Belgische wedstrijd Belfius Classics 2014. Voor de 50ste keer wordt deze prestigieuze wedstrijd dit jaar georganiseerd in Brussel. Kandidaten moesten eerder (…) Lees het hele bericht »

MAANDAG 10 NOVEMBER = LESDAG !

MAANDAG 10 NOVEMBER = LESDAG ! De NIKO Kunstacademie neemt op maandag 10 november GEEN brugdag.

'STROOM' VOOR CEDRIC HONINGS...

'STROOM' VOOR CEDRIC HONINGS...Een veelbesproken onderwerp is het tegenwoordig: Stroom. Zullen we er zonder zitten in de komende donkere dagen of niet ? Nochtans spreken we in dit artikel niet over het mogelijke afschakelingsplan voor Noord-Limburg. (…) Lees het hele bericht »

VOLLE THEATERZAAL VOOR LERAREN

VOLLE THEATERZAAL VOOR LERARENOp de herfstige zondagochtend van 9 november liep de theaterzaal van het Dommelhof vol voor een uitermate gevarieerd concert door een aantal leraren van de NIKO-Kunstacademie. Gestart werd met barokmuziek van J. S. Bach (…) Lees het hele bericht »

NIKO ALOM TEGENWOORDIG OP SAMHAIN

NIKO ALOM TEGENWOORDIG OP SAMHAINDrie dagen lang was Neerpelt in de ban van het kunstenfestival “Samhain”. Op vrijdag 31 oktober, zaterdag 1 en zondag 2 november organiseerde het impulscentrum “Musica” dit festival ter ere van het afscheid van de (…) Lees het hele bericht »

SAMHAIN - NIKO DANS

SAMHAIN - NIKO DANSChoreograaf en performer Koen De Preter ging met 13 dansleerlingen van de NIKO Kunstacademie aan de slag! Na verschillende dagen van intense repetitie was het resultaat dan ook verbluffend: op de speelplaats van de Jaak (…) Lees het hele bericht »

NIET AL GOUD DAT BLINKT...

NIET AL GOUD DAT BLINKT...Een beetje een rare kop voor een artikel op deze NIKO-plaats. Toch bewezen de koperblazers van de academies van Noord-Limburg en Beringen in letterlijke zin dat naast goud, ook koper kan blinken. En dat blinken bedoelen (…) Lees het hele bericht »

Cedric Honings wint AGF

Cedric Honings wint AGFIn Antwerpen vond de afgelopen 2 weken het Antwerps Gitaarfestival plaats. Naast concerten en masterclasses betekende dat ook dat 22 supertalenten uit de Vlaamse DKO-scholen zich met mekaar konden meten tijdens een (…) Lees het hele bericht »

SAXOFOONKLASSEN OP UITSTAP NAAR BRUSSEL

Op 25/10/14 zijn we met een redelijk aantal leerlingen uit de saxofoonklassen en een aantal volwassenen uit de klas van Rose-Marie Hendrikx (AMC) op uitstap geweest naar het instrumentenmuseum in Brussel. Dit naar (…) Lees het hele bericht »

TANDEM NIKO-SAMHAIN

TANDEM NIKO-SAMHAINIn een mooi samenwerkingsverband tussen Musica en het NIKO zijn er op het Samhain-festival (31 oktober tot 2 november) verschillende NIKO-ensembles te horen en zien.  Zowel de dansklassen, het harmonie-orkest als de slagwerkensembles zullen participeren en her en der te horen en te zien zijn.
Wil je meer info over het hele festival ?  Ga dan naar www.samhain.be. Je vindt er algemene info onder ‘concept’, bij ‘voorstellingen’ voor Samhain, bij ‘op straat’ voor de flashmobs en bij ‘expo’ voor Postcards from the Future, allemaal i.s.m. NIKO.
Musica maakte ook een Facebookevent aan:
https://www.facebook.com/events/699305053492152/

AFTRAP 60-JARIG JUBILEUM IN HAMONT-ACHEL

AFTRAP 60-JARIG JUBILEUM IN HAMONT-ACHELOp vrijdag 24 oktober werd officieel het jubileumjaar van het NIKO gestart met een mooi leerlingenconcert in De Walburg in Hamont. Schepen Guy Joosten heette iedereen in naam van het NIKO en de gemeente welkom. Daarna (…) Lees het hele bericht »

GESIGNALEERD : BOUWWERKEN NIKO-GEBOUW

GESIGNALEERD : BOUWWERKEN NIKO-GEBOUWAl jaren was er vraag naar een lift in het NIKO-gebouw. Die vraag kwam er zowel van personeel als van leerlingen. Bovendien waren het zowel beeldende kunstenaars als muzikanten die al jaren verlangend uitkijken naar (…) Lees het hele bericht »

NIKO ZENDT ZONEN EN DOCHTERS UIT…

NIKO ZENDT ZONEN EN DOCHTERS UIT…Op zaterdag 25 oktober vindt in Deurne (Antwerpen) het ‘Antwerpen Gitaarfestival 2014’ plaats. Dat festival bestaat uit een wedstrijddeel en een avondconcert. 22 leerlingen uit het Vlaamse DKO-veld, nemen deel aan deze (…) Lees het hele bericht »

Spaanse gitaar brengt zon boven Noord-Limburg

Spaanse gitaar brengt zon boven Noord-LimburgZaterdag 18 oktober zal wellicht de geschiedenis ingaan als de warmste 18de oktober van de laatste 100 jaar. Misschien is dat wel te danken aan de meer dan 90 leerlingen, hun leraren en het gitaartrio Los del Tre die (…) Lees het hele bericht »

Jong talent speelt in Beringen

Jong talent speelt in BeringenIn februari 2014 musiceerde het Limburgs orkest jeugd en muziek nog in Palethe met 6 solisten uit diverse Limburgse academies. Op zaterdag 18 oktober werd de voorbereiding van de editie van 2015 ingezet. 14 beloftevolle (…) Lees het hele bericht »

Gouden Erepenning met muzikale rand

Gouden Erepenning met muzikale randOud-directrice van vzw Akindo Liset Hamblok ontving op vrijdag 17 oktober de Gouden Erepenning vanwege de stad Lommel omwille van haar grote verdienste en inzet voor datzelfde Akindo. Net als vorig jaar werd een (…) Lees het hele bericht »

Wat... een worstfagot?

Wat... een worstfagot?Op zaterdag 4 en 11 oktober 2014 trokken we met de jongeren uit de klassen Algemene Muziekcultuur naar het Muziekinstrumentenmuseum van Peer. We werden een beetje terug gecatapulteerd in de tijd en maakten kennis met (…) Lees het hele bericht »

ADELBERG EN NIKO DELEN LIEFDE VOOR CULTUUR…

ADELBERG EN NIKO DELEN LIEFDE VOOR CULTUUR…Naar jaarlijkse gewoonte laat CC De Adelberg (Lommel) aan alle leerlingen van de NIKO-Kunstacademie weten dat er ook dit jaar weer voor hun programmatie kortingen gegeven worden. Immers is CC De Adelberg er van (…) Lees het hele bericht »

BACH OP SAX…

BACH OP SAX…In een uniek samenwerkingsverband tussen het BICC Peer, Blindman saxofoonkwartet en het NIKO vond op vrijdag 10 oktober een inspirerende workshop plaats voor leerlingen saxofoon met Eric Sleichem van het saxofoonkwartet (…) Lees het hele bericht »

Mariam Nazaryan maakt 3de single

Mariam Nazaryan maakt 3de singleMariam Nazaryan startte haar muziekopleiding aan de NIKO-Kunstacademie in het schooljaar 2007-2008 waar ze algemene muzikale vorming volgde bij Katrien Fransen en pianolessen kreeg van Leen Willekens. Ze heeft de (…) Lees het hele bericht »

Over de grenzen…

Op zondag 5 oktober brachten de dansleerlingen van de afdeling Lommel i.s.m. balletschool Pantarei een volwaardig dansprogramma in het Internationaal Jeugdontmoetingshuis aan de Duitse militaire begraafplaats in Lommel.  
Het werd voor iedereen een geslaagde, culturele namiddag. De omstandigheden waarin gedanst moest worden, waren verre van ideale omstandigheden” hebben de dansers een prachtprestatie neergezet. De medewerkers van vzw ‘Over de grenzen’ waren zeer tevreden, en het publiek was laaiend enthousiast!
Dank aan alle collega’s die hun steentje bijgedragen hebben: de samenwerking tussen de NIKO Kunstacademie en balletschool Pantarei werd hier nogmaals in een positief daglicht gesteld.


NIKO FLINK VERTEGENWOORDIGD…

NIKO FLINK VERTEGENWOORDIGD…Voor de 50ste keer werden de voorrondes georganiseerd voor de wedstrijd Belfius Classics.  In diverse Belgische academies (Vlaanderen en Wallonië) kwamen de sterkste leerlingen van die academies per discipline bij mekaar om zich met mekaar te meten.
Wie geselecteerd werd, mag in november deelnemen aan de finale van deze prestigieuze wedstrijd.  Per discipline zal die plaatsvinden in de Brusselse Passage 44.
Dit jaar namen er verschillende NIKO-leerlingen deel aan de voorrondes.  Het werd bovendien een heel sterk NIKO-jaar : alle deelnemende kandidaten doorstonden met glans de voorrondes en mogen dus deelnemen aan de finale.
Met grote trots geven we hier dan ook de namen van deze top-muzikanten :  Lindsay Gijbels (dwarsfluit uit de klas van Johan Bols), Anne Willem (hobo uit de klas van Griet Bols), Toon Van Geyseghem (altsaxofoon uit de klas van Koen Maas), Gert Peeten (gitaar uit de klas van Karel Ooms) en Britt Simons (oud-leerlinge uit de klas van Bianca Tabois).
We wensen hen uiteraard heel veel succes toe tijdens de finale-wedstrijd.


Belfius Classics 2014

Belfius Classics 2014Gert Peeten uit Overpelt heeft zich voorbije woensdagavond in ‘Depot Deluxe’ te Hemiksem als gitarist geplaatst voor de finale van de 50e editie van de nationale muziekwedstrijd ‘Belfius Classics 2014’.  Deze finale gaat in november door te Brussel.
Gert beëindigde in juni van dit jaar zijn opleiding in de NIKO Kunstacademie, waar hij gitaarlessen genoot van Karel Ooms (gitaar individueel) en Erik Schrooten (gitaar instrumentaal ensemble).
Deze maand start hij hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij deel zal uitmaken van de gitaarklas van Raphaella Smits en Adrien Brogna.
Eerder in april dit jaar won Gert de finale van de Vlamo-muziekwedstrijd te Leuven.


Kinderen leren ‘kunsten’ tijdens de kinderopvang

De leerkrachten van de NIKO-Kunstacademie organiseerden op donderdag 28 augustus verschillende workshops in de kinderopvang in Bocholt. De aanwezige kinderen maakten afwisselend kennis met muziek, theater, dans en beeldende kunst. Bedoeling was om de kinderen in contact te brengen met de kunstacademie Bocholt. De kinderen genoten van een bijzondere voormiddag en zetten hun eerste pasjes in de wereld van de kunst. Inschrijven voor een cursus bij de kunstacademie kan nog tot 22 september.


POLITIEREGLEMENT OP ZATERDAG 27 SEPTEMBER!

POLITIEREGLEMENT OP ZATERDAG 27 SEPTEMBER! Politiereglement van kracht op zaterdag 27 september : veldrit ‘Soudal Classics’ aan het Dommelhof

Op 27/09 zal in de Toekomstlaan eenrichtingsverkeer worden doorgevoerd. Parkeren kan enkel op de parkeerplaatsen aan de voorkant van ons gebouw. De parking van het Dommelhof is niet beschikbaar. De ouders kunnen de kinderen afzetten en dienen dan onmiddellijk verder te rijden richting Kanaaldijk.