Digitaal beeldatelier jongeren

Beeldatelier Digitaal voor jongeren (13- tot 18- jarigen)  

Beeldatelier digitaal is een leuke verderzetting na het eerste leerjaar van onze jongerenateliers beeldende kunsten maar ook voor nieuwe leerlingen vanaf 13 jaar.

Dit jongerenatelier is een beeldatelier met digitale accenten. 


Met de computer en tablet als tekeninstrument krijgt de leerling een andere kijk op het creatieve scheppingsproces. Tijdens dit leerproces blijft het aanleren van softwarepakketten ondergeschikt aan de persoonlijke artistieke interesse. Je getekende, geschilderde en geboetseerde creaties bewerk je met de computer en tablet tot eigenzinnige kunstwerken. Je mixt manueel en digitaal werken in je zoektocht naar creatieve oplossingen. Door middel van opdrachten en persoonlijke projecten ontdek je je eigen voorkeuren en interesses.

Je leert zelf stap voor stap omgaan met een ruim assortiment software en diverse digitale technieken, maar ook de algemene creativiteit wordt gestimuleerd.

Je leert fotograferen, je eigen tekeningen inscannen en inkleuren op de computer, collages maken in Photoshop, affiches ontwerpen, digitale foto’s bewerken, digitale cartoons maken, eigen lettertypes te ontwikkelen, posters maken, een logo ontwerpen, en zoveel meer ...

Manueel en digitaal werken gaan in deze opleiding hand in hand om zo je ideeën om te zetten in eigenzinnige digitale beelden.

Tevens maak je ook kennis met nieuwe 3D-technieken zoals 3D-printen, 3D-scannen en lasercutten.

Met deze aanvullende richting op maat van de jongeren verrijk je je competentie om je artistiek en plastisch blijvend te kunnen uitdrukken in digitale creaties. Daarnaast is het een goede voorbereiding voor wie in de toekomst grafisch ontwerp zou willen studeren.

  • Vereiste: Met succes het 1ste leerjaar van het jongerenatelier (beeldatelier) hebben afgerond of tenminste 13 jaar zijn eind december
  • In de Kunstacademie Noord-Limburg, lokaal 1.01, Toekomstlaan 9, 3910 Pelt
  • Lesdag/uur/plaats: Vanaf 1 september tot 30 juni, elke woensdagnamiddag tijdens de schooldagen van 13.30-17.00 uur