Beginnen met muziek?

 Algemeen

- De volledige opleiding muziek bestaat uit 4 graden;
- Je kan aan de Kunstacademie terecht vanaf de leeftijd van 6 jaar, maar ook als volwassene (*) ben je welkom.
(*) Dat kan als uitvoerende muzikant door een instrument te leren bespelen of te zingen, maar ook als melomaan zonder muzikale voorkennis: lees meer hierover onder het hoofdstukje 'Vanaf 15 jaar';
- In onze competentiegerichte leeromgeving treden leraren en leerling voortdurend in dialoog om trajecten te maken op maat van de leerling;
- Meer lezen over onze visie kan hier.
- De Kunstacademie behoort tot het Deeltijds kunstonderwijs (DKO) dat gefinancierd wordt door de Vlaamse Gemeenschap en 7 aangesloten Noord-Limburgse gemeenten.

6- & 7-jarigen

Ben je expressief en creatief? Heb je interesse in muziek, maar ben je nog net te jong voor de instrumentlessen? Jij kan starten met lessen Kunstenmix in de eerste graad. Lees meer!

8 tot 12 jaar

Vanaf 8 jaar kan je starten met Muzikale Vorming en Instrument in de tweede graad. Lees meer!

12 tot 18 jaar

De opleidingsstructuur muziek voor 12- tot 18- jarigen is dezelfde als die voor kinderen. Je start in de tweede graad en volgt zowel muzikale vorming als instrument, maar vanaf schooljaar 2022-2023 kan je kiezen om muzikale vorming te volgen in de jongerenklas, zodat je samen met leeftijdsgenoten les krijgt. Dat musiceert nog prettiger. Lees meer! 

Vanaf 18 jaar

- Vanaf 18 jaar kan je starten met Muzikale Vorming en Instrument in de klas volwassenen van de tweede graad. Lees meer!

- Als volwassene en hartstochtelijke luisteraar/muziekliefhebber kan je zonder muzikale voorkennis terecht in onze luistercursus 'muziekschatten'.  Lees meer!

 

Hoe kies je het juiste instrument?

Uit welke instrumenten kan je kiezen en hoe pak je dat het best aan? Klik hier!

 

Inschrijven doe je online of telefonisch (011 80 87 10).
Informatie over inschrijvingsgeld vind je hier.