Vierde graad theater

In de vierde graad (3 jaar) heb je de competenties van de derde graad reeds verworven. Je volgt in deze vierde graad twee uur per week les. De artistieke competenties worden in dialoog tussen leraar en leerling verder geconcretiseerd. Zo ontstaan er trajecten op maat van de leerlingen waarbij je kan kiezen voor 'Theatermaker' of 'Spreek- en Verteltheater'.

Theatermaker (2 uur)

  • Theater maken 2 lesuren:

In het vak ‘theater maken’ ga je aan de slag met alles wat je leerde tijdens ‘speltheater’ en ‘verteltheater’. Je zoekt er naar de stem die het best bij jou past om als kunstenaar op een podium te staan. Je verdiept je in de emoties die al in Shakespeares tijd gespeeld werden en je leert hoe je met je eigen emoties aan de slag kan gaan. Misschien werk je graag met klassiekers als Gezelle en Ibsen? Of nog liever met je eigen werk? Het kan allemaal: op het einde van de rit moet je wél het publiek weten te boeien!

Spreek- en verteltheater (2 uur)

  • Theater maken 1 lesuur:

In het vak ‘theater maken’ ga je aan de slag met alles wat je leerde tijdens ‘speltheater’ en ‘verteltheater’. Je zoekt er naar de stem die het best bij jou past om als kunstenaar op een podium te staan. Je verdiept je in de emoties die al in Shakespeares tijd gespeeld werden en je leert hoe je met je eigen emoties aan de slag kan gaan. Misschien werk je graag met klassiekers als Gezelle en Ibsen? Of nog liever met je eigen werk? Het kan allemaal: op het einde van de rit moet je wél het publiek weten te boeien!

 

  • Spreken en presenteren 1 lesuur:

Wil je graag theater maken, maar schuilt er ook een zakelijke spreker in jou? Misschien heb je wel ambities als radiomaker? Misschien leer je graag de kneepjes van het vak waarmee je in schoolopdrachten of op je werk de aandacht vasthoudt van je publiek? Dan is ‘spreken en presenteren’ iets voor jou. Verdere verfijning van je techniek, training in speeches, het helder verwoorden van je mening: al deze praktisch toepasbare vaardigheden zal je onder de knie krijgen.

 

Gratis proeflessen theater. Klik hier!

Uurroosters 2024-2025. Klik hier!

Naar de online inschrijvingen. Klik hier!