Graffiti / Street-art Jongeren

Beeldatelier Graffiti voor jongeren (13- tot 18- jarigen)

Beeldatelier Graffiti (street-art) voor jongeren vanaf 13 jaar is een leuke aanvulling en een hippe verderzetting na het eerste leerjaar van onze jongerenateliers beeldende kunsten. 

 

Het atelier belicht street-art in de brede zin, met veel aandacht voor experiment en een uitgebreid gamma aan grafische en picturale technieken; van spraycan art, stencil graffiti, stickering, collage art, pixel art, tagging, graffiti en outdoor werk op locatie waarbij alles steeds wordt beleefd vanuit de jongerencultuur.

Een enthousiaste graffiti kunstenaar - docent begeleidt je in deze cultuur met een kritische blik en een pak humor. Je gaat op zoek naar eigen ideeën en de leerkracht leert je de technieken om je te ontwikkelen tot een echte straatkunstenaar. 

In dit atelier brainstorm je en doe je onderzoek, om dan ontwerpen, voorbereidingen en digitale voorstellingen te maken. Je gaat actief op zoek naar plaatsen waar je je ideeën en ontwerpen kunt uitvoeren. Street-art is hip. Deze kunststijl is uitgegroeid tot een van de grootste en populairste kunststijlen van het moment, Steden, gemeentes en bedrijven staan allemaal in de rij voor een straatkunstenaar die hun buurt kan opfleuren.

Met deze aanvullende richting op maat van de jongeren verrijk je je competentie om je artistiek en plastisch blijvend uit te drukken door je werk rechtstreeks en direct te tonen in publieke plaatsen.

  • Docent: Kris Dirkx
  • Vereiste: Met succes het 1ste leerjaar van het jongerenatelier (beeldatelier) hebben afgerond of tenminste 13 jaar zijn eind december
  • In de Kunstacademie, lokaal 1.04, Toekomstlaan 9, 3910 Pelt 
  • Lesdag/uur/plaats : Vanaf 1 september tot 30 juni, elke woensdagnamiddag tijdens de schooldagen van 13u30 tot 17u00