ModelAtelier

ModelAtelier is opgericht om te kunnen beantwoorden aan de vraag naar meer diepgang en onderzoek naar het menselijke lichaam. Na 5 geslaagde jaren (4de graad) in één van onze opleidingen tekenkunst, schilderkunst of beeldhouwkunst kan je inschrijven voor deze nieuwe opleiding. Een zeker voorkennis is dus aan de orde.

Centraal in deze opleiding staat “het model”. Hierin focussen we ons dan ook voornamelijk op het “levend model”.
We benaderen het figuur vanuit verschillende invalshoeken om zo een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Er wordt gewerkt op verschillende formaten en met verschillende materialen zoals grafiet, houtskool, krijt, inkt, bister, verf of klei.

Het ModelAtelier is dus ook interdisciplinair.

Klassieke methodes worden afgewisseld of gecombineerd met meer experimentele manieren van werken. Het menselijke lichaam komt dan ook veelvuldig aan bod in deze opleiding onder de vorm van naaktmodel, maar ook andere levende vormen en toepassingen daarop worden u in verscheidenen opdrachten aangeboden.

Tijdens de lessen ModelAtelier streven we naar een wisselwerking tussen anatomie, opbouw en techniek enerzijds en het creatieve en expressieve proces anderzijds.


 • Docent: Nele Plessers.
 • Vereiste: Met succes 4de graad afgerond hebben (tekenkunst, schilderkunst of beeldhouwkunst)
 • Combinatie: Specialisatiegraad Tekenkunst, Schilderkunst of Beeldhouwkunst met ModelAtelier is toegestaan. Enkel eenmalig inschrijvingsgeld voor specialisatie.
 • Lesdag/uur/plaats: In de Kunstacademie, lokaal 1.02 , Toekomstlaan 9, 3910 Pelt
  -      dinsdagvoormiddag 9:00-12:30 uur
  -      dinsdagnamiddag 13.00-16.30 uur
  -      donderdagavond 18:30-22:00 uur 

  Keuze tussen vertraagd traject van 4 lesuren per week (10 jaar lang) of standaard traject van 8 lesuren per week (5 jaar lang).