Tekenkunst

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je leren tekenen? Dan ben je welkom in ons atelier tekenkunst.

Je volgt 2 x 4 aaneensluitende lesuren van 50 minuten gedurende 5 schooljaren.

 

In een gemoedelijk kader, waarbij er respect is voor iedere persoon, legt tekenkunst het accent zowel op academische traditie, tekentechniek en ambacht, als het ontwikkelen van een eigen expressie.

Dat vertaalt zich in waarnemingstekenen en een gedegen analyse van perspectief, compositie, licht en ruimte en het ontdekken van de verschillende tekenkundige mogelijkheden, technieken en media. Zo verruim je en verfijn je je inzicht, krijg je vertrouwen en kan je groeien.  Aanvullend stimuleren we je om tot een eigen beeldtaal, stijl, invulling en interpretatie te komen, gaande van realistisch over gestileerd tot abstract.

Daarbij stellen we het persoonlijk traject centraal. De cursus vangt aan met leren kijken en eindigt met creëren van persoonlijke kunstwerken. 

We bouwen de waarneming stapsgewijs op; we oefenen op gevarieerde stillevens, interieur, natuur, dieren, portret en model en eigen projecten.  Meestal werken we in het atelier maar soms gaan we ook op locatie tekenen: in de zoo, op café of terras, station of dorp, in een kerk, op het kerkhof, in gebouwen, ... 

We onderzoeken zoveel mogelijk materialen en technieken en gebruiken hierbij dus niet alleen houtskool of potlood. Onder dragers verstaan we doorgaans papier of karton, maar ook hier zijn de mogelijkheden onuitputtelijk.

Bezoeken aan tentoonstellingen zijn een belangrijke aanvulling van de de cursus en vergroten je culturele bagage.

Na deze opleiding kan je je nog verder specialiseren gedurende 2 x 4 aaneensluitende lesuren van 50 minuten gedurende 2 schooljaren.