Amoureus

AmoureusLommel

10 jaar geleden organiseerde de private stichting Charlotte van der Seys in Lommel een week van liefde onder de noemer AMOUREUS.  

Op zaterdag 24 september werd er aan dit festival een vervolgverhaal gebreid.

'Ik wandel steeds in raadsels', de titel van de voorstelling, maar vooral een uitspraak van kunstenaar M.C. Escher, bekend van zijn houtgravures en lithografieën waarin water omhoog lijkt te stromen alsof er een oneindige trap naar boven en tegelijk naar beneden lijkt te gaan, was de inspiratiebron van de voorstelling. Met dat gegeven was de glazen toren van het GlazenHuis een dankbare plaats voor deze voorstelling. Koen Evens schreef speciaal voor deze gelegenheid muziek, uitgevoerd door leden van ons LEK (laboratorium voor Experimentele Kunst). Luc Morren choreografeerde de steeds durende stappen-en-draaien-trappen-op-en-af-choreografie voor de volwassen dansers uit de afdelingen Pelt en Lommel. Zjuul Devens zorgde voor beelden die rust in de raadsels en gejaagdheid van muziek en dans moesten brengen. Het publiek dat buiten, met het hoofd richting toren stond, zag dat onze kunstacademie dat goed deed en beloonde dansers, muzikanten en beeld met een daverend applaus.

Op zondag 25 september namen er nog meer dansers deel aan de tweede voorstelling van de Amoureus-trilogie. In 'Uit Chaos van lakens en voorgevoel opgestaan' stonden een drietal kunstvormen centraal. Woord, muziek en dans werden één en sijpelden over de heuvels tot in het amfitheater in het prachtige Astridpark in Lommel. Een samenwerking tussen dansers van onze kunstacademie (afdeling Lommel), Imago Tijl, woordkunstenaar Luc Vanhelmont en het gloednieuwe, muzikale 'the blackboard duo' van oud-leerlingen Simon Schrooten en Dorus Uyt de Willigen werd ook nu bekroond met een zonnige dag en een daverende ovatie in het amoureuze Lommel. 

Met heel veel dank aan fotografen Robert Boons, Jan Buyens en Hennie Heeren om dit alles vast te leggen op de gevoelige plaat. 

Foto's kijken kan je hier:

Uit chaos van lakens en voorgevoel opgestaan - Hennie Heeren 

Uit chaos van lakens en voorgevoel opgestaan - Jan Buyens (Internetgazet)

Ik wandel steeds in raadsels - Robert Boons (Internetgazet)