Schilderkunst in beeld

Schilderkunst in beeldNeerpelt

Momenteel loopt in de kunstacademie van Pelt de eerste tentoonstelling van het schooljaar: Schilderkunst in Beeld. In de gangen en toonzaal van de academie tonen de leerlingen van Igor Verpoorten en Ine Schriers hun werk. 

De tentoonstelling werd op maandag 14 november met een feestelijke vernissage geopend. Directeur Michel Wellens opende de dialoog door in zijn toespraak nader in te gaan op de noodzaak en de schoonheid van het ‘twijfelen’.

“Twijfel”, zo vertelde hij, “is de motor om kunst te beoefenen. Zonder twijfel kan er geen creativiteit bestaan.” Opnieuw keken leerlingen, docenten en publiek met andere ogen naar de kunst aan de muur en zo ontstond een boeiend gesprek, want wanneer je ruimte geeft aan de twijfel, gebeuren er mooie dingen.

Wie de tentoonstelling nog wil komen bekijken, kan dat doen tot en met 2 december. De werken in de gang kan je tijdens de openingsuren van de academie bekijken. Wil je ook graag de werken in de toonzaal zien, dan kan je best even bellen of die vrij is:  011 80 87 10.