Gwen Kiggen schittert in ‘double bill’ Passerelle

Gwen Kiggen schittert in ‘double bill’ Passerelle

Op zaterdag 11 november zakten een 30-tal dansleerlingen en begeleiders af naar C-Mine in Genk. Daar genoten ze van ‘Double bill’: 2 dansstukken die in Vlaanderen gecreëerd werden met de steun van Passerelle, een artistieke jongerenwerking die hedendaagse dans inzet om kinderen en jongeren te inspireren.

De choreografie ‘Between you and me’ ging over de keuzes die gemaakt worden bij datgene wat we als medemens verbergen en wat we juist onthullen. Daarbij stelt zich de vraag wat het betekent om te delen als we niet het hele verhaal vertellen? 

Choreografen Laura Vanhulle en Olivier Russel brachten daarmee een sterk verhaal, gebruikmakend van een atletisch hedendaagse dansstijl vermengd met gevechtskunst. Het werd een wervelende choreo met indrukwekkend vloerwerk!

Halsreikend keek de Noord-Limburgse delegatie onder het publiek uit naar het optreden na de pauze, waarin de choreo geprogrammeerd stond waarin danscollega Gwen Kiggen één van de dansers was!

In ‘Both, two and many’ nam choreografe Vera Tussing een duet als basis, maar samen met de andere dansers werd dit duet herwerkt tot een groepsdans. In dit ingetogen stuk met veel partnerwerk en contactimprovisatie schitterde Gwen en kwam ze technisch en expressief zeer sterk naar voren.

Moet het gezegd worden dat wij van de KANL apetrots zijn op de mooie prestatie van collega-lerares-danser Gwen ?