Glaskunst

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je de geheimen van de glaskunst ontrafelen? Dan ben je welkom in ons atelier glaskunst.

Je volgt 2 x 4  aaneensluitende lesuren van 50 minuten gedurende 5 schooljaren

In de opleiding glaskunst maak je kennis met de transparantie van glas en het spel van het licht om je kunstzinnige verbeelding vorm te geven.

Je wordt individueel én professioneel begeleid met als doel je meer inzicht te geven in techniek en vorm en bovendien wordt voldoende ruimte gelaten voor een eigen interpretatie en ontwikkeling als kunstenaar.

Glas kan via een breed gamma technieken leiden tot een creatief en artistiek eindproduct. In de loop van deze opleiding bieden we zoveel mogelijk technieken aan: versnijden, verlijmen, zandstralen, graveren, brandschilderen, glas-in-lood, slumping, fusing, pâte-de-verre en vormsmelten.

Je hebt geen voorkennis nodig om aan de opleiding glaskunst te beginnen. Mensen die daarentegen wel al voorkennis hebben of geschoold zijn in andere kunstvormen kunnen die kennis wel meenemen in hun concepten. Zo is het traject voor iedereen een verrijking.

Na deze opleiding kan je je nog verder specialiseren gedurende 2 x 4 aaneensluitende lesuren van 50 minuten gedurende 2 schooljaren.

 

 


Uurroosters voor 2022-2023 kan je bekijken in onze promokrant.
Inschrijven doe je online of telefonisch (011 80 87 10).
Openingsuren van het secretariaat in de zomervakantie vind je hier.
Informatie over inschrijvingsgeld vind je hier.